[ sikeey @ 01.05.2012. 17:42 ] @
Moze li neko da mi pomogne oko povezivanja.Imam dogovor sa komšijom koji ima ADSL da koristimo internet iplaćamo ga po pola. Kupio sam TL-WR743ND i sada treba da ga nakačim na TENDA FBR-1461A ADSL2+ Modem Router bežično.
Izaberem SSID:Tenda(wireless mreža otključana,komšijska),promenem adresu LAN na 10.10.1.1 da se ne sudara sa adresom Tende (192.168.1.1) sve to Save i reobot TP_Link koji je AP Client Router.Inače izabrao sam da radi kao WISP.
U statusu mog TP Linka dobijem da je Wireless u RUN .Pokušam da se konektujem preko mreže koja nosi ime Tenda 2(tako sam je nazvao) dobijem pun signal i konektujem se ali se pojavi žuti trougao sa uzvičnikom.
Odem u Network and sharing center i vidim da se laptop povezao na TP Link ali da ovaj nije uspeo da se poveze na Tendu.

Kliknem na taj crveni krstić (Windows Network Diagnostic) i dobijem prozor sa obaveštenjem da je problem sa DNS serverom.
Da li neko zna i hoće da mi objasni kako da podesim taj TP Link da radi, da uhvati taj tendin signal i prosledi ga bežično da mogu da se nakačim laptopom?

Inače komša je preko puta mene a laptopom mogu da uhvatim signal ali max 2 crtice kada ga stavim na prozor i sve je slabiji kako vegetacija buja ,zato sam mislio da ću sa ovim Tp Linkom moći da poboljšam signal koji ću hvatati laptopom.

[ Seyokiller @ 06.05.2012. 18:58 ] @
Čekaj, hoćeš li da koristiš Wireless internet od Tende ili TP-Link - a ?
[ sikeey @ 06.05.2012. 20:27 ] @
Komšija ima ADSL i ima TENDU i uključen wireless.Ja imam TP-Link i sa njim treba da se nakačim na Tendin wireless i da sa laptopom nakačim na TP Link.Zvuči komplikovano?