[ Bonafides @ 19.05.2012. 11:09 ] @
Danas mi se desilo nesto krajnje neobicno. Kupio sam novu Telenor prepaid karticu, izgleda da je pitanju nova serija brojeva koja pocinje sa 063/122...
Ubacio sam karticu u telefon i odmah mi je zatrazen PIN kod, sa napomenom da su mi ostala jos 3 pokusaja. Rekoh, ukucacu 1111. Kod je prihvacen i telefon se povezao sa mrezom. Bilo mi je jako cudno, jer sam do sad kartice svih operatera aktivirao pukim ubacivanjem kartice u telefon, nije mi bio potreban nikakav kod, kartica bi se sama registrovala na mrezu. Probah da ubacim karticu u modem, kad ono- ponovo mi zatrazise kod. Kod je ponovo bio prihvacen, ali meni to ubacivanje kodova NE TREBA.

Ne znam o cemu se radi. Ja bih najvise voleo da mi ne traze kod. Mogu li to nekako da ukinem? Da nije mozda neka sistemska greska ili je to slucaj sa svim novim karticama? Da li se to jos nekome desilo?

Pozdrav
[ SlobaBgd @ 19.05.2012. 13:02 ] @
Meni je uvek prvi put tražen PIN kod kad sam ubacivao novu karticu.
Nakon toga, u telefonu pronađi gde se isključuje ta opcija da ti stalno traži PIN kod, nešto kao SIM Protection i Phone Protection.
[ Bonafides @ 03.08.2012. 10:30 ] @
Da li je neko jos primetio da je Telenor promenio tip ili na drugi nacin podesio nove kartice iz najnovijih Olimpijskih prepaid pakovanja. Kao sto je vec pisano, novije kartice u onim pakovanjima na kojima su murali su bile takve da ste morali ukucati PIN pre aktiviranja. Te kartice su jos u drugim stvarima bile drugacije, jer nijedna od njih nije htela raditi u praistorijskom Siemensu A35 (za razliku od najnovijih VIP i mt:s prepaid kartica). Medjutim, sa karticama iz Olimpijkog pakovanja prica je drugacija. Do sada sam njih 2 aktivirao (meni i jednom komisiji) i to na razlicitim tipovima telefona. Kao prvo, sada vise nije potreban PIN kod prilikom aktiviranja/ponovnog ubacivanja kartice u telefon. Kao drugo, svaki put kada se kartica ubaci u telefon pre prihvatanja na mrezu pise "Services are not completed". Ne znam o kakvim je servisima rec, ali se nakon tog obavestenja kartica prikaci na mrezu i sve bude ok. I kao trece, ove nove kartice rade u pomenutom Siemensu A35...