[ exemplum @ 08.05.2012. 10:47 ] @
Za jednu firmu sam trebao uraditi novi web sajt (jer im stari više ne odgovara). To je sve završeno i sad trebam na njihovom hostingu zamjeniti stari sajt sa novim. Problem je što oni nemaju nikakve podatke za pristup web hostingu (email, username, password... ništa od toga). Sa provajderom ne mogu stupiti u kontakt jer na mailove niko ne odgovara, a na telefone se niko ne javlja (web hosting provajder je fantasticno.com). Takođe na cpanel logon ekranu nema opcije "Forgot password" ili slično. Jedino čemu imaju pristup je joomla administrator trenutnog sajta.
Ima li iko ikakvu ideju kako da pristupim cpanelu?
[ view @ 08.05.2012. 11:12 ] @
Kupi novi hosting kod nekog normalnijeg provajdera,hosting nije skup.Ako oni tebi nece da se jave da rese problem oko resetovanja sifre zamisli koliko ce im trebati da ti rese neki ozbiljniji problem.Koliko vidim koriste mail forme na sajtu tako da ne verujem da postoji neka opcija da samostalno zamenis sifru bez njihove pomoci.
[ exemplum @ 08.05.2012. 11:26 ] @
Ali kako onda da ih ostavim na istom domenu? To im je veoma bitno. Jedino da čekam dok im ne istekne zakup kod trenutnog provajdera, ali ne znaju ni kad će to biti. Ustvari ne znaju ni kako održavaju domen aktivnim tj. ko ga plaća.
[ prolecedolece @ 08.05.2012. 11:33 ] @
Ako imas novi sajt a ne trebaju ti stari fajlovi onda uzmi kod novog hosting provajdera novi paket. Sto se domena tice , ne moze da ne znaju kod koga su ga uzeli i tu ne verujem da nece niko da im se javi. Potrebno je da se promeniti DNS podesavanja.

[ view @ 08.05.2012. 11:33 ] @
imas sajtove kao sto je ww.domaintools.com ili www.who.is tu mozes upisati naziv domena i videti na cije ime se vodi i kada istice.Ne bih ti preporucio da cekas da domen istekne jer i nakon isteka 60 dana ne mozes zakupiti isti domen kod nekog drugog provajdera.Snadji se da izvuces domen i bezi,imas brdo ponuda normalnih provajdera koji imaju aktivnu tehnicku podrsku ili im je sistem koliko toliko automatizovan tako da ti imas punu kontrolu nad domenima i nalozima preko svog korisnickog naloga a mail forme koje oni koriste na sajtu su davno prevazidjene bas zbog ovakvih situacije koju ti imas sada.
[ exemplum @ 08.05.2012. 12:38 ] @
Još kad bih znao kako da izvučem domen...odma' bih ih prebacio na drugi hosting.
U svakom slučaju hvala na pomoći.
[ view @ 08.05.2012. 18:11 ] @
Ako se domen vodi na pravog vlasnika mozes kontaktirati registra domena i zatraziti da ti prebaci domen..Ko je vlasnik i ko je registrar mozes proveriti jednostavnim upitom na npr.www.domaintools.com


nema na cemu
[ exemplum @ 10.05.2012. 06:56 ] @
Problem je što su oni to sve uradili preko tih fantasticno.com, i hosting i domen, tako da i kad provjerim na ovim stranicama, pise da je vlasnik domena fantasticno.com. (domen je registrovan kod godaddy.com). Ne vjerujem da bi oni iz firme sto im treba sajt mogli tu nesto promjeniti, kad se kod goddady.com vodi da je vlasnik domena fantasticno? Zakup domena bi trebalo da istekne 26.5.2012.
[ view @ 10.05.2012. 07:33 ] @
e onda ste u malo vecem problemu.pokusajte jos nekako da stupite u kontakt sa hosting provajderom pa ako opet ne mozete da dodjete do njih moj predlog je da se odreknete tog domena i hostinga i zakupite neki drugi domen sa istim nazivom jer jako su male sanse da cete bas vi moci da zakupite isti domen po normalnoj ceni kod drugog registra i to 60 dana nakon isteka.