[ mojsilo2003 @ 01.03.2004. 11:37 ] @
Pozdrav ! Muka je sledeca: Napraviti dvostruko spregnutu listu kao sablon(template) klasu dopunjavanjem datoteke list.cpp koja sadrzi deklaraciju sablon klase list. list.cpp izgleda ovako: Code: class list_link { list_link *left; list_link *right; list_link(const list_link&); list_link& operator=(const list_link&); public: list_link(); void initiate(); void insert(list_link *link); list_link *extract(); bool not_empty() const; bool empty() const; friend class tag_list_link; }; list_link::list_link() { right = this; left = this; }; void list_link::initiate() { right = this; left = this; }; void list_link::insert(list_link *link) { link->left = left; link->right = this; left->right = link; left = link; }; list_link *list_link::extract() { list_link *p = right; right->right->left = this; right = right->right; return p; }; bool list_link::not_empty() const { return (this != right); }; bool list_link::empty() const { return (this == right); }; Sa template-ima se nisam puno susrecao(tu i tamo neke jednostavne sam koristio) imam problem kako izvesti trazeni zadatak pored gomile drugih obaveza za veoma kratko vreme .Problem je i u tome sto datu datoteku list.cpp nisam bas najbolje ni razumeo. Znam da napravim sam svoju genericku dvostruko spregnutu listu ali sa ovom imam malih problema. Ako neko ima volje i vremena malo da pogleda i da mi pomogne molio bih ga da to i ucini. Unapred hvala! p.s. ako nisam napomenuo HELP je potreban hitno!!! |