[ MilosOskar @ 08.05.2012. 23:44 ] @
Odem skoro kod komšije da mu podesim nešto (da ne ulazim u detalje), međutim neophodno je da uđem u podešavanja rutera (Tp link). Tu se javlja problem jer ne znam IP adresu rutera. Odradim u Command promptu ipconfig /all i dobijem svakojake adrese sve ih pingujem i većina "vraća" ping, međutim ukucam neku od tih (probao sam sve inače) u browser kako bih pristupio ruteru i mrka kapa! Zatim probao sam i sa arp -a ponovo u Command Promptu ali opet mrka kapa, dobije se odgovor nešto kao No arp entries... Inače taj ruter mu služi za kačenje na net, pomoću tog rutera je nakačen bežično na provajdera pa utp kablom iz rutera u računar. Na net izlazi preko pppoe konekcije na računaru! Taj provajder ima Mikrotik sa druge strane. Kada mu pingujem tu baznu stanicu (Mikrotik) odziv je nekih 10ak ms. Ali naleteo sam na neku adresu u ipconfig /all (mislim da je default gateway, nisam siguran) čiji je ping stalno 1ms. Može da se desi da je to adresa rutera (pretpostavka na osnovu pinga), ali kada istu tu adresu prekopiram u browser - ne može da otvori. U čemu je problem? Kako da saznam IP adresu tog rutera? Jel može da bude da je ruter podešen u BRIDGE modu pa da zbog toga ne mogu da mu pristupim? Pozz |