[ meraklija @ 02.06.2012. 10:04 ] @
Uhhh, posle dugog listanja po forumu nisam pronasao odgovor na ono sto me interesuje.

Treba mi kombinacija programa ili jedan program, koji moze moj kucni video materijal snimljen rucnom kamerom Sony HC23 na miniDV kasete da prebaci u DVD format koji moze da se pusti na kucnom dvd plajeru i da pritom ne bude gubitka kvaliteta slike.

Pre sam koristio virtual dub, TMPC encoder i DVD architect na windows-u XP, ali od kad sam na win7 nemam druga dva najbitnija programa bez kojih nista ne mogu:-(

Pokusao sam sa windows-ovim movie maker-om i sa programom Nero da skinem sa kamere video i prebacim na dvd i to moze da se uradi ali nisam zadovoljan kvalitetom slike koji se dobije i kako rade ti programi. Oni stari programi su to mnogo mnogo bolje radili.

Interesuje me preporuka za free programe kojima bi mogao ovo da uradim tako da zadrzim izvorni kvalite slike kada prebacim u DVD (velicina fajla nije presuda, ali da nije sirov avi fajl od nekoliko GB kao kad izadje iz kamere). Dobro bi bilo da mogu da napravim uvodni meni za izbor sekvenci na dvd i da mogu da zakacim title za video. Ekstra bi bilo i ako mogu da secem i brisem delove video.

Imam puno snimljenih miniDV kaseta i red je da neku oslobodim, ...inace cu za letovanje opet da kupim novu kasetu i uredno da je stavim na policu sa oznakom More 2012:-)

Ako sam promasio kategoriju foruma molim admina da prebaci u drugu kategoriju gde ce biti neki koristan odgovor.
[ deks007 @ 02.06.2012. 15:54 ] @
Ako na forumu nisi nasao odgovor na tvoje pitanje , vratis se na XP pa napred . Oces free program a spominjes DVD Arhitekt koji sigurno nije free . Prema tome Sony Vegas i DVD Arhitekt i kreni jer more je blizu ...Pozdrav !