[ bojanmil @ 12.05.2012. 23:48 ] @
I kako da ne budem ljut i besan na Samsung kada moj Galaxy S2 nikako da proradi kako treba??? Pa da počnem...
Uradio sam update na ICS onog dana kada je konačno postao dostupan za telefone sa Telenor mreže. Međutim, moje oduševljenje nije trajalo dugo. Molim Vas da obratite pažnju na redove koji slede...
U imeniku imam uredno upisanu osobu X (nazovimo je tako). Namerno sam napisao osoba X, jer se moj problem javlja sa većinom brojeva iz imenika. Kada me osoba X pozove, na displeju normalno vidim njeno ime. Međutim, kada mi ta ista osoba pošalje poruku, tada vidim samo broj! Isto se dešava i kada ja toj osobi pošaljem poruku, a pritom broj unesem ručno. Znači, uđem u "Messaging", tapnem na olovčicu da bih započeo pisanje nove poruke i broj primaoca unesem ručno (ne uzimam ga iz imenika, već ručno ukucam jer znam napamet). Kada zatim tapnem na polje za unos teksta, uneti broj bi trebalo da bude zamenjen imenom te osobe X. Ali, kod mene to nije slučaj. Kod Gingerbrad-a, kao i kod svih ostalih jeftinih i skupih telefona, ovo funkcioniše najnormalnije. Kada završim sa slanjem poruke i ponovo uđem u "Messaging" aplikaciju, umesto imena osobe X ja i dalje vidim samo broj koji sam ručno uneo. Tek nakon nekoliko sati telefon ukapira da osobu X imam u imeniku i njen broj zameni njenim imenom.
Molim da se javi neko sa rešenjem u bilo kom smislu, s' time što povratak na Gingerbread ne prihvatam kao rešenje. Pretpostavljam da je ovo Samsungov propust, odnosno propust u TouchWiz interfejsu.

Ima li ko sličnih problema ili, još bolje, ima li ko rešenje za ove probleme???

Unapred se zahvaljujem svim ljudima dobre volje!!!
Pozdrav!
[ gmijic @ 17.05.2012. 20:30 ] @
Nisam primetio ovaj problem koji ti imaš , ali sam imao gomilu drugih problema posle updatea na ICS. Uglavnom , posle par dana nerviranja, resetovao sam telefon na fabrička podešavanja, i svi problemi su se izgubili. Tako da i tebi savetujem da probaš...
[ bojanmil @ 17.05.2012. 20:45 ] @
Hvala na odgovoru! Kod mene HARD RESET nije pomogao, a to je bilo prvo što sam uradio, s' obzirom da mi je imenik na Google-ovom serveru i da mi nije problem da sve vratim nazad u telefon...

Čak sam pokušao da startujem od same nule: resetovao telefon i prilikom "prvog" uključivanja definisao potpuno novi Google Account (mislim na onaj wizard koji se pojavljuje kada prvi put uključiš neki Android uređaj). Na taj način sam otklonio sumnju da u mojoj bazi kontakta postoji eventualna greška. Čak sam pokušao da uopšte ne unosim login podatke za svoj Google Account i upisao sam iznova par brojeva u memoriju TELEFONA. I opet isto! Znači, propust je DEFINITIVNO napravio Samsung, odnosno nešto nije dobro u "Contacts" aplikaciji.

Korisnici koji imaju Galaxy Nexus, tojest čistokrvni Android ICS OS nemaj ovaj problem. A korisnici Galaxy S2 telefona iz mnogih zemalja se žale upravo na istu stvar. Nažalost, niko još nije odgonetnuo ovaj Samsung-ov "feature", ali pratim razvoj situacije na mnogim forumima, pa ću javiti ako nešto saznam.
[ night-shift @ 17.05.2012. 21:30 ] @
Koristi Go SMS dok ne isprave tu grešku: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jb.gosms
[ bojanmil @ 17.05.2012. 21:57 ] @
GO SMS ne rešava ništa, jer je ovde problem u "Contacts" aplikaciji. Verovatno bi problem rešio istovremenim instaliranjem GO SMS i GO Contacts aplikacijama, ali s' obzirom da sam Samsungu platio više nego dovoljno za Galaxy S2 smatram da sve treba da radi!
[ bloker @ 23.05.2012. 13:44 ] @
I ja sam imao isti problem posle update na ICS.
Riješio sam ga ovako (tj. usputno ga rješavam) kada dobijem poruku od nekoga piše mi samo njegov broj +387 65 123456 iako ga imam u imeniku pod brojem 065 123456 odem u imenik i samo editujem broj.. Broj u kontaktima u imeniku prikaže kao 065123456 i ja obrišem poslednju cifru i ponovo je upišem i on promijeni format tog broja u 065 123-456 i onda čita bez problema ime tog kontakta..

