[ Filipenko666 @ 15.06.2012. 17:06 ] @
Nova resenja se ne mogu instalirati na 2k3, znaci nove verzije Security Essentials, Avast, AVG, Comodo...

Kako vam se cini Immunet 3.0 Cloud, koji ima ClamAV engine?

http://www.clamav.net/lang/en/about/win32/
http://www.immunet.com/free/index.html

Ili imate neki bolji nekomercijalni predlog?

Hvala

[ Vodomar @ 15.06.2012. 19:05 ] @
Evo ti lista proizvodjača koji nude free av pa guglaj traži kompatibilnosti,system requirements:

Avast!
Ad-Aware
AVG
Panda Cloud
Avira
Microsoft Security Essentials
Comodo
PC Tools Free
FortiClient Lite
Unthreat
Fprot (with Returnil)
Rising
Zillya!
NANO
Preventon
Digital Defender
ClearSight
BkavHome
CMC Infosec
Clam Sentinel
Moon Secure
ZenOK

free IS:

Agnitum
Comodo
ZoneAlarm
Forticlient
Roboscan

ClamAV bi ja ipak zaobišao........on i Immunet se više koriste kao dopuna tj.mogu se koristiti paralelno sa drugim tj.glavnim AV ali je u toj kategoriji zakon Prevx(koji je samo skener u freeware modu)
Na FileHippo mislim da nude i ranije verzije programa za download pa ispitaj[Ovu poruku je menjao Vodomar dana 15.06.2012. u 20:41 GMT+1]
[ Vodomar @ 16.06.2012. 09:15 ] @
izgleda da može PC Tools Free
[ valjan @ 18.06.2012. 01:38 ] @
Što se serverskih OS-ove tiče, tu je logika malo drugačija - instaliraš prvi put nešto & zaboraviš, nemaš korisnika koji svakodnevno surfuju, ubadaju USB uređaje, instaliraju aplikacije itd. Uglavnom su serveri specijalizovani za nešto (mail server, server baze, file server, web server, itd.), pa samim tim imaju veoma specifične objekte koje treba štititi, odnosno potreban je i specijalizovan AV softver. Zbog toga uglavnom i ne postoje opšti AV programi za serverske Windows OS-ove, ali postoje specijalizovani AV programi za file servere, mail servere itd., koji zbog svoje specifičnosti i koštaju.

Naravno, uvek se može naći neko ko će serverski OS koristiti poput radne stanice, viđao sam i to u praksi, pa će njemu trebati neki opšti AV, ali opet zbog specifičnog hardvera i uloge i sam OS je specifičan, pa je samim tim zahtevniji i razvoj AV-a, tako da je i logično zašto nema mnogo besplatnih AV rešenja za serverske Windows OS-ove.
[ calexx @ 18.06.2012. 09:29 ] @
Uopšte nije (bio) redak slučaj da se za server naruče najskuplji monitor i grafička, valjda se računa da će veća cena da se opravda time što je u pitanju server pa to jelte košta a onda se na njemu obrađuju slike, igraju igre i radi sve uobičajeno.