[ Ucenjivac @ 03.06.2012. 17:39 ] @
Pozdrav dobri ljudi imam problem koji ne mogu da objasnim , a pravi mi stetu .. u kaficu su svirali zvucnici sharp cp 8200 na specifikaciji kutije je stojalo 200w sinusa i 385 muzicke snage.. e sada kutije su bile prikljucene na pojacalo Grunding ~2x100w sinusa na 8 oma i ~2x180w sinusa na 4 oma u pitanju je fine art 3 neka poslednja najjaca verzija . Uglavnom polse 2 3 dana zvucnici su crkli ( znaci kada sam ih odneo u servis rekli su mi da mogu da ih bacim sva 4 basa su otisla .. Ja se izenadio kako da ih je ovo pojacalo pojelo stim da nikada al nikada se nije pojacavalao preko 60% na samomo pojacalu a na playeru sa kompa odakle ide signal on je uvek na 70% zbog ovih novo komponovanih sr**a jer znam kako se lako da izobliciti zvuk .. I odnesem pojacalo da mi provere da nije nesto do njega.. Kazu mi potpuno ispravno odlicno .. Dobro ja odnesem kutije zamenim uzmem neke mnc prve koje su mi pale saka 2 bassa po 150w kontam da bar 75w sinusa da imaju i tako 2 puta za 2 kutije ubacim . u toku svirke nakon 3 sata jedna od kutija vrisne samo se utisa skroz , i naravno ne radi vise .. malo kada se stisne membrana jednog od basova onda se kao cuje neki zvuk ali gotovo nista.. Tako da vec 1400dinara stete imam od ove audio opreme.. Jer moze neko da mi da neki savet ili slicno? Kako da proverim sta mi pravi problem? Jer moguce da su oni zvucnici vec bili naguseni pa sam ih ja dokusurio i da su ovi mnc bas onako sr**e drajveri? Ili je mozda nesto drugo i kako ja to da proverim..
[ ackopk @ 03.06.2012. 18:21 ] @
Kako su "otisli"? Vrsta kvara? Sta kaze serviser?

Gledaj da kupis profesionalnu opremu. To sto imas je za kucnu upotrebu i kao takvo nije namenjeno da svira satima na maksimumu!

To sto je pojacano na 60% ne mora da znaci nista, potenciometar mozda jeste na 60% ali izlazna snaga 120% U nekim slucajevima je jako tesko da se prepozna izoblicenje i klipovanje signala. O tome kako spaliti kutiju koja je duplo jaca od pojacala... vec i vrapci znaju

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 03.06.2012. 18:59 ] @
Dobro navedimi nesto od tih profi stvari sto ti kazes koje kutije koji amp ali da je u tom rangu 200 300e komplet naravno polovno novo mi ne treba.. Nismo zalazili u dubinu sa kvarom pa ga nisam ni pitao..

Sta mislis o "Amcron XL 800" ? To sada imam u ponudi .. Koliko mislish da vredi dati novca za tako nesto? Koje zvucnike recimo uzeti za neke svirke? Ili resiti nesto za samogradnju? ali sta..
[ ackopk @ 03.06.2012. 19:11 ] @
I kod mene u gradu se u kaficima koriste kucna pojacala ali samo tokom dana za laganu muziku, uvece to ne ide

Sta znam, zavisi od prostora. Npr. ja sam za dve solidne dvosistemke ulozio oko 400e.. tj. 350e obzirom da kurs tada i sada nije isti.. I za pojacalo sam dao 200e. Sa tim mogu svirke bez problema u 100kvadrata.
Ako se ne varam sve si kupio na limundu.. jer sve tri spomenute stvari sam nasao na limundu
Potrazi malo po oglasima.

Za 300e iskreno tesko da mozes da nadjes nesto dobro. Kutije za 300e mozes naci i to sasvim solidne, za pojacalo bi morao da izdvojis jos 100-150e.

Pozdrav!

Aleksandar.

[ Ucenjivac @ 03.06.2012. 19:19 ] @
Reci mi sta mislis o pojacalu koje sam napisao gore? Da li vredi i koliko vredi? pa nema 100kvadrata ima 60 .. 2 kutije je i previse.. sta mislis koje kutije u kom rangu otprilike bar.. daj nesto orjentaciono da znam,,
[ boro62promaja @ 03.06.2012. 22:13 ] @
Moze to pojacalo sto si naveo a kutije mozes odraditi sam, u LNO u BGD-u imas dobre EMINENCE bass driver-e i APT visokotonce, dvokanalne skretnice a drvo odradis sam po nekom od mnogobrojnih nacrta sa foruma.
[ mikikg @ 03.06.2012. 22:58 ] @
Pojacalo Amcron XL 800 (Crown)
800 watts per channel (RMS) at 4 ohms, 500 watts per channel (RMS) @ 8 ohms, 1600 watts (RMS) @ 8 ohms brigded (mono)
Za 9000 din :) ... nesto tu bas ne stima :)

Mislim sta da kazem, ko se razume malo u elektroniku znace da je ova snaga (1.6kW RMS) izmesljena gledajuci po unutrasnjoj konstrukciji, pa to da radi u AB klasi sa 50% iskoriscenja treba da ima 3.2kVA ispravljac a ovaj trafo sa slike ako ima 1.5kVA dovodi da je maksimalna snaga cc 750W RMS i to u bridge mode ... a i elektroliti su bas za 3.2kW :)

... sto vole ljudi da se gadjaju sa tim ciframa za snagu to je strasno ... najgore je sto se i proizvodjaci gadjaju, neki malo manje, neki malo vise ... :(

UPDATE:
Evo jos jedne fotke koja moju procenu od 1.5kVA za trafo jos vise smanjuje na svega cc 750W potrosnje (na osnovu struje potrosnje koja je napisana na kutiji) sto mu dodje cc 375W RMS maksimalno u bridge mode!!! Znaci ono kao model "800" mu dodje potrosnja a prava snaga je upola toga za bridge mode ili jedna cetvrtina za stereo po kanalu :)

UPDATE 2:
Uh ovi Crown su me bas iznervirali, foliraju samo tako! Pogledajte tehnicku specifikaciju za nesto jaci model i objasnjenje na stranici 15 vezani za maksimalnu snagu. Ispade da im to pojacalo ima iskoriscenje od 108% ulozene snage ... Bezobrazno :)
http://www.crownaudio.com/pdf/legacy/128195.pdf

Evo ovde TACNA definicija RMS snage:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_power

Izvinjavam se na malom off-topic ali stvarno ne mogu da trpim ovo bezobzirno foliranje ovakvih i slicnih proizvodjaca ...

