[ Pedja557 @ 11.05.2012. 23:12 ] @
Pozdrav narode,

Imam jedan problem. Kada se logujem na Google Webmaster Tools, zatim pod Traffic izaberem Links to Your site....pronasao sam 4 sajta, koji su keshirali celokupan sadrzaj mog sajta i kao takav ga prikazuju u pretrazi na Googlu.

Problem je sto je to prakticno dupliran sadrzaj mog sajta i znam da to Google ne voli, imate li savet kako ukloniti te sajtove koji su preuzeli kompletan materijal ili kako izvrsiti prijavu Googlu?

Hvala na pomoci unapred!

[ dj011 @ 12.05.2012. 00:37 ] @
ako napravim kopiju sajtova od moje konkurencije to ce da utice na njihovo rangiranje na googlu? ako je ovo istina, onda cu biti milioner za nekoliko meseci.

ako nesto stavis na net moras da predpostavis da ce neko da kopira/ukrade/podeli/predstavi kao svoj rad. Umesto da se brines za tudje sajtove, uzmi to vreme/trud i radi na promociji svog sajta
[ Predrag Supurovic @ 12.05.2012. 06:55 ] @
dj011, ajd nemoj zezati coveka, ima ozbiljan problem, koji uopste nije lako resiti. Neumesno je saliti se na njegov racun.
[ old @ 12.05.2012. 07:12 ] @
Ne znam po kom osnovu bi iko smatrao da je ono nemoguće.
Naišao sam na toliko primera da kopija pretekne original na pretraživačima da mi nije padalo na pamet da beležim pretrage. A evo sad bi me poštedele ubeđivanja. Više volim da pustim da argumenti sami govore.

Nema efikasnih rešenja protiv toga. Najbolji pokušaj bio bi zatražiti od hosting servisa sajtova falsifikata da ih sklone?

PS
Ima još metoda kojima može da se naškodi sajtu (SERP pozicijama) upotrebom drugih sajtova.
[ Pedja557 @ 12.05.2012. 08:49 ] @
Da ne bude zabune, nisu samo članci (tekst i slike) već kompletan izgled sajta, celokupna strana (više desetina hiljada)... Što morate priznati da nije mali problem...
[ old @ 12.05.2012. 14:48 ] @
Sigurno ima kontakt adresu? Javi da si ga "otkrio", zapreti mu tužbom, predloži nagodbu = daj mu rok da skloni.
[ dj011 @ 12.05.2012. 17:28 ] @
Bio sam 100% ozbiljan u mom odgovoru, i mislio sam da sam dao najprakticniji savet. Hosting kompanije nemaju vremena da istrazuju ciji je sadrzaj prvi stavljen i uzece stranu od musterije koja im placa nego neko ko im je slao prakticno anonimno pismo. Vise ni za zastrasujuca pisma od "advokata" ne rade jer se i ta lako falsifikuju. Izuzetak je ako dobiju nesto sa suda.
A google mora nekako da prioritizuje te zalbe i dok tvoja dodje na red...

I naravno da je moguce da kopija  pretekne original, ali ne samo zato sto je neko napravio kopiju, nego zbog offsite faktora (linkovi) koje kopija ima. Zato i moj predlog da se skoncentrise na promociju svog sajta.


Citat:
old
Ima još metoda kojima može da se naškodi sajtu (SERP pozicijama) upotrebom drugih sajtova.


Na primer?
[ Miroslav Strugarevic @ 12.05.2012. 17:30 ] @
Na koje nacine moze da se klonira ili pokrade sadrzaj sajta?
[ cozi @ 12.05.2012. 18:50 ] @
^copy/paste sadrzaj, save as fajlova, nadjes dizajnera da ti uradi isti sajt...


Citat:
dj011: Na primer?


Pretpostavljam da je mislio na negativan seo.

[ old @ 13.05.2012. 01:17 ] @
Ostali primeri za destruktivni uticaj kada se nema pristup sajtu su više teorijskog karaktera, jer uvek je isplativije podizati svoj sajt nego srozavati bilo koji tuđi.

Kada domen dobije naglo masu inbound linkova biva penalizovan kod Google. Uglavnom to ljudi sami sebi naprave iz neznanja - misleći da će im popraviti rejting (i popravio bi im kad bi postepeno dodavali linkove).

Poznat je slučaj blogera kom je sajt penalizovan iako je linkove dobio prirodnim putem - ali prenaglo. Za razliku od drugih, ovoga ne optužuju da laže, da je linkove kupio, jer zaposlen je u firmi Google. ( Detaljnije )