[ Grizlix @ 19.07.2012. 21:19 ] @
| Imam problem sa strujom ucelo zgradi se pojavilo da naneki odredjeni period nestaje nam struja u celoj zgradi ali na 5 sekundi mozda i manje kao da neko iskljuci prekidac i ukljuci pa se plasim da mi ne pocrkaju kucni aparati. |
[ CiM0beTa @ 19.07.2012. 21:25 ] @
kao da neko iskljuci prekidac proveri prvo to :)
[ glackop @ 20.07.2012. 00:11 ] @
Takvi prekidi od par sekundi su najverovatnije posledica na visoko naponskom vodu/zemljospojna zastita/ sto ce se pokazati tacnim ako se isto desava i u susednim zgradama sto trebas proveriti,ako se i tamo desava u isto vreme onda prakticno nema leka jer i kod mene se vrlo cesto javljaju isti problemi.
[ CiM0beTa @ 20.07.2012. 08:22 ] @
inace, danas je elektronika kvalitetna, pa ne moze da strada od tih iskljucenja, eventualno kupis UPS za neke osetljive uredjaje, komp, dvd, lcd tv itd... Imas UPS-ove vece snage a manjeg kapaciteta, jer ti ne treba autonomija veca od minut-dva, ali ti treba mogucnost prikljucenja veceg broja uredjaja...
[ ac1bd4 @ 20.07.2012. 22:17 ] @
Dođu periodi kada se i kod mene to dešava, odnosno u celoj ulici i šire. Bio sam i u elektrodistribuciji da ih pitam hoće li oni da mi plate kada mi pocrkaju klime i frižideri i inženjer koji je zadužen za mrežu kaže da znaju da se to dešava ali ne znaju zašto. Nešto im ne verujem da ne znaju zašto i da ne mogu to da srede.
[ Grizlix @ 20.07.2012. 22:37 ] @
I meni su dali takav slican odgovor ali im ne verujem odnosno ko veruje lopovu.
[ macolakg @ 20.07.2012. 22:40 ] @
Solarna oluja :-)))
[ Grizlix @ 20.07.2012. 22:41 ] @
Citat:
CiM0beTa:
inace, danas je elektronika kvalitetna, pa ne moze da strada od tih iskljucenja, eventualno kupis UPS za neke osetljive uredjaje, komp, dvd, lcd tv itd... Imas UPS-ove vece snage a manjeg kapaciteta, jer ti ne treba autonomija veca od minut-dva, ali ti treba mogucnost prikljucenja veceg broja uredjaja...
Znam da je UPS resenje ali trebalo bi mi dva komada za ceo stan normalno sa vise prikljucaka.
Ja pitam da li postoji neko resenje kao UPS ali ispred razvodne kutije?
[ ZAS011 @ 21.07.2012. 00:48 ] @
Postoji, UPS velike snage.
[ bogdan.kecman @ 21.07.2012. 05:29 ] @
eps je osiguran tako da ako ti nesto u kuci strada zbog njih oni ti kao plate stetu .. e sad drugaru se skoro to desilo (otpala nula na banderi) .. njihovo osiguranje ti vrednuje stvari po cenama na limundu !!!! dakle imas frizider, polovan moze da se kupi na limundu za 3000din, oni ti placaju max racun za popravku do 3000din i preko ih ne zanima, to sto je tvoj frizider 2000eur a taj na limundu za 3000din parce zardjalog lima to njih ne zanima .. isto za svu ostalu kucnu tehniku!
a to dal znaju ili ne znaju, taj sto ti je reko da ne zna, on sigurno ne zna ... a to dal ima kod njih ko zna i da li moze ili nece da popravi .. to je druga prica .. ima tamo mnogo iskusnih ljudi sa velikim znanjem, problem je sto nece da rade ili im ne daju da rade
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.