[Ovu poruku je menjao mikikg dana 04.06.2012. u 02:14 GMT+1]
[ michabass @ 04.06.2012. 07:10 ] @
Ti imaš jako pojačalo i trebaju ti samo kutije, pogledaj ovaj link:

http://www.kupujemprodajem.com...41-oglas.htm?filter_id=5771001
http://www.kupujemprodajem.com...84-oglas.htm?filter_id=5769926
http://www.kupujemprodajem.com...61-oglas.htm?filter_id=5770218
...
...
ima još toga kolko hoćeš na:
http://www.kupujemprodajem.com/Ozvucenja-22-559-1-grupa.htm

Ovakve kutije ti trebaju da ne razmišljaš svaki čas šta će da se desi, a pogotovu ako imaš žurkice, žive svirke, bendovi i ako se to pojačava češće...
pozdrav
[ Ucenjivac @ 04.06.2012. 19:55 ] @
Sta si mislio sa ovim imam jako pojacalo? Na koje tacno mislis na grundinga?
[ michabass @ 05.06.2012. 16:46 ] @
Pa ako je Grundig 2x180W sinusa na 4oma i ako si njime spalio dva para zvučnih kutija onda je to jako pojačalo. Zar ne? Pojačalu nije ništa a zvučnike si ugljenisao. Rekao bih da ti trebaju jači zvučnici.
Naravno najbolje bi bilo da predješ i na profi pojačalo tj snagaš ali izgleda da taj grundig može još da gura...
[ Stexman @ 05.06.2012. 23:21 ] @
Poslusaj sto ti kaze mischabass! Uzmi ako mozes one sa prvog linka i ima da budes zadovoljan i ti i pojacalo a bogami i te kutije ;)
U svakom slucaju nista ispod 15 incha.
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 02:16 ] @
Zvucnike si najvjerovatnije sprzio zbog cliping-a a ne snagom tog grundig-a. Prema tome prvo ti savjetujem da pogledas kakav ti signal (da li je premodulisan) dalazi na pojacalo jer ces sa clipovanjem spaliti i mnogo jace zvucnike od navedenih. Zvucnike pali jednosmjerna komponenta u izlaznom signalu i uopste nemora snaga tog signala da bude jaca od zvucnika da bi ga spalila, dovoljno je da u tom signalu bude dovoljno jednosmijerne komponente i zvucnici ce da pregore
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 07:24 ] @
Pa nosio sam pojacalo u servis pre toga .. Mislim te nedelje .. Mislis da je moglo da crkne to za dan dva ?! Da odem da proverim to opet ili mogu i sam to nekako da skontam?
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 08:35 ] @
Najbolje da prilkom rada pojacala sa zvucnicima koje si naumio postaviti u lokal, majstor pomocu osciloskopa pogleda oblik izlaznog signala (moze i bez osciloskopa ali je ovako sigurnije) i odmah ce vidjeti da li signal ima sinusoidni oblik (u idealnom slucaju-idealna sinusoida) ili poluperiode signala imaju odsjecene vrhove (upravo je to ta famozna jednosmjerna komponenta) koja przi zvucnike.
[ ZAS011 @ 06.06.2012. 09:05 ] @
Ajde, Boro, objasni KOLIKA je to jednosmerna komponenta koja se javlja kod kliping-a?

Posto do odsecanja izlaznog signala dolazi u OBE poluperiode (ako bismo posmatrali normalni prostoperiodicni signal), rezultujuca jednosmerna komponenta je ravna nuli (0).

Obican, muzicki/govorni signal, u sebi uvek sadrzi jednosmernu komponentu posto u vremenskom domenu nije simetrican, pa od nje ipak ne crkavaju zvucnici.

Bice da u citavoj prici nesto "ne stima". Pojacalo treba da se pretrese DETALJNO, sa dobrim vestackim opterecenjem, da bi se videlo da ne postoji, slucajno neki DC offset na izlazu koji pravi 3.14cvajz.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 11:03 ] @
"Pojacalo treba da se pretrese DETALJNO, sa dobrim vestackim opterecenjem, da bi se videlo da ne postoji, slucajno neki DC offset na izlazu koji pravi 3.14cvajz." Ima li neka slika za jugoslovene?
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 11:07 ] @
Ti to mene kao propitujes ?
Do clipiga dolazi kad pojacalo prekoraci naponsko pojacanje za koje je predvidjeno (bas tada dolazi do odsijecanja vrhova poluperioda), eto tako jednostavno, a ako zelis od toga praviti filozofiju - izvoli.
Nadam se da ce se oglasiti neko malo "potkovaniji" pa ce sve biti jasnije.
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 11:10 ] @
Ah, da, zaboravih,
sto se tice VELICINE jednosmijerne komponente, donesi nekakav svoj snazan zvucnik pa cu ti pokazati kako cu ga spaliti sa 1.5V DC.
Toliko o VELICINI.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 11:12 ] @
Bas onako ne mogu da se pronadjem u ovoj temi .. Vidim da se vi prepucavate i sve je to meni manje vise ok .. Jel neko moze da se vrati na moj problem? Znaci pojacalo treba da se testira i da se uzmu novi zvucnici oni za 300e? i to je manje vise to?
[ ackopk @ 06.06.2012. 11:51 ] @
Treba da se kupi i snagas koji ce da potera pomenute kutije. Zeck 15/3 tesko da ces poterati sa 100W sinusa

Pozdrav!

Aleksandar.
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 12:45 ] @
Upravo tako,
koliko sam shvatio on moze za 9000 dindzi da kupi onog kineskog CROWN-a, nije neka sreca ali za te pare tesko da kupi i "kućno" pojacalo od 100W
[ 44250 @ 06.06.2012. 12:59 ] @
Citat:
Ucenjivac: Bas onako ne mogu da se pronadjem u ovoj temi .. Vidim da se vi prepucavate i sve je to meni manje vise ok .. Jel neko moze da se vrati na moj problem? Znaci pojacalo treba da se testira i da se uzmu novi zvucnici oni za 300e? i to je manje vise to?

Svi su pisali baš o tvojojem pitanju samo treba razumjeti.

Ove crvene linije sa slike

ti spaljuju zvučnike,o tome ti priča boropromaja. Signal na zvučniku može postati takvim ako se signal prije ulsaka u samo pojačalo uništi u predpojačanju,ili ako se dovede previsok pobudni signal u samo pojačalo koje zatim nastoji da taj signal pojača iznad svojih mogućnosti tj. na vrijednost napona ka zvučniku koji prelazi visinu napajanja samog pojačala-a to bi ti bile baš te ravne crvene linije. Obično su naponi napajanja simetričnih napajanja u pojačalu od +/-30Vdc (dc-directive current iliti istosmjerna struja) pa na više što bi značilo da bi se na tvojim zvučnicima u momentima klipovanja nalazilo u najboljem slučaju po 30Vdc bilo u plusu bilo u minusu što ih brzo i sigurno uništava.

