[ civi @ 16.07.2012. 13:00 ] @
Pozdrav svim, imam problem koji ne znam da rešim i potrebna mi je pomoć, problem se sastoji iz sledećeg: Imam više tabela koje je potrebno spojiti u jednu (sve tabele imaju iste nazivne kolone ali se broj redova u njim menja). Tako dobijenu jednu tabelu opet radim copy-paste u moju master tabelu i preko pivota dobijam tabelu za štampu koja je meni potrebna. E, sad da li je moguće da se napravi preko VBA neki makro koji će primera radi da iz svih tabela određenog foldera prebaciti podatke u jednu (master) tabelu tj. da ja prosto samo sačuvam tabele dobijene mailom u odredjeni folder, otvorim moju master tabelu prosto kliknem na dugmence (Button), i u sheetu koji ima pivot dobijem odmah sve podatke spremne za štampu. Još jedna mana je što kod dobijenih tabela treba obrisati prvih 3-4 reda i poslednji gde je zbir kako bi ostali samo podaci mada ako je ovo problem mogu da kad radim save odmah obrišem nepotrebne redove. Na nekim forumim sam uspeo da nadjem nešo slično ali kod mene to nefunkcioniše jer tabele koje dobijam imaju promenjiv broj redova. Ako nešto nisam napisao pitajte jer ne znam da pišem u VBA pa neisam siguran da li sam lepo opisao problem i da li sam dao dovoljno podataka. Hvala. |