Aha, tako kaži

Ja sam mislio da ih imaš ali da ne rade. Onda ovako, ako imaš standardni jack ovo ti je raspored pinova za njega:
http://upload.wikimedia.org/wi...10487_connector_pinout.svg.png
Znaći donji dio (A) zanemari, tebi treba (B) dio. Kao što vidiš, tebi trebaju pinovi 1, 2, 7, 8 odnosno krajnji (u sredini su prednji zvučnici). Gore su plusevi odnosno dolje minusi. Bilo kako bilo, detaljnije ćeš vidjeti tamo.
No postoji mogućnost, ako ti auto nema provućene kablove i predviđeno za stražnje zvučnike, da na konektoru uopće nema te pinove (odnosno na konektoru od auta koji ulazi u radio su samo rupice na tim pinovima). U tom slučaju će biti malo zeznuto. Neznam dali se mogu kupiti samo žice sa tim pinovima i ubaciti unutra ili ćeš trebati nabaviti cijeli novi konektor i onda prespajati na žice od starog konektora (dosta posla i u principu po autu je osjetljivo prčkati i treba sve dobro spojiti i dobro izolirati da se ne bi nešto zapalilo jer znam osobu kojoj se zapalilo auto zbog loše povezanog radija).
Za početak mi potvrdi da je taj jack sa slike u pitanju i provjeri da li ima predviđeno pinove i kablove (koji stoje "u zraku") za stražnje zvučnike.
Što se zvučnika tiće, tvornički kod nekih auta znaju dosta dobro svirati. Kod mene isto super sviraju pri manjim glasnoćama, iako zvučnici ne ostavljaju taj dojam i imaju pre male magnete no imaju jak bas i odličnu kvalitetu do neke razine kad počinju izobličenja. U principu auto je malen zatvoreni prostor i nije teško postići jak zvuk i bas, pogotovo ako su zvučnici u vratima

Jer vrata predstavljaju veliku kutiju. A pogotovo ako se ubace neki pošteni zvučnici i još se dampiraju vrata.