[ trodon @ 04.07.2012. 12:34 ] @
Pozdrav,

interesuje me kako se zove tehnika koju koristi veliki broj torrent sajtova, takodje i BrotherSoft, a i pregrst sajtova tipa "VIAGRA" itd, a koja izgleda ovako:

kada je search query recimo "Call of duty", gomila torrent sajtova se pojavljuje u rezultatima, gde se njihovi titlovi i opisi generisu u odnosu na moj search query. Dalje, kada se na neki od tih rezultata klikne, odlazi se na sajt na kome se ono sto sam trazio bukvalno i ne pojavljuje (izuzev, recimo: Your search query - "Call of duty" returned: 0 results). Dobro, tesko da za Call of duty nece naci nista, ali dajem samo primer.

Kako se ovo ponasanje implementira? Ne znam da li je ovde dozvoljeno pisati o black hat SEO tehnikama, jer ovo definitivno spada u tako nesto, ali moje je da probam :)

Unapred hvala na odgovorima.
[ Vukan Karadžić @ 04.07.2012. 12:41 ] @
Ne generise se, vec su to indeksirane stranice pretrage (nekog sajta).
Google na sva usta prica kako se bori protiv takvih (nekvalitetnih) stranica, ali ... slaba vajda.
[ trodon @ 04.07.2012. 13:15 ] @
Da li to znaci da se scraping-om kupe SERP-ovi, i na osnovu tog prikupljenog sadrzaja, na mom sajtu generisem stranice koje stavljam u sitemap, pa ih google crawluje sa takvim fake sadrzajem?

Realno, mnogo dobra fora :)
[ old @ 04.07.2012. 13:25 ] @
Serp scrap ili drugačije, fora je izuzetna. Kad god tražim nešto čega nema na Net-u prisiljen sam da kliknem na neki od tih (dok ne utvrdim da nema) i Google nikako da se izbori sa tim.
[ trodon @ 04.07.2012. 13:33 ] @
Pa znas kako, ja bukvalno nemam ideju kako bi oni i mogli da se izbore sa time. Ajde da kazes - cloaking i keyword stuffing su realno sasvim lake tehnike da se detektuju, ali ovakav nivo "bezobrazluka" mislim da nece bas uspeti da rese :) Jedino da ignorisu query stringove, mada ti lako mozes, upotrebom MVC-a i ruta lagano da zaobidjes query string. Bolesno dobro, nema sta...
[ ||NeX|| @ 15.09.2012. 13:37 ] @
Oni hvataju interne pretrage i na osnovu njih generišu podstranice. To se da lako isprogramirati. Google brani samo ako ti generišeš prije nego što mu izbaciš rezultate interne pretrage pa odmah mu to prikažeš kao najrezultat, dok ne brani da nakon što on ne dobije zadovoljavajuće rezultate, ti generišeš landing page. ;)