[ Ucenjivac @ 12.06.2012. 11:59 ] @
Imao sam jedan veliki problem i sada sam se odlucio da namontiram video nadzor .. (u pitanju je pljacka)

Znaci otprilike ovako sam ja to zamislio . Da se postave dve kamere jedna na ulazu u zgradu i druga na ulazu u stan (Odma da kazem cena nije bitna samo da se to odradi ljudski) I jos da naglasim ne zelim nikoga da zovem zelim da to odradim sam . (Duga prica) . Znaci ako neko moze da mi kaze kako je to najjednostavnije .. Da li je bolje da se okaci na komp ili na tv , da li je bolje na tv ili na komp.. znam da preko racunara moze i da se snjima video? Da li mozete da mi kazete neki program za to .. Da li je kartica i kamere dovoljno da se uzme? Da li je moguce da se to resi preko bezicne konekcije? Koliko je to pouzdano ? Gde to sve moze da se kupi ? Novi Sad Beograd me interesuje ... Kada kupujem opremu na sta treba da pazim? Sta mi je jos potrebno ..
Primam sve savete i sugestije...

Hvala Unapred
[ Ucenjivac @ 12.06.2012. 13:10 ] @
Znaci potrebne su mi 2 kamere po mogucnosti bezicne , kartica za komp sa kojom mogu da ih povezem na racunar da snjimam recimo svakih 5 6 dana da brisem sadrzaj ili da se on nekako presnjimava .. svakih 5 6 dana ... koja cifra?sta je potrebno da gledam?gde?
[ SStudio @ 12.06.2012. 20:19 ] @
Dve antivandal (jaje) kamere 600 do 700tvl (70 do 90e po komadu) manji kvalitet ne vrsi posao, osim ako nisu box kamere sa promenjivom optikom
DVR kartica za komp gv600 npr oko 50e.
Računar za gore navedenu karticu. oko 170e nov sa zadovoljavajućim karakteristikama za primenu u nadzoru, ili neki polovan
Koaksijalni kablovi od 75oma i kabli 2x0,75m2
Ako ideš bez koaksa onda utp kabli i video baluni
Umesto kompa i kartice imaš
Samostalni dvr snimač od 4 ulaza sa hardom oko 120e bez hdd
Imaj na umu da ako ideš sa kompom u ceo sistem, on troši više struje od samostalnog dvr snimača pa za godinu dana može da se nakupi.

Sve ostalo je stvar montaže i izvedbe, navedeni su sastavni elementi koji ti trebaju i okvirne cene.

Bežične kamere tjs ip kamere su lepa stvar ali bilo koja sa dobrim kvalitetom ispod 130e nema.
Imaš opciju da uradiš sa običnim kamerama i dodaš video predajnike po kameri cena jednog kompleta predajnik/prijemnik oko 90e, ali ti opet treba napajanje za te kamere i predajnik.
I opet treba snimač ako želiš da bude neke koristi od kompletnog video nadzora.