[ massivenb @ 09.05.2012. 15:52 ] @
Evo o cemu se radi. ubacio sam hdd u moj kompjuter i isntalirao win xp. medjutim to je hdd od drugog kompa iz kog sam ga ja izvadio kako bi lakse instalirao win xp. kada sam ga vratio u njegov kompjuter i pokusao da startujem nece da pokrene windows i izbacuje mi onu pplavu pozadinu na kojoj pise da je potrebno izbrisati neke novije drajvere ili proveriti hdd od virusa da bih startovao win. a kada na tom kompjuteru pokusam da startujem instalaciju windowsa on udje u bios (plava pozadina i ocitava u donjem uglu neke drivere i onda pise setup starting windows, a nece da mi izbaci onu opciju da ponovo formatiram hdd i da odaberem na kojoj particiji zelim da instaliram. i tako me vrti stalno u krug. sta da radim???
[ Miroslav Cvejić @ 09.05.2012. 16:02 ] @
instaliraj XP na drugom računaru dok je njegov hard u njemu.
[ massivenb @ 09.05.2012. 16:07 ] @
evo sad to radim. da pokusam da li tako hoce. ako ne uspe da li je ok da taj hdd iz drugog kompa ubacim kao slave. i sa mog racunara ga formatiram iz windowsa ono desni klik format i td. i da ga vratim u njegov racunar i onda ponovo pokrenem instalaciju..?
[ Miroslav Cvejić @ 09.05.2012. 16:09 ] @
Ako već hoćeš da komplikuješ celu stvar probaj da pitaš nekog iskusnijeg da to sve uradi umesto tebe.

Ali ako si baš odlučio onda pokreni instalaciju na računaru u kom će i biti taj hard kasnije (taj drugi), tokom instalacije obriši sve, kreiraj po želji i formatiraj particije i na prvoj instaliraj XP.
[ plus_minus @ 09.05.2012. 16:54 ] @
@massivenb

To što si ti zamislio može, ALI, samo i samo ako su obe konfiguracije IDENTIČNE.

Dakle, isti procesor, ista grafička, ista memorija, ista matična ploča... isto sve na oba računara.

To se radi kada je u pitanju igraonica ili internet kafetić, gde su, logično, svi računari isti.

Zapravo, u slučaju internet kafetića ili igraonice se vrši kloniranje.

A to je : instalacija na jednom od računara, bilo kom i onda se samo priključi drugi hard disk i započne kloniranje.

Kloniranje traje oko 10 - 15 minuta što zavisi od samog hardvera i brzine hard diskova. I tako redom, svaki.

POstoji još jedna metoda, a to je sysprep tool.

Detaljnije o tome → M$ Sysprep tool
[ calexx @ 09.05.2012. 17:07 ] @
Pošto očigledno nisu isti kompovi, zaboravi kombinaciju sa drugim i da rešavamo zašto neće na onom kompu na kome će da radi. Napiši konfiguraciju, naročito da li je u pitanju SATA hard ili ne pa da vidimo gde je problem.
[ lonelyrider_44 @ 09.05.2012. 17:38 ] @
Pomalo je offtopic, ali bih ipak da spomenem.
@plus_minus
Ne moraju da budu konfiguracije identične. Iz mog iskustva, dovoljno je da se radi o istoj matičnoj ploči (a čak i tu verujem da postoji tolerancija).
[ Miroslav Cvejić @ 09.05.2012. 18:10 ] @
Čipset i sata kontroler moraju biti kompatibilni (da dele isti drajver).
[ plus_minus @ 10.05.2012. 02:20 ] @
@lonelyrider_44

Naravno. Ne moraju ni procesori da budu isti. Ni memorije. Sa grafičkim karticama gotovo uvek može da prođe. Dovoljan je samo jedan safe mode nakon prvog boot-a i driver uninstall. Ako je kombinacija Ati a druga nVidija ili obrnuto. Dok za matične ploče, nekako ... najmanje tolerancije postoji. Sve u svemu, metoda je rizična i nije zdrava pa nije. Zato sam i napisao da je poželjno da budu identične.
[ calexx @ 10.05.2012. 09:12 ] @
Čak i da su dovoljno slične da može da se odradi repair instalacija, nema potrebe da se komplikuje u startu. Da je u pitanju razrađen windows sa previše instaliranih programa pa da se ide tim putem. Nova instalacija na ovaj način je verovatno izvor kasnijih problema.