[ frenetic @ 01.03.2004. 15:43 ] @
pisem seminarski rad na temu "kompjuterski kriminal" , pa mi je potrebno sto vishe informacija u vezi sa tim.nadam se da se neko bavi problemom tretiranja racunarskih podataka u pravu.pitanja koja su bitna su pre svega racunarski podaci kao tragovi, onda dokazna vrednost tih racunarskih podataka...naravno samo hvatanje hakera(crackera) ... ako neko zna neki koristan link neka ga postuje ovde... a ovom prilikom bih Gojku preporucio da postavi i forum ... Computer&Law ... ili tako nesto .. koji bi se takodje bavio i intelektualnom svojinom,piraterijom, ... mozda bi to moglo da se uvrsti u forum anonimnost i privatnost naravno svaka pomoc bi mi dobro dosla. naravno to ne iskljucuje da vi ne ostavite neki svoj komentar, predlog ... itd.. takodje interesuje me da li je neko uopste upoznat sa nacinom rada specijalnog odeljenja okruznog suda u beogradu koje se bavi kompjuterskim kriminalitetom? p.s. u udzbenicima je naravno veoma lose objasnjen kompjuterski krimalitet sa kriminalistickoh aspekta ... primer : primer za kompjuterski terorizam je da su pripadnici RAF-a i IRA-e upali u urede u kojima se nalaze racunari u kojima se nalaze informacije o teroristima i unistili su te racunare ... ovo je ja mislim neprihvatljivo jer je kompjuterski kriminalitet vezan za krivicna dela koja se vrse pomocu racunara ... hvala unapred |