[ damson74 @ 16.06.2012. 08:59 ] @
Rezultati će nesumnjivo omogućiti aktivnim studentima da sagledaju kvalitet studiranja na svojim fakultetima u odnosu na druge fakultete, ali i da dobiju odgovore na to šta ih čeka po završetku studija. Onima koji tek planiraju da upišu fakultet ovi podaci biće neprocenjivi! Moći će da saznaju koliko je prosečno vreme potrebno za pripremu prijemnog ispita za određeni fakultet, koliko studenti fakulteta dnevno uče van nastave, koji fakulteti imaju dobro razvijenu praksu razmene studenata, ali i gde se organizuje najviše studentskih žurki. Podaci će svakako služiti i kao jasan instrument za određivanje lidera u različitim oblastima i instrument pritiska za podizanje kvaliteta studija.

Ukoliko se Vaš fakultet ne nalazi u izveštaju, to znači da nije prikupljen dovoljan broj upitnika za analizu. Međutim, to ne znači da su vaši odgovori bili uzalud – već od jeseni pocinje naredna faza istraživanja, kako bi se obuhvatili svi fakulteti u Srbiji i tada će svi odgovori prikupljeni tokom pilot istraživanja biti uključeni!

http://www.iserbia.rs/page.php?tip=2&id=157
[ Chojba @ 14.07.2012. 22:08 ] @
Ova anketa deluje prilicno neozbiljno. Kao student PMF-a u Nisu bio sam blago zacudjen sto smo na poslednjem mestu(mada ne bezimo mnogo od te pozicije), ali neprofesionalizam i mali uzorak ulivaju nadu :)

Evo konkretno sta mi je zapalo za oko(mada nisam zadovoljan sa vecinom ocena :P):

Da li fakultet poseduje računarski kabinet? (da / ne) odgovor je ne
a zatim
Da li u računarskom kabinetu postoji internet konekcija koju studenti mogu besplatno koristiti? (da / ne) odgovor je da

Da ne pricam o nelogicnosti odgovora na prvo pitanje(za fakultet koji ima informaticki smer)...

Slazem se da je bitno misljenje studenata o profesorima, nastavi, studentskoj sluzbi, kriterijumima... ali za neke ovako uopstene podatke su trebali da kontaktiraju fakultete...