[ Gorex @ 31.05.2012. 07:02 ] @

Interesuje me programiranje i zeleo bih da upisem neku visu skolu. Kako sam surfovao po netu trazeci skolu za programiranje naleteo sam na ITS...
Koliko sam uspeo da vidim na njihovom sajtu sta nude i kakvi su uslovi rada na toj visokoskolskoj ustanovi, moram priznati da deluje primamljivo PS:( dobro su se ishvalili)
Sad, molio bih ljude koji su imali kontakt s gore pomenutom skolom da mi kazu nesto vise o samoj skoli,hvala...
[ damson74 @ 24.06.2012. 13:53 ] @
Moj predlog ti je da ipak upišeš fakultet. Tri godine u oba slučaja s tim što dobijaš akademsko zvanje nakon završenih studija. Ako te interesuje programiranje imaš na FIT-u (Fakultet Informacionih Tehnologija) u blizini bivšeg sportskog centra 25Maj. Softersko inženjerstvo je smer za tebe ako želiš da naučiš programiranje u Javi i C#-u. Pored toga se uče i tehnike web programiranja kao i baze podataka.
Imas sve na sajtu Univerziteta Metropolitan.

Pozdrav
[ the_tosic @ 24.06.2012. 13:55 ] @
Jel si razmisljao mozda o www.ict.edu.rs ?
[ Gorex @ 24.06.2012. 15:17 ] @
Na ITS-u studije traju 3 godine, samo sto ne znam koje zvanje dobijas, pretpostavljam da je slicno zvanje kao i na FIT-u. Da li znate nesto o ITS-u da mi kazete? Kako vidim slican je plan i program na Univerzitetu Metropolitan i na Its-u... Sad za ICT nisam puno gledao, ali ako bi mogli da mi kazete nesto vise o gore pomenutim skolama. Naravno ako bih ste mogli da mi kazete o mozda mogucim prednostima koje imaju te skole u odnosu na its i obratno. Hvala
[ damson74 @ 24.06.2012. 19:58 ] @
Da li je ITS bivša viša PTT, odnosno da li dele prostorije sa srednjom PTT, u blizini hale Pionir?
[ Gorex @ 25.06.2012. 10:11 ] @
Ne, mislim da nije. Kako sam video na njihovom sajtu, oni nalaze u Comtrade-u (http://www.its.edu.rs/). Takodje imaju i srednju skolu isto u sastavu Comtrade-a. Interesuje me ako neko zna nesto vise o Its-u, voleo bih iznese svoje misljenje o samoj skoli...
[ the_tosic @ 25.06.2012. 10:19 ] @
@damson ICT (link koji sam ja okacio) je bivsa visa PTT. Iz price sam cuo da je ok (dakle cuo, nisam se licno uverio)
[ Holocen @ 25.06.2012. 12:18 ] @
Pogledao sam sajt ITS i mislim da je dobra škola. Verovatno bi sa njom imao prohodnost ka Comtrade-u. Slažem se da bi ti najbolje bilo da upišeš neki fakultet informatičkog smera jer ćeš tu steći najviše znanja koje će kasnije biti vrednovano kroz odgovarajuću platu. Međutim problem je što su fakulteti skupi, traže jako puno odricanja, vremena i predznanja. Ako nemaš sve ove preduslove, izaberi višu školu.

Ja sam na Visokoj ICT trenutno prva godina i paralelno radim i studiram. Upisao sam je kao prosečan korisnik računara bez predznanja iz programiranja. Školarina je 75 000 po godini, imaš mogućnost ako dobro uradiš prijemni iz matematike da upadneš na budžet. Svaka generacija preme smeru koji je upisala ima svoju Facebook grupu gde komuniciraš sa kolegama kad ti nešto treba. Moj smer ima dropbox nalog, kao i njegov backup gde držimo sve skenirane knjige, skripte tako da se knjige ne kupuju. Ne možemo ni da priđemo po količini znanja ETF-u, a negde smo u istoj ravni sa FON-om. Profesori su korektni ali nema provlačenja. Atmosfera je više nego pozitivna. Činjenica je da ćeš morati da radiš sam za sebe ako hoćeš da savladaš gradivo na vrhunskom nivou. Nemamo prohodnost ka Telekomu iako smo njegova škola.

Postoji mogućnost da se upiše četvrta specijalistička godina. Zvanje koje dobijaš posle osnovnih studija je inženjer računarstva i elektrotehnike (Bachelor).

Moj generalni savet je sledeći: ako imaš novca i predznanja ne žali pare i upiši ETF ili RAF, u suprotnom upiši Visoku ICT. Ne vidim po čemu je ITS bolji od moje škole, pregledao sam plan i program, potpuno je isti. Samo ćeš platiti 1 400 evra umesto 75 000 dinara.

Želim ti sve najbolje!