[ ivan.985 @ 17.05.2012. 17:08 ] @
Ranije sam malo radio sa acessom i taman sam mu usao (donekle u semu) i posle par baza sam batalio sve ovo jer me put odveo u drugom pravcu. E sad me ponovo vratio, ali problem je sto sam ja i ono malo zaboravio. Hteo bih da napravim sledece, nadam se da cete moci da stvorite iole neku sliku u glavi, da bi znali sta mi treba: Baza bi trebalo da sadrzi sledece: Kada se otvori acess otvara formu gde cu moci da odaberem vise razlicitih pod formi, a onda u podformama da izaberem opciju koja mi treba; tj, Bice forma u kojoj stoji dve opcije prozori ili vrata, kad se odabere jedno ili drugo otvara se sledeca forma, koja pita da li su dvokrilni, trokrilni itd, u zavisnosti koji se tu odabir napravi da sliku dva ili tri takva prozora a onda kad se klikne na sliku otvaraju se polja u koje ce su unositi dimenzije a onda ide ono tesko. Te dimenzije koje se unesu acess ili excell treba da izracuna sve i zbaci na list i da izgleda kao u prologu? i sve to na osnovu sirine i visine prozora. Ja sam napravio tabelu u excell-u koja to trenutno racuna i stampa, ali zelim da to izgleda malo lepse. Meni trebaju tutorijali (po mogucnosti na srpskom) koji obuhvataju ovu problematiku i naravno osnove acessa! Pa bih molio pomoc da mi kazete da li je to uopste moguce izvesti u acessu imam i da kupim neku acess knjigu koja se zove {ECDL 5.0 Modul 5:Baze podataka, Microsoft Office Access} ali ne bih je kupovao ako je to pogresna knjiga za mene! [att_img] |