Znači rješenje je da ideš od jednog do drugog kontakta i da edituješ broj telefona (obrišeš poslednju cifru pa je ponovo upišeš) samo da on promijeni format zapisa.. I onda će sve raditi kako treba..
[ miki069 @ 23.05.2012. 15:40 ] @
Kada edituje? Unapred promeni sve brojeve ili tek kada primi SMS?
Ako je ovo prvo onda i jeste neko rešenja, a ako je ovo drugo onda je velika glupost.
[ Zoran Milovanovic @ 23.05.2012. 19:52 ] @
@miki069, mislim da je sve jedno, bitno je da samo brojevi dobiju "novi" format. Mada ne mora da prepravlja brojeve koji mu ne salju SMS. ;-)

Meni je imenik povezan sa gmail nalogom (jbg, nije najpametnije, ali stedi vreme), i kada sam presao na ICS (nije Samsung u pitanju, ali su u ICSu brojevi u ovom novom formatu) prilikom sinhronizacije je odradio sve sam?

Ako ti nije mrsko da podelis imenik sa velikim G, pokusaj i ti.
[ bojanmil @ 24.05.2012. 05:39 ] @
Kod mene ni metoda editovanja brojeva ne rešava problem!
Čak sam pokušao sve od nule, tojest od samog početka. Uradio sam hard reset telefona i prilikom prvog sledećeg uključivanja sam kreirao novi Google Account (uz pomoć wizarda koji se pojavljuje kada se "prvi" put uključi Android uređaj). Naravno, nakon ovoga nisam imao nijedan kontakt u imeniku, pa sam upisao iz početka par kontakta čisto radi provere. I opet isto!!! GRRR!!!! Ni problemi sa sinhronizacijom kalendara nisu nestali... Tako da sam ponovo importovao podatke sa mog glavnog Google Account-a, da ne bih morao ponovo da upisujem sve u imenik i kalendar ručno.
[ Ell Diablo @ 06.06.2012. 08:30 ] @
Rutuj telefon, stavi NEAT rom i to bi trebalo da ti resi sve probleme ;)
[ gordi014 @ 16.09.2012. 13:28 ] @
Pozdrav kolege forumaši !!!

Da ne otvaram novu temu, jer ovaj problem koji imam je vezan upravo za zvanični ICS 4.0.4 ...

Naime, kupio sam Samsung S2 i "usrećio se", od čoveka koji ga je koristio na VIP mreži. On ga je uzeo uz neki VIP paket u januaru ove godine. Imao je čini mi se, verziju Androida 2.3.7. Preko KIES-a instalirali smo 4.0.4 i od tada nastaju problemi. Slao ga je već 3 puta u ovlašćeni servis, preko poslovnice VIP-a i svaki put su vraćali telefon sa obrazloženjem da je sve testirano i da nema nikakvih problema FAIL-ova. Dobio je neka 3 lista odštampana, gde su upisani parametri sa testiranja, koje sve testove prošao, svaki je PASS.
Problem koji se manifestuje je sledeći: dešava se da kada završim razgovor, od recimo par minuta, zamrzne se slika na ekranu, ostane ID Photo osobe koju sam pozivao, trajanje poziva, znači sve ono što je bilo u toku razgovora prikazano na ekranu. Pokušam da ga ugasim na power taster. Ništa, ne reaguje... tako stoji zamrznut recimo 5-10 minuta. Nekada i više. Onda se restartuje i pokazuje crn ekran sa logoom Samsung S2 (onaj koji se prikazuje kada se pali telefon). Tako stoji freezovan jedno vreme, nema pravila koliko. Posle izvesnog vremena se podigne sistem i radi sve ok... Ovo se dešavalo sa VIP karticom, pa sam ubacio MTS karticu i odneo telefon u servis da se otključa na MTS mrežu jer je bio zaključan na VIP. Isto se dešava i sada kada je telefon rootvan. Ostala je ista verzija androida 4.0.4 koja je ubačena preko KIES-a, znači zvačan update kako je bilo dok je telefon bio zaključan na VIP mrežu. Primetio sam da telefon vrlo brzo potroši bateriju sa 70% na 30 %. Malo sam googlao i video sam da su neki imali isti problem, vezan za bateriju. Način na koji su probali to da reše je Battery Calibration ili Battery HD. Kako su naveli da ostaje fajl "batterystats.bin" statistika baterije iz predhodnog sistema i da se mora uraditi wipe tog fajla, recimo putem programa Battery Calibration. Ispoštovao proceduru i sve kako je napisano, ali nisam rešio problem. Battery HD mi je testirao bateriju i pokazuje da je stanje baterije dobro. Ne verujem da ovo zamrzavanje ima veze sa baterijom ili možda grešim ?!

Ima li neko ideju kako da rešim problem. Hvala unapred na pomoći i konstruktivnim odgovorima!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 17.09.2012. 09:30 ] @
Kad već imaš rootovan telefon, što ne probaš neki kršten ROM za S2?
[ nmilosev @ 20.09.2012. 16:22 ] @
Citat:
gordi014: Pozdrav kolege forumaši !!!

Da ne otvaram novu temu, jer ovaj problem koji imam je vezan upravo za zvanični ICS 4.0.4 ...

