[ bojanst @ 24.05.2012. 00:05 ] @
http://www.prolink.com.tw/styl..._3&rid=17007&id=232750

Prvo, nadam se da sam postavio temu na pravom mjestu,
drugo, jos vise se nadam da neko ima odgovor na moju nedoumicu.

Dobio sam ovaj prijemnik koji sluzi samo za "hvatanje" DVB-T signala.

Instalirao sam sve kako treba, povezao antenu, koristeci "Presto! PVR" izabrao predefinisani region i pustio da mi trazi kanale...

Naravno, nije mi pronaslo ni jedan kanal osim FM stanica kojih ima milion i ne trebaju mi uopste.
Probao ponovo, mislim da sam isprobao sve opcije koje nudi ovaj program. Nema, nista.

Da li postoji mozda neka "caka" koju ja ne mogu provalit? Svaka ce informacija dobro doci. Hvala.
[ Fac Ut Vivas @ 24.05.2012. 00:13 ] @
Ako pokušavaš da pronađeš digitalne kanale probaj da promeniš zemlju u podešavanjima. Probaj sa Nemačkom ili Hrvatskom. Ako ikako možeš uveri se da imaš dobar prijem, odnosno da uopšte možeš da uhvatiš signal sa predajnika.
[ bojanst @ 24.05.2012. 00:32 ] @
Sto se tice liste ponudjenih zemalja, Croatia jedino i ima u ponudi (od ovih "nasih" zemalja). Njemacku nisam probao, probacu.

Ne znam kako da se uvjerim da li mogu uhvatiti digitalni signal. Jedino sto zasigurno znam, da sve komsije imaju digitalnu televiziju :D
Jedina je razlika sto oni koriste "standalone" prijemnike, a ja se kao pokusavam praviti pametan i hocu nesto na ovaj nacin da stvorim..

Da li je to moguce, vjerujem da jeste. Samo odakle da krenem, da li problem da trazim u prijemniku ili u jacoj i boljoj anteni? Pozdrav.
[ markic @ 24.05.2012. 11:24 ] @
A da nije problem u tome što ti imaš DVB-T tjuner, a hoćeš da primaš DVB-T2 signal?
[ bojanst @ 24.05.2012. 20:57 ] @
Koliko znam, hocu da primam DVB-T signal tj. Hrvatske kanale npr. Nova, Rtl, Hrt...
Dovoljno mi je 4-5 kanala. Problem je sto ja sto ih ne mogu dobiti nikako, da bar mogu onda bih mrdao antenu dok ne dobijem najbolji signal (onoliko koliko se max. moze izvuci).

u programu postoji opcija da se "import-uje" lista kanala, da li negdje postoji ta lista da se download-uje pa da je ubacim.

Onda bi imao nekakvu orijentaciju koliki je signal, kvalitet signala itd.


[ Fac Ut Vivas @ 24.05.2012. 21:44 ] @
Pogledaj na nekom sajtu (neki hrvatski RRA ili nešto slično) na kojim kanalima emituju televizije koje pokušavaš da uhvatiš. Na primer u Beogradu je trenutno test sa Avale na 27 kanalu (mislim) pa onda ručno podesiš na tuneru 27 kanal npr. i onda mrdaš antenu tj. juriš bolji prijem odnosno uopšte prijem.

Na digitalnim kanalima ili imaš sliku ili je nemaš ne možeš imati lošu sliku pa onda malo okrenuti antenu.

Je l' ovo samo DVB-T tuner, nije i analogni?

[ bojanst @ 25.05.2012. 05:39 ] @
Da, samo DVB-T (nije ni hibrid) i kao dodatno podrzava HD. Postavio sam link gore na samom pocetku.

Jasno mi je to, da imam signal ili nemam signal, ali ako je signal skroz los imacu sliku sa "kockicama", duhovima itd. Zar ne?

Cilj mi je da dodjem do toga, da mi negdje pokazuje nivo signala i kvalitet.

Za pocetak pokusavam da dobijem tu bilo kakvu sliku i ton, onda bi pokusao da to popravim pomjeranjem antene na drugu lokaciju ili rotiranjem iste.

eventualno kupovinom jace antene. Zadnja mi je opcija da odustanem od ovoga, ali prije toga hocu valjano da utvrdim i da se uvjerim da ne mogu "uhvatiti" te digitalne kanale.

Pozdrav.
[ popusicko @ 25.05.2012. 07:52 ] @
Nema duhova kod digitalnog signala.Samo kockice i stucanje kod slabog prijema.
[ gilopile @ 25.05.2012. 08:03 ] @
Ne znam kakvu antenu imas, ali sve zavisi od jacine predajnika tj. odakle hvatas signal. Imao sam FlyDVB-T duo PCMCIA i nije bilo sanse da uhvatim `rvate sa nekim isprdkom od DVB-t antenice, a vukljao sam je od tavana pa sve do krova. Kada sam skopcao na standardnu mrezastu - kockastu sa pojacalom (koja se nalazi na krovu kuce), sve je proradilo. Tako da probaj sa nekom `standardnom kucnom antenom` i obavezno sa pojacalom i mora da se uhvati. Pokusaj da skeniras za Nemacko podrucje.
[ bojanst @ 25.05.2012. 21:03 ] @
Sa onom malom antenom nisam ni pokusavao. Probao sam antenu (ne znam kako se zove) ima pojacalo, motor, daljinski i moze se vrtiti lijevo-desno.
Nista nisam uspio uhvatiti. Upravo sam sad montirao "tu kockastu mrezastu antenu" koja isto ima pojacalo.

Dobio sam signal i 2 kanala. Doma i rtl2, ali signal strasno varira. Recimo 10 minuta bude zakucan u zeleno i sve ok, a onda odjednom opadne u crvenu zonu i tu se pojavi poruka
da trazi signal. Evo slika da bude malo jasnije o cemu pricam.


btw. koje god podrucje izaberem nadje mi ova 2 kanala koje sam gore spomenuo. Trenutno je signal odlican.

jos jedna interesantna stvar je da mi se EPG prikazuje u kineskim slovima (ne garantujem da su kineska, mozda su i japanska) :D

[Ovu poruku je menjao bojanst dana 25.05.2012. u 22:28 GMT+1]
[ gilopile @ 25.05.2012. 23:21 ] @
Hm, mozda ni ta antena nije dovoljna, ali sa druge strane, mialim da na tom transporderu treba biti jos kanala...Ne bi bilo lose da uzajmis negde stand alone DVB-T tjuner i vidis kakva je situacija sa njim preko te antene, jer je vrlo verovatno da i taj USB tjuner ima slab prijem.

Ne bi bilo zgoreg da probas i sa nekim drugi viewer-om, mozda blazevideo ili DVBViewer , jer imaju odlicnu podrsku sto se tice transpordera i frekvencija i lako ces konfigurisati jezik EPG-a...
[ bojanst @ 27.05.2012. 20:47 ] @
Probao sam DVB viewer, on mi je nasao jos 2 kanala, HRT3 i HRT4 koji su zatamljeni (kao da su zakljucani). Ne znam o cemu se tu radi.
Trenutno imam 4 kanala ukupno, 2 mogu gledati (Doma tv i Rtl 2- Hrvati).

Sledece sto sam probao je stand alone DVB-T prijemnik marke Strong. Evo postavicu sliku jer slika govori hiljadu rijeci.


Na njemu isto hvatam ta 4 kanala, na slici se vidi da je signal solidan. Stvarno ne znam u cemu je problem.