Citat:
ZAS011: Ajde, Boro, objasni KOLIKA je to jednosmerna komponenta koja se javlja kod kliping-a?

Posto do odsecanja izlaznog signala dolazi u OBE poluperiode (ako bismo posmatrali normalni prostoperiodicni signal), rezultujuca jednosmerna komponenta je ravna nuli (0).

Obican, muzicki/govorni signal, u sebi uvek sadrzi jednosmernu komponentu posto u vremenskom domenu nije simetrican, pa od nje ipak ne crkavaju zvucnici.

Bice da u citavoj prici nesto "ne stima". Pojacalo treba da se pretrese DETALJNO, sa dobrim vestackim opterecenjem, da bi se videlo da ne postoji, slucajno neki DC offset na izlazu koji pravi 3.14cvajz.

To stoji na papiru ali u zvučnicima jok. Sa druge strane-zašto bi se svi redom onda bavili pravljenjem raznoraznih CLIP-INDIKATORA i bježali od klipinga kao Đavo od krsta,ako je to tako bezazleno? Mislim,to barem rade oni koji imaju osjećaj odgovornosti prema svojoj a naročito tuđoj opremi... Da se radi samo o visokim frekvencijama možda bi i prošlo,ali ovako jednostavno ima sasvim dovoljno vremena da stvari pocrne,a VISINE NAPONA da i ne govorim. Jeste da sam najobičniji balavac kad su stručne stvari u pitanju,mada baš me začudilo ovakvo vaše pisanje ZAS011,možda bi mi neko stručno i dublje objašnjenje malo otvorilo vidike pa bi i sam razumio zašto ste u pravu. Do tad...

Boropromajo,da li je stvarno moguće spaliti zvučnik tek sa 1,5V?

imepk:zvučnici od 300W mogu se potjerati i sa 2W ali samo sa dva,ne mislim da bi bilo tiho i na njima sa 100W snage,čak šta više mislim da bi bilo jako jako glasno. Veliki dio svadbenih veselja se odigra u kompletu sa i manje snage po kutji od toga.

Ucenjivač: ako hoćeš pojačalo koje će ti potjerati 8R zvučnike nađi pojačalo sa barem +/-50Vdc napajanjem da bi se to izvelo bez klipinga na izlazu iz pojačala. Snažnija pojačala za snage od recimo 200+W/8R imaju napon napajanja od oko +/-70 - 75V da bi se to izvelo bez muke. Opet,prije svega u to isto pojačalo treba da stigne lijep pravilan signal bez odsječenih vrhova. Blesavo će zvučati,ali ako ne znaš kako da do toga svega dođeš jeftinije je ti je da se obratiš nekome koga ćeš platiti da ti to uradi. KLADIM SE da ima ljudi koji ovo čitaju i koji bi ti se javili,samo da su u situaciji!

O ovome se već vodila polemika,koja snaga pojačala u odnosu na zvučnike,završeno je zaključkom da je bolje spojiti slabije zvučnike na jače pojačalo i pri tome doooobro obratiti pažnju na snagu koja će izaći iz pojačala,da pojačalo ne bi natjeralo zvučnike u mehanički klip.

"...tol´ko o tom ja sad odoh imam posla preča,
opet čet´ri cimenta i dve lopate kreča..."
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 13:43 ] @
Acika, uopste nije pitanje da li ga je moguce spaliti sa 1.5V DC nego je samo pitanje koliko dugo treba taj napon da bude prisutan u zavojnici zvucnika da bi se zapusilo iz istog, vjeruj mi da ces to postici (bolje nemoj) za nekih 30-tak sekundi i kod kilovatnog zvucnika vrhunske klase samo ako imas izvor struje sposoban da to izdrzi
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 15:58 ] @
Imam kod kuce sharp 8800 gy jel moze to pojacalo da posluzi?
[ Stefan117 @ 06.06.2012. 16:37 ] @
Najverovatnije ali i sigurno ti ne valja to pojacalo pa su ti zato crkavali zvucnici...!! Povezi ti na tog sharpa (naravno ako je i on skroz ispravan) i testiraj ih kao i sa tim drugim pojacalom sto si radio i videces da nece nista da ti rikne....
Ja sam npr, terao zvucnike od po 150W sa nekih 40-ak wati u 50-ak kvadrata i nikad mi zvucnici nisu riknuli, ALI PAZIS NA SIGNAL KOLIKO GA POJACAVAS...!!!

A to sto kazes kad pritisnes membranu da se cuje nesto tiho- namotaji ti pregoreli...!!!

Povezi ti to na sharpa, ima on snage dosta...!!

Pozdrav svima...!!
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 16:43 ] @
Moze ali za to pojacalo ti treba pretpojacalo ili neka kvalitetnija (citaj skuplja) zvucna kartica. Mislim da za punu snagu sa tim pojacalom moras imati signal od barem 800mV
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 16:48 ] @
Sharp imam komplet 8800 sa predpojacalom eq i svim tim zebancijama tipa gramofon i 5cd .. znaci sve sto ide uz stub.. Sto se tice kartice imam SB Live 24bit i imam SB X-FI MB koja je bolja?
[ boro62promaja @ 06.06.2012. 17:11 ] @
Pa eto, moze i jedna i druga, ako vec imas pretpojacalo, rijesio si problem.
[ ackopk @ 06.06.2012. 17:17 ] @
Taj sharp je zaista jak. Imam ga ja. Daje odlican zvuk pun dinamike i zavidne snage.... jedini problem je POUZDANOST!

Sa njim i onim Zeck kutijama ima da odvalis tih 60kvadrata

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 17:46 ] @
Ae sad jos jedno interesantno pitanje .. Vec kad smo naceli ovu temu .. Da li bi ja mogao da prikljucim dva ista snagasa na to jedno predpojacalo? Da li neko moze da mi pojasni taj sistem sad predpojacalom naravno ako nije jako dugacko.. ili da mi da neki link gde bi ja najbolje mogao da naucim ovo sto ste mi napricali .,
[ 44250 @ 06.06.2012. 17:53 ] @
Citat:
ackopk: Taj sharp je zaista jak. Imam ga ja. Daje odlican zvuk pun dinamike i zavidne snage.... jedini problem je POUZDANOST!

Sa njim i onim Zeck kutijama ima da odvalis tih 60kvadrata ;)

Pozdrav!

Aleksandar.

Da ne bude da samo ja zakeram oko ovog...

