[ mrcooler88 @ 06.05.2012. 10:30 ] @
Trebaju mi mali zvucnici za tablu u autu, velicina 87 mm, pa ne bih da kupujem na slijepo neke koji ce zvucati nista bolje od zvucnika mob. telefona. Barem da su priblizni fabrickim koje inace dolaze u tabli Golfa 2. Ako neko ima iskustva sa nekim, preporuka bi mi dobro dosla...

[Ovu poruku je menjao mrcooler88 dana 06.05.2012. u 11:49 GMT+1]
[ Pioneer cdj 200 @ 08.05.2012. 22:02 ] @
Što se marki tiće, sa moje strane su preporuka Hertz i Alpine. Imaju 87mm modela. Možda ni neki Pioneer/Sony ne bi bili loši no oni su za klasu lošiji od Hertza i Alpine-a, a kao top za auto zvučnike je ipak Hertz, no za njih će trebati i nešto više love izdvojiti.

Ali ne očekuj previše od njih, ipak su mali zvučnici. Drug ima Alpine 87mm u kolima, i na njima su mu kondenzatorom skinuli baseve da ih ne sprži, jer ima elipse na polici pa više manje služe kao srednjetonci+visokotonci (budući da su koaksijalni).

Uvijek sam se pitao zašto u neka kola stavljaju takve male zvučnike u tablu. Nema tu do 16-ica u vratima (ili barem 13-ica), sve ostalo ne može tako dobro zvučati (barem što se glasnoće i pogotovo basa tiće). Osim ako ne postoji negdje rezerva (subwoofer, elipse straga) mada i kombinacija elipse + 87mm u tabli kod drugara ima slabi bas kad se voziš sprijeda. Moj tvornički sustav sa 16cm zvučnicima u prednjim vratima ima puno više basa sprijeda.

Jako loše mi je izveden sustav recimo u starom Fiat Puntu (mali zvučnici u prednjoj tabli i mali zvučnici straga, bočno od police) a i još nekolicina kola ima tako izvedeno (recimo najstariji Renault Clio a i velika većina starih kola). Pitam se kako to zvuči tvornički, vjerojatno loše. Zato svi i stavljaju elipse.
[ mrcooler88 @ 08.05.2012. 22:11 ] @
pozadi imam elipse, LG 2 x 100 w realne snage, i zvuk sa prednjima je odlican, al prednji su stari kao i auto i vec su produvali, zato hocu da ih zamjenim i trazim neke slicne njima po zvuku. trenutno koje mogu da nadjem i da kazem za koje bih izdvojio pare su ti Alpine, mozda Magnat, ali za njih traze 30 evra, sto je previse za te zvucnike, i jos u opciji imaju Ground Zero, ne znma kakva je to marka...
[ Pioneer cdj 200 @ 09.05.2012. 08:25 ] @
I Magnat i Ground Zero su dobre firme. LG je vec dosta ispod njih, ali ako kazes da si zadovoljan, to je najbitnije
[ mrcooler88 @ 09.05.2012. 20:06 ] @
Sto se tice ovih mojih LG elipsi, zvucnici su perfekcija, trosistemci, bas je jak, dubok, ma sve pohvale. A nesto sam skeptican u vezi Magnata, cuo sam da su kao poznata firma i prije LG elipsi kupio 2 Magnatova zvucnika, Edition 162 nominalne snage 50w po komadu. precnik 16 cm. I samo sam bacio pare jer su CISTO SR*NJE!!! Kao da sam uzeo visokotonce... Evo i slika ispod, ni za sta nisu, samo za kante...
[ Pioneer cdj 200 @ 09.05.2012. 23:06 ] @
Nisam imao prilike slušati magnate, no kvalitetna marka ne znači uvijek i da će tebi odgovarati. Ali da su toliko loši mi je malo čudno. A i pozicija zvučnika igra najveću ulogu. Ovisi gdje si ih stavljao.
[ mrcooler88 @ 10.05.2012. 19:39 ] @
Ma stavi ih gdje hoces, nikakvi su, ko tranzistor, dal je to nek losa serija ne znam al ako neko jos cita nek zaobidje Magnat Edition 162
[ Pioneer cdj 200 @ 10.05.2012. 19:51 ] @
Moguće da su sa greškom nekakvom ili im nije odgovaralo tamo gdje si ih montirao, u svakom slučaju da su toliko loši mi je sumnjivo.

Bilo kako bilo, nemoj ih bacati. A za nove, što da ti kažem, onda izbjegni magnat ako si imao loše iskustvo
[ mrcooler88 @ 10.05.2012. 20:23 ] @
ma necu magnat, nesto cu da iskombinujem za ove male od 87 mm
pozz