[ miLOSm @ 09.05.2012. 07:34 ] @
zelim da se dokument sa kojim radim (activeworkbook)(*.xlsm) nakon odredjenog perioda cuva na drugoj lokaciji i da pritom bude bez macroa (*.xlsx).

SaveAs mi omogucava ovu konverziju ali se desava da se nakon pokretanja te instrukcije taj kopirani fajl postavi za Activni a onaj originalni ugasi.
moze lis e najpre ovo nekako preduprediti? da se fajl cisto sacuva i ne otvara automatski?

SaveCopyAs sa druge strane uradi oo sto zelim ali sacuva fajl sa sve makroima, sto meni ne odgovara.

kako resiti ovoaj problem?
[ 3okc @ 09.05.2012. 08:09 ] @
Tako što ćeš otvoriti novi dokument (New Workbook) i napraviti kopiju radnog lista koji arhiviraš pa tek onda ići na SaveAs.
[ miLOSm @ 09.05.2012. 08:21 ] @
to sam vec i uradio da bi prevazisao ovaj problem, medjutim zeleo sam nesto sto nece da se manifestuje iskakanjem prozora pa makar i na trenutka vec radom u pozadini bez ometanja korisnika.

obzirom da mi je kopija tog dokumenta potrebna za dalju automatsku obradu zato sam zeleo da izbegnem makroe.

Pretpostavljam da bi dodavanjem linije "Application.EnableEvents = False" pre otvaranja te kopije iskljucilo makroe u samom dokumentu?
[ 3okc @ 09.05.2012. 08:28 ] @
U pravu si za dodavanje EnableEvents=False da rešava problem sa obaveštavanjem ali time se ne isključuju makroi.
Samo nema obaveštavanja.