Ime,ima li makar neku zaštitu unutar pojačala taj sharp?
[ ackopk @ 06.06.2012. 17:57 ] @
Ima zastitu i to dobru koliko sam video do sad

Iskren da budem nisam se nesto upustao u to da vidim kako radi ali nikad nisam imao problema. Nije naneo stetu zvucnicima nikad. Promenim STK i osigurac i teraj dalje

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 18:09 ] @
Sta kazete na ono moje pitanje gore? Jel to izvodljivo?
[ ackopk @ 06.06.2012. 18:19 ] @
Da sa jednim predpojacalom vozis dva snagasa?

Da. Izvodljivo je.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 18:24 ] @
Bas nisi ispao uverljiv .. Mislim ne treba mi nista posebno? Znaci mogu da prikljucim samo spojim zice iste sa istom izolirka i gotovo? Nemoram da strepim da nesto moze da crkne? I recimo onda da tera 4 zvucnika? 2 na jedan snagas 2 na drugi?
[ ackopk @ 06.06.2012. 19:10 ] @
Ja bre drugar ne dajem izjavu u stanici pa da budem uverljiv.

Tako je. Za pocetak moze i to da posluzi. povezes pluseve na plus, masu na masu i teraj. Samo pazi kad seces kabal za ulaz jer je veoma tanak.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ 44250 @ 06.06.2012. 19:11 ] @
Odlično bi leglo jedinično predpojačalo ali probaj da povežeš kablove paralelno i izvedeš ih sa predpojačala na oba pojačala-niošta nećeš pokvariti to je sigurno.
[ ackopk @ 06.06.2012. 19:17 ] @
Mislim da ne mora imenjak. Ja sam svoj sharp vec na pola potenciometra terao u clip bez icega ispred, direktno iz pc-a. Dok bogami ep2000 nisam uspeo.. za njega ipak ide prvo mikseta

Mada sve zavisi od pc-a. Ja na mom dobijam dobrih 1V signala iako je u pitanju integrisana zvucna.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 19:44 ] @
A sta mislite o one moje 2 zvucnke kartice? I koja je bolja da koristim? I da li neko moze da mi kaze sta misli o zvucnicima jamo d365? Milism koliko ih cenite i u novcanom smislui za mojih 60kvadrata?
[ ackopk @ 06.06.2012. 19:54 ] @
Opet ti isto:

Power handling: 365 watt music
200 watt cont
85 watt IEC

Impedance: 4-8 Ohms

Trazi nesto profesionalno!

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 19:57 ] @
OK trudim se ... Videcu nesto drugo da proburlam...
[ ackopk @ 06.06.2012. 20:05 ] @
Nije tu stvar da je ova kutija losa na primer...

Prvo nije namenjena da se gazi, drugo ima mozda 90-93db sa 1W i ti ces morati da uguras veliku snagu kako bi se to culo.

Profi kutija ima 98-99db sa 1W i sa 200W iz tog sharpa na primer imas da oduvas tih 60kvadrata Pogotovu ako su live svirke!

Potrazi po oglasima. Za 320e imas da uzmes nove dve kutije od 300W sa 15"basom i 1" hornom. Kvalitet i zvuk su savim zadovoljavajuci.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ ackopk @ 06.06.2012. 20:13 ] @
http://www.kupujemprodajem.com...37-oglas.htm?filter_id=5770787
http://www.kupujemprodajem.com...46-oglas.htm?filter_id=5792145
http://www.kupujemprodajem.com...84-oglas.htm?filter_id=5770703
http://www.kupujemprodajem.com...80-oglas.htm?filter_id=5772654
http://www.kupujemprodajem.com...25-oglas.htm?filter_id=5774068

Imas tu nesto staro, nesto novo.......

Sve u svemu razni tipovi koji bi tebi zavrsili posao.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Stefan117 @ 06.06.2012. 20:27 ] @
Ili ovako...

http://www.kupujemprodajem.com...38-oglas.htm?filter_id=5939065
http://www.kupujemprodajem.com...1-oglas.htm?filter_id=11953523

Pozdrav...!!
[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 20:49 ] @
Puno hvala ovo ce mi definitivno pomoci .. jos samo da mi kazete koju m karticu da koristim?
[ 44250 @ 06.06.2012. 21:24 ] @
Citat:
ackopk: Mislim da ne mora imenjak. Ja sam svoj sharp vec na pola potenciometra terao u clip bez icega ispred, direktno iz pc-a. Dok bogami ep2000 nisam uspeo.. za njega ipak ide prvo mikseta :)

Mada sve zavisi od pc-a. Ja na mom dobijam dobrih 1V signala iako je u pitanju integrisana zvucna.

Pozdrav!

Aleksandar.

Ime,jedinično predpojačalo zapravo nema pojačanje,samo ima smanjenu izlaznu impedansu pa lakše podnosi opterećenja. Razumijemo se nas dvojica.

Citat:
Ucenjivac:  I da li neko moze da mi kaze sta misli o zvucnicima jamo d365? Milism koliko ih cenite i u novcanom smislui za mojih 60kvadrata?

Tebi treba PA a ne Hi-Fi. Posluišaj michabass i ackopk.

Citat:
Ucenjivac: A sta mislite o one moje 2 zvucnke kartice? I koja je bolja da koristim?

Skuplju/sa više mb/s,frejmova i ostalih čudesa. Što veća cifra odlučuje.

[ Ucenjivac @ 06.06.2012. 21:29 ] @
Imam obe kartice ali ne znam koja je bolja .. jedna je 15e bila polovna pre 1 2 godine ta sb 24live , a ova xifi je integrisana na asusovoj formuli 4
[ Ucenjivac @ 17.06.2012. 11:15 ] @
Da li neko moze da mi kaze kakvo misljenje ima o Binovi RCF, 554 K, 2x600W, dimenzije-95x65, i zvučne kutije, petnaestice, 2x400W, sa Electrovoice basovima, skretnicama sa zaštitom i drajverima sa titanijumskom membranom, dimenzije 65x50.. Da li vredi uzeti i da li da se macujem sa time?
[ ackopk @ 18.06.2012. 05:27 ] @
Vredi naravno... samo koliko?

