[ koska @ 22.05.2012. 13:59 ] @
Evo ovako... radim u email marketing kompaniji koja ima neki svoj web-sistem gde izmedju ostalog korisnici sami uploaduju svoje HTML/GIF/JPG fajlove putem browsera za potrebe stvaranja email templatea...

E sad jedan od Mac-korisnika uporno ima problem sa uploadom. Klikne na dugme browse, izabere fajlove i upload pukne pre nego sto se sve zavrsi. Jednostavno stane i nece dalje.
A posto do sad nisam skoro nikakva iskustva kao Mac korisnik, ne znam da li je moguce to podesiti negde u nekom Mekovom kontrol panelu ili kako se to vec zove tu.

Pada mi na pamet da je problem na sistemskom nivou (posto sam cuo da iPad i iPhone korisnici imaju poteskoca sa uploadom preko browsera) i da je mozda moguce resiti dodatnim setovanjem.
Inace, svi ostali Mekovi u kancelariji im rade lepo, znaci nije do OS-a, nije ni do mreze, nije do njihovih fajlova, probali su u svim mogucim browserima, ali jednostavno nece.

Ima li neko ideju sta bi moglo da bude?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.05.2012. 14:10 ] @
Kad kazes da svima u firmi kompjuteri rade kako treba, mislis na to da svim ostalim Macovima upload radi,samo na tom jednom trokira?
[ koska @ 22.05.2012. 14:12 ] @
Da. Svima radi bez problema (mada mislim da ih ima na primer 3-4).
Inace, imamo dosta Mekovaca koji koriste nas sistem i niko se do sad nije zalio ni na sta slicno.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.05.2012. 14:24 ] @
Neka naprave novog korisnika na tom Macu koji zeza (System Preferences->Accounts) pa vidite da li problem postoji i dalje.

Ako postoji, sledeci korak je reinstalacija sistema.

Neka konkretna opcija koja bi resila problem prekinutih uploada ne ostoji, bas kao sto, verujem, ne postoji ni u Windowsu. Ja bih jos eventualno probao da uploadujem manji broj fajlova, da vidim kako bi se onda ponasao browser.

Btw. koje ste browsere probali?
[ koska @ 22.05.2012. 14:34 ] @
Hvala na odgovoru. Sad ce da probaju to.

Inace probali su sa Safarijem, Chrome-om i Firefoxom.
[ koska @ 22.05.2012. 14:45 ] @
Zaboravio sam da napomenem da je u pitanju Flash upload. Ali definitivno nije u pitanju verzija browsera (posto starije verzije to ne podrzavaju).
[ koska @ 22.05.2012. 14:51 ] @
Pronasao sam na nekom forumu sta bi mogao da bude uzrocnik, ali ne i resenje.
Ima li mozda jos neko neku ideju?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 22.05.2012. 15:09 ] @
Problem bi definitivno bio u Flashu da ga imaju svi Macovi, ali ovako je vec malo manje verovatno da je samo do Flasha.
Probajte sa novim korisnikom, pa eventualno cistim sistemom, jer nesto konkretno na toj masini ne igra sa Flashom kako treba.