[ mocapartizan @ 01.05.2012. 20:11 ] @
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 20:11 ] @
[ vukboban @ 01.05.2012. 20:19 ] @
A da li si mozda rasturio(ili bar blokirao) onaj mehanizam sto seta glavu levo-desno?
(ono belo dugme na vrhu motora) [ VRadule @ 01.05.2012. 20:29 ] @
Pa motor se hladi vazduhom koji preko nega povlaci ventilator, a ti si ga blokirao.
Sad dodaj jedan vent da ti hladi motor:) [ BlackForce @ 01.05.2012. 20:37 ] @
Nema tu nista neobicno.Normalno da se greje.
Ti ventilatori su i ovako kondtruisani sa minimalno materijala i haldjenjem. A ako i to malo hladjenje onemogucis ugrdnjom lopatice od ventilatora u kutiju,motor se greje ko lud. Motor se hladi vazduhom koju lopatica vuce od motora i gura ispred sebe. [ mocapartizan @ 01.05.2012. 21:23 ] @
Izvinjavam se,morao sam da izadjem.
Dakle: -mehanizam je blokiran naravno -nisam uzimao u obzir da ga elisa hladi,joj:((( -sto rece gospodin,pa posto sam razbucao plastiku da jednostavno stavim mali ventilator koji sam bas juce kupio za 300 dindzi da ga hladi? Napisite MOZE,jer ja vise ne mogu:))) [ bogdan.kecman @ 01.05.2012. 21:48 ] @
da li mu viri osovina malo sa zadnje strane? ako da onda tu mozes da zakacis neku elisu od nekog manjeg motora moze da odradi posao .. ako ne onda neki externi motor da ladi ovaj
[ petropetro @ 01.05.2012. 21:56 ] @
mislim da ti je potpuno pogresna kocepcija... dali ta komora mora biti zatvorena tj. da ne ulazi svjetlo unutra?
objasni malo sta to suši. [ mocapartizan @ 01.05.2012. 21:56 ] @
ne viri ali posto sam plastiku skinuo probacu tu varijantu ako bude izvodljiva. Super razmisljanje!
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:00 ] @
@petropetro
da,mracna komora za susenje emulzije na sitima za sito štampu. Rupu busim na suprotnoj strani zbog odvoda vazduha. [ petropetro @ 01.05.2012. 22:12 ] @
e da, busis rupu za odvod a gdje ti je dovod svjezeg zraka? kuzis? da bi ventilator izbacio zrak van mora na njegovo mjesto doci drugi (zrak) inace u komori samo stvaras potlak tj. nema cirkulacije.
napravi pretkomore sa obe strane, a u komorama neka budu pregrade cik-cak tako da svijetlo ne moze uci. ventilator namontiraj na izlaz jedne komore ali tako da puse prema van, automatski zrak ulazi na drugu komoru, prolazi kroz "susaru" preko motora van i onda imas sve uvjete. tim ventilatorima je lakse "vući" zrak nego ga "gurati" unutra [ bogdan.kecman @ 01.05.2012. 22:18 ] @
ventilator ovako kako sad stoji samo vrti vazduh unutar susionice, niti ga izvlaci niti ubacuje ... doduse, ne vidm razlog sto i motor ne bi mogao biti unutra u susari..
[ petropetro @ 01.05.2012. 22:22 ] @
pa moze biti u susari ali mora biti TJESNO ili na ulazu ili na izlazu iz komore ( mislim na propeler)
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:42 ] @
@ petropetro & Bogdan
Shvatam resenje sa izvlacenjem vazduha ali bi mi vise odgovarala nadogradnja postojece "instalacije". Da li ja mogu,ukoliko hladim ventilator drugim izvorom da jednostavno otvorim rupu za dovod(oko osovine) i jednu za odvod na suprotnoj strani kutije(iverica 1,6cm) i poradim na zamracenju? Ukoliko moze koliki ttreba biti precnik dovoda i odvoda? [ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:43 ] @
sad sam na PC-u pa sam brzi,izvinjavam se
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:49 ] @
"ventilator namontiraj na izlaz jedne komore ali tako da puse prema van..."
Znaci li to da bi u ovoj varijanti EM bio unutra? To mi ne odgovara zbog velicine sita,zato nisam za tu opciju. Tnx [ petropetro @ 01.05.2012. 22:50 ] @
cuj, po izgledu propelera. ja bi prosirio rupu oko osovine na dvije trecine promjera propelera i istu takvu rupu na drugoj strani, e sad nevidim jel ti vent. povucen prema prednjij stranici... ako jest, onda napravi rupu na suprotnoj strani prema nazad, kuzis? da ti cirkulacija pokriva jednolicno cjelu komoru
sad sam vidio tvoj zadnji post.. propelerski ventilatori guraju zrak samo ako nemaju ispred sebe nikakvog otpora, tj. male rupe.... moras napraviti rupu priblizno promjeru propelera [ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:53 ] @
da povucen je prema ulazu,ivica kruga na 5 cm. Mislio sam na dijagonali da otvorim izlaz. Jel se slazemo?
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:55 ] @
negde sam cuo da precnik odvoda mora biti veci nego dovoda. Poznato?
[ mocapartizan @ 01.05.2012. 22:59 ] @
malo sam zbunjen sada,dakle da idem ulaz na full precnik propelera,ne 2/3? Koliki izlaz?
[ petropetro @ 01.05.2012. 23:07 ] @
Citat: mocapartizan: da povucen je prema ulazu,ivica kruga na 5 cm. Mislio sam na dijagonali da otvorim izlaz. Jel se slazemo? da, na dijagonali ako mozes napravi puni precnik na obe strane, tako ce se i EM hladiti opet moras napraviti ulazno-izlazne komore... ili drzi susaru u mracnoj prostoriji [ mocapartizan @ 01.05.2012. 23:08 ] @
Mnogo hvala! Saljem sliku kad uradim:)))
[ petropetro @ 01.05.2012. 23:11 ] @
ok, pozdrav
[ mocapartizan @ 02.05.2012. 20:18 ] @
Skinuo sam ventilator,napravio otvor velicine elise. Fiksirao ventilator i na pogodnim mestima na bocnoj stranici (ipak na bocnoj zbog tehnikalija) napravio otvore za cirkulaciju (ukupna povrsina priblizna ulaznoj rupi). Stvar mogu lako resiti sa pretkomorama ali nesto razmisljam da cu nepotrebno smanjiti prostor jer sita i onako u mraku moram unositi u komoru pa cu lepo kad ih osusim odmah stavljati u spec kutije koje cu sutra napraviti.
Posebno hvala-------------> petro petro! P.S. Naravno,zaboravio sam da slikam:) [ shadow88 @ 02.05.2012. 21:26 ] @
mogao si to resiti mnogo jednostavnije da si samo upotrebio ventilatore iz nekog starog desktop racunara ili da si nabavio nove , 4 kom od 15cm bi ti odradilo posao
takodje si mogao napraviti od nekog malog DC motora ventilator sa malim precnikom elise a sa tog malog precnika da tok vazduha povecas na veciprecnik nekom kupom koja je odrubljena i suplja... [ mocapartizan @ 02.05.2012. 21:54 ] @
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|