[ nebojša992 @ 02.05.2012. 10:12 ] @
Uradio sam bazu u accessu i skoro završio, sve radi ok,ali imam jedno pitanje :
Na formi imam jedno text polje - memo, koje je predviđeno za unos eventualno više teksta, kada unesem tekst i sada želim jednu reč ili deo teksta koji selektujem da uredim (podebljam,ukosim,podvučem...) automatski mi uredi kompletan tekst u memo polju (npr.podeblja,ukosi,podvuče ceo tekst), isti slučaj je sa undo,nevrati me za korak unazad već obriše ceo unos u memo polje.
Pitanje je da li se može podesiti ovo memo polje da se u njemu uređuje tekst kao u npr.WordPad-u....(ono što selektujem da to i uredim).Hvala unapred!
[ FOX028 @ 02.05.2012. 10:57 ] @
Mislim da ne moze, ja sam iamo slicnih problema u report-u i nisam uspeo. Ipak ovo nije program za obradu teksta vec program za skladistenje podataka :)
[ mkaras @ 02.05.2012. 11:24 ] @
Koristi Access 2007 ili noviji. Već ima tu mogućnost ili potraži
namensku kontrolu, ima ih naekoliko.
[ Zidar @ 02.05.2012. 14:28 ] @
Uvek mozes umesto memo tipa da koristis OLE tip i da unutra drzis recomo Word dokument, ako je bas toliko vazno da imas formatiran tekst.
[ nebojša992 @ 02.05.2012. 14:30 ] @
Oprostite kako ste mislili namenske kontrole,za ovo što sam ja hteo,npr.selektujem samo deo teksta u memo polju i hoću da ga podvučem,znači samo taj deo selektovanog teksta.Hvala.
[ Zoran.Eremija @ 02.05.2012. 15:14 ] @
Kolega @mkaras je verovatno mislio na neku kontrolu kao sto imate na ovom linku http://www.lebans.com/richtext.htm
[ nebojša992 @ 02.05.2012. 17:39 ] @
Probao sam neide,instalirao sam ovu kontrolu RichTextActiveXonlyVersion1.8.zip sa linka koji ste mi dali i na njihovom primeru sa linka sve je ok ali na mojoj bazi neće,pa bi vas molio ukoliko ste koristili ovakve kontrole da mi kažete kad instaliram šta dalje.Hvala u svakom slučaju.