Tako nesto ti treba. A za taj prostor cak i sa viskom Ako nije cena velika kupuj slobodno.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ Ucenjivac @ 18.06.2012. 11:18 ] @
Koliko mislis da vredi? Ovako po slobodnoj proceni? Otprilike da je u relativno dobrom stanju 8/10
[ michabass @ 19.06.2012. 08:02 ] @
Druže da bi ti neko rekao makar i približno koliko ti konkretni zvučnici vrede treba malo više detalja da daš i neku sliku ili link ka tim zvučnicima. Jesi li to našo negde na oglasima? Ako jesi daj link ka tom oglasu. Ili si našo negde lokalno kod nekih pre-prodavaca?
U bilo kom slučaju kod kupovine polovnih stvari a zvučnika pogotovu se posao ne završava na ovaj način ko što ti pokušavaš.
Moj savet je da povedeš sa sobom nekog poznatog ko se dobro razume u zvučnike i da se zvučnici obavezno isprobaju na licu mesta, po mogućstvu u uslovima u kojim će da se koriste inače tj da se isprobaju malo glasnije na većoj snazi...
Ja kad kupujem zvučne kutije (uglavnom za prijatelje koji me povedu da obaram cenu :D ) insistiram da se kutija otvori i da pogledam šta ima unutra i u kom su stanju zvučnici i njihove membrane, da li su popravljani i da li je nešto čačkano.
Puno puta se desi da je sve u redu i da je prodavac pošten i zvučnici u savršenom redu, ali ima i onih drugih... e njih se treba čuvati.

Konkretan odgovor sa informacijama koje si dosada dao je: bas binovi sa RCF 554K 2x600W i kutije 2x400W sa EV zvučnicima mogu da vrede od 0 pa do 3000eur. Sve zavisi u kom su stanju i koji su uslovi prodaje (raspon je od polovna roba sa vašara, pocrkalo sve unutra i maltene se raspada, pa do nova roba kod ovlašćenog distributera sa garancijom od 2 godine...)
[ Ucenjivac @ 19.06.2012. 08:11 ] @
Cuo sam se sa prodavcem preko poruka na kupindu .. I putem telefona par puta .. Po slikama se ne vidi nista.. Preko telefona koliko toliko covek je ispao posten , sto vi kazete bar 10 puta mi je rekao da bi bilo jako dobro da dodjem do njega da se to sve proba jel on ima i ostalu odgovarajucu opremu na koju bi mogli da pustimo tu opremu.. I dogovor je bio da se to danas odradi , ali ja nisam uspeo da stignem da odem do prodavca.. Prodavac takodje ima neke veze pa bi pokusao da mi resi da ne placam postarinu .. Preko telefona je pokusavao da mi opise kako to izgleda ali uvek je ponavljao da treba doci videti.. Za cenu ja sam se cenkao i sa 300e spustio na 200e .. To je meni tako u glavi bilo , eto sa nekom pricom da bi ja recimo otisao u subotu do njega posle da vidim i pojacala koja prodaje a taman u medjuvremenu da testiram kutije na zurci u petak..
[ Ucenjivac @ 19.06.2012. 14:38 ] @
Opet mi je potrebna pomoc .. Ako neko moze da mi pomogne da mi objasni kako se ovo ustvari prikljucuje sada.. i da li ja to mogu da uklopim sa ova moja dva snagasa sto sam gore naveo ili ne mogu? Jel dva sharpa 8800 mogu da poguraju ovo ?
[ ackopk @ 20.06.2012. 06:14 ] @
Mogu da poguraju ali ne znam koliko ce izdrzati. Ako su originalni hibridi unutra ne bi trebalo da bude problema.

Pozdrav!

Aleksandar.
[ 44250 @ 20.06.2012. 07:36 ] @
Koja je alternativa tim sharp-ovima?
[ aleksandara 93 @ 20.06.2012. 08:16 ] @
Nije lose da ubacis ventilator, smanjice sansu pregrejavanja uredjaja...

Pozdrav!
[ Ucenjivac @ 20.06.2012. 09:38 ] @
@ackopk

Ako mozes malo da prevedes nisam siguran da sam najbolje razumeo na cega se ovo odnosi :"Ako su originalni hibridi unutra ne bi trebalo da bude problema" , stvarno izvini ali bas se jako lose snalazim.

@44250

Ne znam sta si hteo time da kazes. Meni cisto se ucinilo jeftino imam u nekoj ponudi za 10k ako je dosta ja zadovoljan.

@aleksandara 93

Pa to je najmanji problem da se ubace 2 12tice malo da hlade , ili jedna da duva i druga da vadi vazduh napolje.. Da li neko zna ta struja sto dolazi sa snagasa i ide u predpojacalo na koliko struje ide?

Juce sam probao binove i kutije , onoliko koliko moje znanje moze da proveri , znaci da li nesto krci zuji susti .. Sve lepo radi eto primetio sam da se jako glasno cuju , probavao sam na poljani tako da
verujem da ce u nekoj zatvorenoj prostoriji stvarno da se cuje.. Imam jos jedno pitanje Da li se ovi basbinovi kaze na kutije pa iz kutija ide kabel za pojacalo ? Ili na neki drugi nacin? Pricao sam sa
prethodnim vlasnikom o istoriji kutija i rekao mi je nesto ovako .. Te zvucnike je on drzao u nekoj velikoj teretani u Beogradu (propao biznis pa prodaje) i pitao sam ga na cega je on to pustao i nabrojao
mi je sledece komponente ..

1. Technics SE-A7
2. Technics SU-A8
3. GoldStar Stereo Graphic Equalizer,Model GSQ-9320
4. JVC-TD-V 66...Stereo cassete deck
5. AIVA-XC-777...Compact disc player
6. Marants ST 400...Tuner

Samo sam ga pitao kako ? Nista kaze radi kao sat culo se previse uglavnom nije ni pojacavao preko 50% ali je i onda bilo suvise glasno i jak bass. Rekao mi je nesto u fazonu da su to fabricke kutije i da
nikada nista nije menjano niti popravljano jel nikada same kutije nisu gazene .. Tako da su dosta fleksibilne.. Ali ja nisam bas uspeo sve da shvatim iz price , a bilo mi je glupo po 5 puta da pitam kako sta?

Znaci jos da mi potvrdite da je sve ok i kako da povezem pa da testiram to za vikend..

Naravno hvala svima koji su se angazovali da mi pomognu .. Za trud ako neko naleti na mene eto piva :)
[ aleksandara 93 @ 20.06.2012. 10:16 ] @
Ackopk je verovatno mislio ako su u Sharp-ovima fabricki izlazi-da nisu menjani ili ako su zamenjeni da su stavljeni kvalitetni fabricki a ne prc kopije...

Treba da se vidi kakav je unutra raspored u uredjaju i gde moze da se stavi ventilator, treba da hladi izlazni stepen a nije lose ni da malo hladan vazduh zahvati i trafo.

Ovo ce smanjiti sansu pregrejavanja-pregorevanja istog jer je uglavnom stavljeno sve na granici ali naravno nece iskljuciti 100% sansu da ne rikne usred zurke.

