[ tadicboris @ 14.07.2012. 08:45 ] @
Pozdrav svima,

Nedavno sam dobio MTS-ov 3G USB Intenet modem i karticu. Sve funkcioniše besprekorno, ali mi je zbog potrebe posla potrebna automatska konekcija na internet odmah po startovanju računara, dakle konekcija bez interakcije sa korisnikom jer USB ne vadim iz kompa. U medjuvremenu sam nabavio i VIP-ov ZTE Mf190 koji sam otključao i koristim MTS data karticu u njemu uz program Join Air. Medjutim ni taj program nema opciju automatskog konektovanja. Zna li neko kako da rešim ovaj problem. Postoji je neki softver kojim bi se zamenile standarnde aplikacije operatera, ukucala podešavanje + opcija Auto Connect

Hvala

[ espresso @ 14.07.2012. 13:59 ] @
Može da se napravi beč fajl sa komandom "rasdial" koji će da pozove tvoju konekciju. Pre toga potrebno je ručno napraviti dajlap konekciju kako bi bio nezavisan od aplikacije sa modema.
Dakle, prvo napravi dajlap konekciju i unesi sve parametre za tvoju mrežu. Onda u txt fajlu napiši
Code:
rasdial ime_konekcije
i sačuvaj ga sa ekstenzijom .bat
Taj bat fajl prebaci u "startup" folder u Vindousu.
Sada će se ovaj fajl izvršiti svaki put kada pokreneš sistem. Ali ne važi za stendbaj i hibernaciju.
[ tadicboris @ 16.07.2012. 12:05 ] @
Pokušao sam ali ne ide.. Nisam neki kompjuterski guru, pa se izgleda ne snalazim. Pokušao sam da konfigurišem dial-up konekciju. Modem je ZTE mf190 (Vip-ov, ali otključan) i u njemu je mts kartica. Radi odlično sa Join Air, ali nemam auto-connect opciju. Primetio sam da mi pri konfiguraciji nigde ne traži APN!? Uneo sam broj za pozivanje *99#, user mts i pass 064, ali bez uspeha.
Možeš li napisati detaljnije rešenje ili ako imaš neki link ka internet uputstvu, sve sam pokušao, ali ne ide.
[ bobanex @ 16.07.2012. 12:28 ] @
Moguce da je softver koji koristis vec kreirao dial up konekciju za svoje potrebe.
Potrazi je pod Network connections u Control panel-u.
Zatim napravi precicu do te konekcije i tu precicu ubaci u startup fasciklu.
Ako ti neki korak zafali, pitaj, da ne pisem bas u detalje.
[ espresso @ 16.07.2012. 18:08 ] @
apn se upisuje u "phone and modem options" u kontrol panelu. Pročitaj ovu poruku: http://www.elitesecurity.org/p2939020
[ tadicboris @ 18.07.2012. 18:02 ] @
Hvala svima, uspeo sam da napravim konekciju i Autodial.bat fajl koji sa smestio u startup. Po pokretanju Windowsa uspostavlja se konekcija.

Da li neko zna za neki softver kojim bi se ta konekcija proveravala tj. program koji bi vršio kontrolu da li je živa? Da li neko zna kako napraviti bat fajl kojim se prekida postojeća i uspostavlja nova konekcija. Tako bi u slučaju slabog protoka ili mrtve konekcije mogao formirati npr. makro koji startuje bat. koji opet prekine postojecu vezu i uspostavi novu.