[ RiDeR @ 19.07.2012. 23:56 ] @
| Da li se neko nekad susreo sa problemom da ne moze da instalira sistem, jer kad god se pokrene instalacija, dodje do neke greske (uvek je drugacija) koja prekine dalju instalaciju?? Ja sam posumnjao da je problem u hard disku, uradio sa hiren`s boot cd-om low level, izbacio je da je sve u redu, i ranije je na tom racunaru bio taj operativni sistem, BIOS normalno vidi hard disk, igrao sam se i sa dzamperom, i pokusao da instaliram na D particiju. Ako neko ima i ideju sta bi jos moglo da se proba bio bih vrlo zahvalan... |
[ Miroslav Cvejić @ 20.07.2012. 00:13 ] @
RAM neispravan?
[ KrkaCiC @ 20.07.2012. 01:14 ] @
^ najverovatnije RAM. Mene je ranije je8avao ide kabl (mislio sam da otisao hdd) tako da ako ne uradis nista probaj i to 
[ calexx @ 20.07.2012. 07:51 ] @
Koju grešku javlja i kada? Da li je hard SATA?
[ Djetvan @ 20.07.2012. 10:53 ] @
A može da bude i pokvarena optika, ne može da dobro čita zapis sa instalacionog cd-a.
[ RiDeR @ 20.07.2012. 12:45 ] @
Malo mi je nelogicno da je ram neispravan, racunar je normalno bio u funkciji dok mu nisam oborio sistem i formatirao hard, znaci trebalo je da sve prodje "glatko", ali se onda nesto desilo sto je napravilo problem. Hard je ATA, Maxtor-ov od 80, a greske koje se javljaju su razlicite, tj kad kopira fajlove prijavi da neki fajl nije u redu, nisam bas pisao koji fajlovi su u pitanju, bili su razliciti, pri cemu da mogucnost za retry, da skipuje taj fajl ili da se prekine instalacija, probao sam i sa retry i sa skip, dok se dva puta javila greska kad je instalirao mrezne podatke. Optika je moguce da je problem, to cu danas da zamenim pa da pokusam, javicu u svakom slucaju ako to nesto promeni.
Zamenio sam optiku, izvadio RAM i ocistio prasinu na njemu i slot, ukocio se, sa strane je pisalo da je na oko 23 minuta do kraja
[Ovu poruku je menjao RiDeR dana 20.07.2012. u 17:54 GMT+1]
[ sad_ste_face_jel @ 20.07.2012. 16:58 ] @
To se i meni desavalo i koliko se secam bio je problem u hdd-u.Tu ram memoriju probaj da joj zamenis mesto.I taj instalacioni disk probaj da ga prebacis na neki drugi racunar da bi se uverio da on nije ostecen.
[ citizenx @ 20.07.2012. 18:28 ] @
moze biti sledece:
-slabo napajanje
-ram memorija
-neispravna optika (cd rom, dvd-rw...)
-izgreban / prljav cd
-neispravan IDE / EIDE kabl
-neispravna itegrisana lan kartica (ovo sam jednom imao i cim sam disable integrisani lan/LOM odradio je instalaciju do kraja)
[ KrkaCiC @ 20.07.2012. 18:40 ] @
Onda verovatno instalacioni CD nije ok,ili je optika losa,ili je RAM,ili HDD 
[ Newsletter @ 21.07.2012. 00:06 ] @
Mirisi mi da je instalacioni CD pravi problem a ukoliko ne probaj da spojis tvoj hard disk na drugi kompjuter i desnim klikom na njega i uradi tako formatiranje diska. Mozda pomogne.
[ RiDeR @ 21.07.2012. 01:32 ] @
Uspeo sam da instaliram sistem, promenio sam samo slot u koji sam ubacio RAM. Doduse, cim sam krenuo da instaliram NERO, restartovao mi je komp, i izbacio gresku winlogon.exe, ali to cu resavati vec. Napisacu vam samo da do diska definitivno nije bilo, probao sa jos dva, pa probao i sa linux-om, uvek se javljao problem, stavio drugi DVD rom, ni to nije pomoglo, mislim da je prolaskom kroz hiren`s boot cd low level problem sa hardom definitivno otpao, cak sam i prebacio hard na drugi komp i formatirao ga, ni to nije pomoglo. U svakom slucaju, zahvalio bih se svima na pomoci, nadam se da ce i ovo sto se meni desilo pomoci nekome...
[ KrkaCiC @ 21.07.2012. 19:36 ] @
Promeni instalaciju ili ram 
[ RiDeR @ 25.07.2012. 13:53 ] @
RAM memorija je bila problem, proverio sam je, nakon zamene ponovo instalirao Win XP, i sve funkcionise kako treba, nije bilo nikakvih problema ni pri instalaciji sistema, ni pri instalaciji programa.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|