[ R-Byter @ 03.03.2004. 11:24 ] @
Ne znam sta se desava. Juce sam kupio monitor Samsung 959nf, jer ga imam ii na poslu i sasvim sam zadovoljan. Medjutim kod monitora koji sam kupio, desavaju se cudne stvari kad je npr. crna pozadina. Recimo, kad u Total commanderu postavim crnu kao pozadinu, boja je malo svetlija na krajevima prozora levo i desno. Znaci citava strafta vertikalno(po nekih mozda 1 cm). Stavljena je rezolucija 1280x1024 sa 85 Hz osvezavanjem. Na poslu tog cudnog efekta nema, a kuci ima. Mislim, posto je pod garancijom, da li da ga vracam ili ovo moze da se resi. Mozda sam glup pa ne znam. Da bi bilo jasnije o cemu pricam evo i screenshot-a:

www.labudovobrdo.com/monitor.gif

I jos nesto, kad je crna pozadina na desktopu recimo, onda ikone sljaste, odnosno kao da imaju auru, sto se odnosi i na strelicu misa(kao sto sam pokusao da docaram na screenshot-u. Screenshot nije originalan, vec sam ga napravio u Photoshop-u da bih pokusao da objasnim sta mi se desava.
Unapred hvala za svaki dobronameran odgovor!
[ Carnivore @ 03.03.2004. 12:58 ] @
Probaj ovo

http://www.nec-mitsubishi.com/...ghtness-Controller-v1-0-00.zip
Probaj i PowerStrip
http://www.entechtaiwan.net/ps.htm

I ovo je korisno za prikaz teksta
http://www.microsoft.com/OpenType/cleartype/default.htm
[ R-Byter @ 03.03.2004. 13:04 ] @
Probacu ove prve dve stvari, mada napominjem da sam probavao svasta sa podesavanjima i nista. :(
Mislim, ne znam jel u redu monitor ili ne?
[ Dr.sima @ 08.03.2004. 00:24 ] @
Pazi ovako moguce je da ti je crkla graficka kartica, odnosno memorija na istoj. Menije sa starom G force 256 monitor razvlacio vodoravno boju. Probaj na istom kompu i neki drugi monitor!!! (U krajnjem slucaju vrati monitor tamo gde si ga kupio )
[ euripyd @ 09.03.2004. 16:44 ] @
Da li si sam ugradio monitor i instalirao sve potrebne drajvere?
[ NLO @ 09.03.2004. 17:42 ] @
nisam znao da se monitor ugradjuje i da su potrebni drajveri za njega..
[ R-Byter @ 09.03.2004. 20:49 ] @
Da bih prekinuo pocetak rasprave, posto nekoliko dana nisam mogao da se ulogujem na ES, pa sam to uspeo tek veceras.
Vazno je to da sam ceo postupak oko monitora odradio kako treba. Siguran sam da me eurypid nije pitao sa zlom namerom posto definitivno ima mnogo onih koji se ne potrude da ista sami urade, vec odmah pitaju. Ja sam pitao za ono sto sam prvi put video. Dakle u mom slucaju drajveri su instalirani, mada nisu potrebni jer je monitor Plug And Play.
Ono sto treba reci na kraju je da sam na te linije obratio paznju u vecernjim satima i na poslu i da sam zapazio isti efekat(mozda je pregrubo predstavljen na slici za koju sam dao link). Zakljucio sam da to zavisi od osvetljenja u prostoriji i da se desava samo na crnoj pozadini i to ne u svim slucajevima.
To je to. Mislim da je monitor OK.
Pozdrav i hvala svima koji su se potrudili da daju bilo kakav odgovor.