Naime, kupio sam Samsung S2 i "usrećio se", od čoveka koji ga je koristio na VIP mreži. On ga je uzeo uz neki VIP paket u januaru ove godine. Imao je čini mi se, verziju Androida 2.3.7. Preko KIES-a instalirali smo 4.0.4 i od tada nastaju problemi. Slao ga je već 3 puta u ovlašćeni servis, preko poslovnice VIP-a i svaki put su vraćali telefon sa obrazloženjem da je sve testirano i da nema nikakvih problema FAIL-ova. Dobio je neka 3 lista odštampana, gde su upisani parametri sa testiranja, koje sve testove prošao, svaki je PASS.
Problem koji se manifestuje je sledeći: dešava se da kada završim razgovor, od recimo par minuta, zamrzne se slika na ekranu, ostane ID Photo osobe koju sam pozivao, trajanje poziva, znači sve ono što je bilo u toku razgovora prikazano na ekranu. Pokušam da ga ugasim na power taster. Ništa, ne reaguje... tako stoji zamrznut recimo 5-10 minuta. Nekada i više. Onda se restartuje i pokazuje crn ekran sa logoom Samsung S2 (onaj koji se prikazuje kada se pali telefon). Tako stoji freezovan jedno vreme, nema pravila koliko. Posle izvesnog vremena se podigne sistem i radi sve ok... Ovo se dešavalo sa VIP karticom, pa sam ubacio MTS karticu i odneo telefon u servis da se otključa na MTS mrežu jer je bio zaključan na VIP. Isto se dešava i sada kada je telefon rootvan. Ostala je ista verzija androida 4.0.4 koja je ubačena preko KIES-a, znači zvačan update kako je bilo dok je telefon bio zaključan na VIP mrežu. Primetio sam da telefon vrlo brzo potroši bateriju sa 70% na 30 %. Malo sam googlao i video sam da su neki imali isti problem, vezan za bateriju. Način na koji su probali to da reše je Battery Calibration ili Battery HD. Kako su naveli da ostaje fajl "batterystats.bin" statistika baterije iz predhodnog sistema i da se mora uraditi wipe tog fajla, recimo putem programa Battery Calibration. Ispoštovao proceduru i sve kako je napisano, ali nisam rešio problem. Battery HD mi je testirao bateriju i pokazuje da je stanje baterije dobro. Ne verujem da ovo zamrzavanje ima veze sa baterijom ili možda grešim ?!

Ima li neko ideju kako da rešim problem. Hvala unapred na pomoći i konstruktivnim odgovorima!


Meni ovo izgleda kao problem sa radio rom-om, koji se pojavljivao na starijim HTC-ovima. Probaj update kao što je rekao -V-O-Y-A-G-E-R-, verovatno će rešiti problem, u suprotnom je možda hardverski. Takođe, nisam baš upućen u S2, možda je to češći problem, naglasi im u servisu ovo sve što si napisao ako već nisi.

Pozdrav.
[ miki069 @ 20.09.2012. 16:26 ] @
Ako je probano sa više različitih romova i sa svima se zapucava, onda je hardver u pitanju.
Upotrebi garanciju.
[ bojanmil @ 20.09.2012. 22:16 ] @
Meni je čudno to što si telefon kupio sa Androidom 2.3.7, jer je poslednja verzija Gingerbread-a za telefone iz VIP mreže bila 2.3.4. To znači da je neko morao da promeni "product code" da bi preko KIES-a uradio update na verziju 2.3.7. Isto važi i za Android 4.0.4 koji još nije izašao za naše tržište, tojest za VIP mrežu. Kod nas je još uvek aktuelna verzija 4.0.3, što opet ukazuje na to da je ranije menjan "product code" uređaja. Možda je tom prilikom oštećen neki od fajlova na "EFS" particiji, a fajlovi na "EFS" particiji su direktno zaduženi za takozvani RADIO (modem). Ukoliko poznaješ čoveka koji ti je prodao telefon, zamoli ga da ti iskreno kaže šta je radio, jer se upravo tu možda krije i tvoj sadašnji problem.
[ gordi014 @ 21.09.2012. 12:26 ] @
Moja greška, nije 2.3.7., pitao sam čoveka koji mi je prodao telefon, bila je verzija Open Europe - OXA - 2011 December 2.3.6 PDA: I9100XXKL1 CSC: I9100OXAKL1 ... a sada je na telefonu Open Europe - OXA -2012 June 4.0.4 PDA: I9100XXLQ5 CSC: I9100OXALQ5
[ bojanmil @ 22.09.2012. 20:08 ] @
Open Europe NIJE oficijalna verzija ROM-a! Telefoni sa Open Europe product code-om ne mogu da se update-uju preko KIES-a. O tome možeš da pročitaš i na www.samfirmware.com. Nije mi jasno kako je serviserima promaklo da pogledaju product code telefona. Flash-uj oficijalni ROM i trebalo bi da problemi nestanu!
[ MatezYU @ 08.03.2013. 12:50 ] @
Instaliraj 4.1.2