[ dekse51 @ 13.06.2012. 07:53 ] @
Da li je neko imao sličan problem i da li ga je rešio. Evo o čemu je reč. Laptop u pitanju je Fujitsu Amilo LI 3710. Baterija crkla nakon godinu/godinu i po dana korišćenja ovog računara. Kada uporedim sa nekom Toshibom koju je moja supruga kupila pre nekoliko meseci, zaključujem da moj Fujitsu laptop i kada je bio nov, baterija mu nije radila odnosno držala nešto preterano ( u prevodu, celih 30 minuta ). Obratim se kompaniji Fujitsu za moj problem a oni me upute na neki zvanični servis u BGD-u. Kontaktiram servis i dobijem odgovor da mogu da mi nabave bateriju uz cenu od oko 8000 dinara, i da prvo uplatim i sačekam na isporuku 30 (trideset) dana i da ću imati garanciju 3 (tri) meseca. Okrenem Pakom, gde sam inače i kupio računar i dobijem od njih info da bateriju mogu da mi nabave po ceni od 11000 do 12000 dinara ... (nakon ovoga sam dobio želju da još više propadnu u budućnost, zajedno sa Fujitsu kompanijom). Kontaktirao sam i brdo ostalih mesta koji prodaju/nabavljaju laptop baterije i dobijao odgovore da nemaju kao i da ne mogu da mi je nabave. Inače, ako to nešto znači ili ne znači, na mom računaru imam etiketu "Made in Germany". Toshiba koja je u tekstu uzeta za upoređivanje ima etiketu "Made in China" Pitanje 1 glasi: Da li je ovo sa proizvođačem Fujitsu kao i sa prodavcem Pakom (ili vec kakav danas naziv imaju) normalna i poštena stvar Pitanje 2 glasi: Da li je neko imao sličan problem sa laptopom odnosno njegovom baterijom i kako ga je rešio |