Sto se tice zvucnika dobio si sve savete iznad ali ako su stvarno bili u teretani tamo se ipak ne prave zurke tako da...ali treba da znas da je to kupovina "macke u odzaku" i da je dobro da pogleda neko ko zna jer nije malo novca u pitanju.

Pozdrav!
[ 44250 @ 20.06.2012. 10:41 ] @
Citat:
Ucenjivac

@44250

Ne znam sta si hteo time da kazes. Meni cisto se ucinilo jeftino imam u nekoj ponudi za 10k ako je dosta ja zadovoljan.

Mislio sam da ti je to zapelo za oko negdje u oglasima,pa sam se zapitao da li ti je još nešto zapelo za oko. Sve to upravo iz razloga koje su ti naveli ackopk i aleksandara,i još bi dodao da je taj sharp ipak pravljen za kućne uvjete a ne za razglas iako ima snage. Kao i uvijek-ja preferiram tranzistore u izlazu,masan trafo i mnogo kondenzatora u ispravljaču,sve to u kombinaciji sa dobrim hladnjakom. Tako nećeš mnogo razmišljati o pouzdanosti. Naravno,najbolje bi tu legao labgrupen,to bi rekao oksanitalijan a i dosta nas to zna a sa druge strane moje je mišljenje da je na to mjesto bolje uzeti nekog makar i najpolovnijeg berindžera namijenjenog razglasnim sistemima nego sharp-a namijenjenog kućnim uvijetima. To je samo moje mišljenje i da sam na tvom mjestu tako bi razmišljao,ima ovde ljudi koji imaju već neka iskustva i čija riječ daleko više važe nego moja. Pozdrav i sretno!
[ Ucenjivac @ 20.06.2012. 11:16 ] @
Ma da on mi se ucinio jeftin .. Ali dobro eto sta bi mogao da uzmem a da ne ulazem toliko puno kesha? Gledao sam oglase slabo ima berindz.. gledao sam kojekude .. Ali dzabe kad se slabo razumem .. Recimo ovako neto mi je zapalo za oko
http://www.kupindo.com/Za-klub..._Power-Amp-AB-Precedent-600-LX
http://www.kupindo.com/Za-klub...70490_EXTRA-POJACALO-POVOLJNO-
http://www.kupujemprodajem.com...50-oglas.htm?filter_id=5809700
http://www.kupujemprodajem.com...54-oglas.htm?filter_id=5809672

Ili dajte neke predloge sad sam bas onako u bedaku bas sam mislio da uparim ova dva sharpa i da se nemislim toliko oko toga.. Naravno sharp je fabricki moze se reci da sam ga nasledio a pre nego sto je dospeo do mene koristio ga je dekica muzicar koji ga je kupio iz japana bas .. Sa sve zvucnicima znaci komplet stub.. A sa prodavcem oglasa za drugi sharp sam pricao kaze da je on to kupio od nekog starijeg dekice i da je samo ugradio dugme za paljenje jer nije imao drugi deo stuba..
[ ackopk @ 20.06.2012. 18:24 ] @
Citat:
44250: Mislio sam da ti je to zapelo za oko negdje u oglasima,pa sam se zapitao da li ti je još nešto zapelo za oko. Sve to upravo iz razloga koje su ti naveli ackopk i aleksandara,i još bi dodao da je taj sharp ipak pravljen za kućne uvjete a ne za razglas iako ima snage. Kao i uvijek-ja preferiram tranzistore u izlazu,masan trafo i mnogo kondenzatora u ispravljaču,sve to u kombinaciji sa dobrim hladnjakom. Tako nećeš mnogo razmišljati o pouzdanosti. Naravno,najbolje bi tu legao labgrupen,to bi rekao oksanitalijan a i dosta nas to zna a sa druge strane moje je mišljenje da je na to mjesto bolje uzeti nekog makar i najpolovnijeg berindžera namijenjenog razglasnim sistemima nego sharp-a namijenjenog kućnim uvijetima. To je samo moje mišljenje i da sam na tvom mjestu tako bi razmišljao,ima ovde ljudi koji imaju već neka iskustva i čija riječ daleko više važe nego moja. Pozdrav i sretno!

Ima sharp to... samo sto nije klasican tranzistorac

Ako su originalni hibridi udri slobodno! Ali samo na 8ohm!!!

Pozdrav!

Aleksandar.
[ 44250 @ 20.06.2012. 18:57 ] @
Ma jasno ime,nego ti ja i još par ljudi što ovde prati forum znamo na šta mislimo kad kažemo "pouzdanost sharp-a 7700 i 8800". Nemam ništa protiv samih integralnih kola dok god su originali i dok se nema posla sa nepouzdanim falševima a to baš i jeste problem ovde. Dalje,i pored toga mislim da je uvijek bolje imati pojačalo koje je namijenjeno za "pun gas" pa makar koje marke neko namijenjeno za kuću a da se koristi kao PA. Možda se ja varam,ali nekako imam osjećaj da je par tranzistora u izlazu naspram integralnog kola nešto kao tenk naspram... ma shvataš me već. Od svega toga što je naveo meni najubjedljivije izgleda onaj sa 12 tošibinih u izlazu. Trebalo bi to malo pregledati da li je šta čačkano i/ili budženo/prerađivano/prepravljano,vidjeti kakvo mu je napajanje pa na kraju krajeva i probati ga. Ima na netu još jedan APEX H900,i to bi valjalo čuti. Njegova je prednost što već ima i šema i raspored na mnogim forumima,takođe treba pregledati da li je šta čačkano i/ili budženo/prerađivano/prepravljano,vidjeti kakvo mu je napajanje pa na kraju krajeva i probati ga. Ovakve stvari je malo nezahvalno kupovati "na riječ" prodavca jer je njemu GLAVNI CILJ DA PRODA,treba čuti pa prosuditi. Lijepo reče michabass;"...otvorim,dobro pregledam da nije ko šta čačkao,probam..."
[ Ucenjivac @ 20.06.2012. 22:41 ] @
Zvucnici testirani na salasu u obliznjem selu .. Znaci celo selo se treslo za neverovati .. sharp je radio na 70% stim da sam ubacio 4 "redovna kulera" .. Eto nekako sam utesio sebe.. Sve to je radilo nekih 5 sati .. Ja sam prezadovoljan , ali sam usput shvatio da ovo nikako nije za prostor od 60 kvadrata.. ovo se ovako glasno cuje na livadi ko zna sta radi u zatvorenom prostoru ... Ali i to cemo uskoro saznati. Takodje sam nasao jednog majstora koji se bavi ovakvim stvarima da pogleda zvucnike , kaze covek da su sami zvucnici kao novi i da ce da traju jos dugo ako se pazi na njih.. Imam u planu da uzmem jos jednog sarpa mislim za 10k ja sam zadovoljan i da ga vezem na jedno predpojacalo i da vezem posebno binove posebno ove.. ili cak mislim i da nema potrebe..
[ Ucenjivac @ 21.06.2012. 09:37 ] @
Posto nisam bas pametan trenutno nisam siguran sta da radim.. Znaci ja sam to povezao na onog sharpa i rasturili smo celo selo na 70% signala i 70%sharpove snage.. Stim da sam binove prikljucio na kutije i iz kutija izvukao kabel do pojacala.. E sad sta bi ja dobio sa time da recimo uzmem jos jednog sharpa .. Culo bi se jace? Neverujem.. Ali bi uspeo da mu skinem opterecenje ako rade dva snagasa ili ne?
[ Ucenjivac @ 21.06.2012. 09:48 ] @
Nista pregovaracemo za ovaj apex od 900w , javicu vam sta sam uradio.. jel moze neko da mi kaze jel problem to posle povezati vidim da su ovde ovi profi kablovi .. jel ima neke veze sto su kutije samo na zice?
[ Stefan117 @ 21.06.2012. 15:05 ] @
Nemoj to da radis na tog sharpa, tj iz kutije u kutiju., nije bas stabilan na 4 oma...!!
Da skinuo bi mu opterecenje...!!

