[ bbip @ 18.07.2012. 12:58 ] @
Ljudi sta se to desava sa google pretragom? Prva tri na prvoj stranici su konstantni a na 4, 5 i 6 mesto se menja ko kako hoce. Cak na 4 mesto odredjeni deo dana provede sajt koji je apsolutni aucajder koji se tu zadrzi sat dva i onda nestane. Sutradan se ponovo pojavi isto tako neki "padobranska" stranica samo neka druga.

To sam primetio u zdnja par dana. Neznam da li je jos neko primetio za neke druge kljucne reci?
[ Sonatasky @ 20.07.2012. 15:39 ] @
Nije zabeležen apdejt algoritma u to vreme ali možda Gugl opet opipava teren za tako nešto. Eksperti i koriste te prve rezultate da detektuju kada Gugl pravi izmene. Imaš na mom sajtu članak o Pandi i Pingvinu na srpskom, ako te interesuje.

Pozdrav
[ plus_minus @ 20.07.2012. 16:50 ] @
@iizuzetan

Ti, ako ne budeš poradeo dobro ... i to supermenski dobro... povodom teksta koji ostavljaš u html formatu (o sorsu tek ne bih ništa hteo da komentarišem) na svojim sajtovima .... i ako google nastavi da sve bolje i bolje razume i prevodi naš srpski pravopis/jezik na engleski i obrnuto (napredak od strane googleta, povodom toga, jeste i dalje vidno pozitivan) .. ti onda bolje da lepo zabatališ da se mučiš u životu izrađujući skrndelje od "prezentacija" za 10 evra - odmah.

Bilo kakvu priču o SEO (koja se svodi na - robots, author, designer, 'desc', 'keys' i eventualno rating meta tagove) zameni trgovinom, npr..
Izradom nečega... kreni da radiš sa stolarijom, itd.

Just a friendly advice.
[ ||NeX|| @ 15.09.2012. 13:33 ] @
Takve stvari kada se dešavaju, to naprosto znači da ranking tih 10 nije stabilan tj. da imaju SVI premalo linkova. Nema to veze sa update-om.
[ Deni web dizajn @ 09.05.2013. 17:03 ] @
Nije Google poludeo, nego se samo trudi da da sto bolje rezultate.

Sad ima masu sajtova, masu svojih pravila i ne mora da uvek bude pravican i 100% tacan ali se trudi da to bude. Nekad mu uspe nekad ne.


I Google ocenjuje sajtove tako da one koji su bolji za posetioca stavlja na bolje mesto dok one losije na losije... I nedaje mesta na osnovu toga koliko je ko dobro radio seo. Ma da dobar seo uvek utice dosta na mesto.