Nije ti nikakav problem to povezati, a ni sto su kutije na zice lako dodas odgovarajuci spikon...

Pozdrav...!!
[ Ucenjivac @ 21.06.2012. 15:45 ] @
Kako onda da povezem na ovog sharpa?samo da spojim sve na 2 kanala ili? Stefane jel imas neki skajp ili nesto sto ima im da mi nabvrazaka pojasnis.. posto sam prelistao forum pa vidim da si se ti bas dosta zalagao za ovog sharpa..
[ Stefan117 @ 21.06.2012. 17:45 ] @
Povezes redno ali gubis snagu onda, sto ti se ni to ne isplati... Kupis lepo onda dva sharpa ili jos i tog apexa posto imas jednog sharpa pa po dva na jednog snagasa i dva na drugog.., ili pak prodas i tog sharpa pa kupis nesto jos bolje... posto su ti zvucnici dosta jaci koliko se secam i prethodnih postova...

Pozdrav...!!
[ Ucenjivac @ 21.06.2012. 19:08 ] @
Reci mi samo za vezivanje na sharpa znaci da ne vezem - + sa + - nego oba da stavim na + i - jel?

http://static.elitesecurity.org/uploads/1/6/1600057/zvucnici.jpg

Moguce da sam ja lose rekao onda.. Znaci po drugom principu radim ... Znaci dva minusa vezem i teram dva plusa na pojacalo?!
[ Stefan117 @ 21.06.2012. 20:35 ] @
Ne, nego ovako....
[ Stefan117 @ 23.06.2012. 19:23 ] @
Uradi li ti nesto...??
[ Ucenjivac @ 23.06.2012. 19:45 ] @
Ma tako sam povezivao samo nisam bio ni sam siguran kako sam odradio ... Za sada nista treba da se zaputim 150km da odem da pogledam istrgujem ono pojacalo samo vodim nekog drugara koji to zna .. Pa resicemo valjda nesto .. Za sada je sharp odradio posao .. E sad nzm videcemo do sledeceg vikenda sta ce biti.. izgurao je celu noc . stim da je radio mozda na 50% jako je glasno i nema potrebe da se pojacava!!
[ Ucenjivac @ 26.06.2012. 07:46 ] @
http://t0.gstatic.com/images?q...o3DTUzGbxFCgnN2k9FFQaHi0nzYXOw

Jer da stavim ventilatore tako da duvaju na radijator sa zadnje strane a od dozgo da stavim 2 12ke da izvlace vruc vazduh ili obrnuto? dA duva od gore na radijator a da izvlacim sa druge strane?
[ aleksandara 93 @ 26.06.2012. 08:35 ] @
Nemas potrebe da stavljas 3-4 ventilatora i to 12cm...

Mislim da ce tu 2X8cm biti dovoljno a 2X12cm i vise nego dovoljno, ali opet treba proveriti koliko se greje sa njima na opterecenju...

A sto se tice montaze topao-vruc vazduh uvek ide na gore jer je laksi i kada bi stavio odozgo da duva na dole taj vruc vazduh bi isao ispod kutije i onda nije dobro.

Po meni je to najbolje da se sa zadnje strane stave 2 komada da duvaju prema hladnjaku a vruc vazduh ionako cirkulise na gore van kutije.

A nije radijator nego hladnjak jeste da greje ali opet...

Pozdrav!
[ Ucenjivac @ 26.06.2012. 08:48 ] @
E toliko sam i ja skontao .. tj tako sam ja odradio .. Postavio sam 2x8cm neke bas bas dobre ventilatore ovako http://oi46.tinypic.com/2s9vou9.jpg i sad posto ne znam sta su te 2 ogromne spravice unutar pojacala sa prednja strane posto mi se cine kao da se greju pa sam zato hteo da ubacim 12tke da izvlace vazduh.. Pa dobro hladnjak radijator.. Isto je to :)
[ aleksandara 93 @ 26.06.2012. 09:41 ] @
Citat:
Ucenjivac: E toliko sam i ja skontao .. tj tako sam ja odradio .. Postavio sam 2x8cm neke bas bas dobre ventilatore ovako http://oi46.tinypic.com/2s9vou9.jpg i sad posto ne znam sta su te 2 ogromne spravice unutar pojacala sa prednja strane posto mi se cine kao da se greju pa sam zato hteo da ubacim 12tke da izvlace vazduh.. Pa dobro hladnjak radijator.. Isto je to :)

Doslo je do zabune...

Te 2 ogromne spravice su 2 trafoa i ako se vratis nekoliko postova unazad videces da sam napisao nije lose da hladan vazduh ventilatora zahvati i trafo-e...

Hladnjak je aliminijum na koji su pricvrsceni izlazi tj. stk integralci, ne znam koliko se dobro hladi tvoje pojacalo jer mislim da nisu dovoljni otvori gde si postavio ventilatore, da ne "ulazi" dovoljno vazduha...

Uglavnom ako mozes da drzis rukom hladnjak posle nekoliko sati rada na opterecenju a da ne pecka onda bi trebalo da je ok.

Isto tako i za trafo-e, normalno ne mogu da budu skroz hladni ali ja uvek gledam da svaki deo mogu rukom da drzim...

Pozdrav!
[ Ucenjivac @ 26.06.2012. 09:47 ] @
Vazi odradicu to bas da vidim koliko se greje.. Ali ja bas nikako ne mogu da dodjem do trafoa jer je celom duzinom hladnjak .. da stavim ventilatore unutar pojacala ili je to glupo? Ili zapocetak samo da probam da hladim ovako pa da vidim koliko se greje?
[ aleksandara 93 @ 26.06.2012. 11:31 ] @
Za bilo koji deo pa i trafo je naravno bolje da je manja temperatura ali ako se trafo greje do 50-tak C onda nije toliko kritican da mora da se hladi...

A sto se hladjenja pojacala tice nisam siguran ali lim gde si postavio vent. mi deluje zatvoren vise nego sto moze vazduh da prodje, e sad mozda je i sasvim dovoljno toliko...

Ako imas neki uredjaj za merenje toplote izmeri temp. ako ne onda rukom-prstima i obicno ako moze da se podnese temp. onda je ok ali ako pece onda se dodatno hladi.

Proveri na sledecoj zurci pa javi.

Pozdrav!
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 09:36 ] @
Citat:
aleksandara 93:
Za bilo koji deo pa i trafo je naravno bolje da je manja temperatura ali ako se trafo greje do 50-tak C onda nije toliko kritican da mora da se hladi...

A sto se hladjenja pojacala tice nisam siguran ali lim gde si postavio vent. mi deluje zatvoren vise nego sto moze vazduh da prodje, e sad mozda je i sasvim dovoljno toliko...

Ako imas neki uredjaj za merenje toplote izmeri temp. ako ne onda rukom-prstima i obicno ako moze da se podnese temp. onda je ok ali ako pece onda se dodatno hladi.

Proveri na sledecoj zurci pa javi.

Pozdrav!

Ja sam istrgovao ono pojacalo sto ste mi rekli i to mi tako stoji nikako da namonitram , jel mozete da me uputite kako bi to najlakse mogao da povezem a da ne moram nikoga da gnjavim sada?
[ 44250 @ 19.07.2012. 10:25 ] @
Daj molim te sliku toga iznutra.
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 10:33 ] @
Citat:
44250:
Daj molim te sliku toga iznutra.

Sto jel mislis da nesto nije uredu ili? Sad trenutno nisam u mogucnosti ali cim dodjem kuci verujem da mogu da ga rastavim pa da okinem neku sliku ..
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 12:06 ] @
Evo stigao sam kuci , slikao sam pojacalo iznutra pa cu da okacim slike da vidite pa ako mozete da mi pomognete .. Da znam kako to uopsteno da spojim sa racunarom i da li mi treba nesto izmedju mikseta i tome slicno i kako ja to da povezem na zvucnike i kako da koristim :) pogotovo ovi prikljuci mono dual i bridge kako to da skljocnem :)

Pocinjem da kacim slike :

[Ovu poruku je menjao Ucenjivac dana 19.07.2012. u 13:25 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Ucenjivac dana 19.07.2012. u 13:27 GMT+1]
[ boro62promaja @ 19.07.2012. 12:26 ] @
Jel' to pojacalo od "naseg" APEX-a (Mileta Slavkovica) ?
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 12:30 ] @

Jel ja sada kada vezem na 2 kutije onda pustim da bude dual a ne bridge? i onda ovo puce treba da mi stoji dole ako sam dobro skontao?!
I samo mi morate reci kako sa ovih canon-a da predjem na zice? ili kako zvucnike da okrenem na to .. i kako ja snagas ovaj da prikljucim na moje predpojacalo ili da nadjem neku miksetu? i kako na miksetu to mogu da prikljucim?!
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 12:32 ] @
Citat:
boro62promaja:

Mislim da nije ?! :) Nzm ko je taj tip .. Uglavnom ljudi pomazite da to recim pre petka da to moze da svira da ja nosim mog sharpa kuci .
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 18:09 ] @
Citat:
Ucenjivac:
Citat:
boro62promaja:

Mislim da nije ?! :) Nzm ko je taj tip .. Uglavnom ljudi pomazite da to recim pre petka da to moze da svira da ja nosim mog sharpa kuci .

Dobro je sve sam resio ne treba biti mnogo pametan i sve radi.. ali izgleda da laptop ne moze da da dovoljno signala posto se slabije cuje. I da li neko moze da mi objasni zasto imam 3 izlaza levo i 3 desno kad je svakako sve vezano na istu stranu?
[ Stefan117 @ 19.07.2012. 19:05 ] @
Verovatno su ti ovi spikoni za zvucnike (ne znam samo zasto toliko ih je i svi paralelno) a ovi xlr su ti za signal., valjda....
Neko moje misljenje.., nemoj me drzati za rec....

Ne znam samo zasto onoliko spikona kad moze lepo i lakse iz kutije u kutiju.... ako sam dobro skontao...
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 19:14 ] @
Da skontao sam da su 2 plava za signal , iako sam prvo mislio da bananica sluzi za to , ali nece .. i nzm za sta ona sluzi onda .. A bas to sta ce mi 6 komada ne kontam .. i sto bas 6? To mi je nekako bzv ta cifra.. Sve sam testirao ostalo radi.. Verujem da ne moze da laptop jel kartica ne baca dovoljno jak signal.. tako da moram da resim neki racunar.. ili ima neka 3 opcija?
[ Stefan117 @ 19.07.2012. 19:28 ] @
Kako nece preko laptopa...???, meni super radi, bez ikakve dodatne kartice i ostalih stvari....
[ Ucenjivac @ 19.07.2012. 19:56 ] @
Pa radi ali ne ni blizu iste snage koliko sa kompa .. Kontam da signal nije dovoljno jak .. Isti fazon kao i sa starim pojacalom sto se mnogo tise cuje kada se pusta preko telefona ..
[ alexlab51 @ 20.07.2012. 23:07 ] @
Zdravo da ste junaci!!!
Licno mislim da je pitanje koincidencije sto na kutiji pise H900 i da uopste miletov H900.
Da je u pitanju H900 kao sto kaze natpis, bila bi jedna PCB odnosno, mono varijanta.
U ovom slucaju postoje 2 izlazna stepena cija je ukupna snaga cca. 900W.
Ovako s ledja, mrka kapa da ima veze sa miletovim H900 mozda gresim ali hm....?

Pojacala rade na minimum 4 ohm. odnosno 1 kut. od 4ohm. ili 2kut. od 8ohm. ili 3kut. od 16ohm.
Prepoznajem mustangov hladnjak
Sto se tice nedovoljno snage mislim da je nizak nivo na ulazu, ovde bi otprilike trebalo
bar 1.5 V, a to ne daju nit CD pl. niti mob.
Uz mogucnost da nesto gresim, pozdrav!