[ asdffdsa32 @ 30.07.2012. 15:17 ] @

Znaci hocu da povezem satelitski risiver echolite koji sam dobio uz total tv sa tv tunerom na pc-ju i da tako gledam i snimam program na hard disk mog kompjutera.
Imam hp pavillion i kad sam ga lupio u njemu je vec bio tv tuner. Kako zivim na Malti ubacio sam ovaj kabal iz tv-a u tv karticu i preko windows media centra uhvatio sve kanale koje sam i imao na tv-u sto ce reci da tv tuner radi.. E sad posto imam ovde i total tv pokusao sam da kupim kabal koji sa jedne strane ima s-video a sa druge onaj zuti (video out bi trebalo da je) ali kad preko njega povezem risiver i komp i otvorim windows media centar nista se ne desava. Evo slika risivera i tv tunera kao i video karte pa ako neko zna kako da ovo odradim i koji mi kablavi ili mozda jos nesto treba bio bi mu jako zahvalan.

TV Tuner - http://i777.photobucket.com/albums/yy55/asdffdsa32/CIMG2549.jpg
Echolite Total TV Receiver - http://i777.photobucket.com/albums/yy55/asdffdsa32/CIMG2547.jpg


[ KrkaCiC @ 30.07.2012. 15:54 ] @
Koji program ide uz tv karticu?
Bitno je da izlaz iz risivera (moze scart) povezes na in na tv kartici. Ako koristis scart,postoji kabl koji ima sa jedne strane sxart a sa druge ima cinceve za audio i video out. Ne mogu bas da vidim sa slike tv kartice,ali da li ima na njoj video in? Ako ima video out na kablu prikljucis u video in na tv kartici,a video out sa kabla prikljucis u zvucnu na audio in (trebace ti dodatak cinc-bananica). Kad to sve uradis moraces u programu iz kog gledas tv da odaberes Video-IN umesto tuner,i to je to
Probaj pa ako zapne pitaj
[ Mjevdjich @ 30.07.2012. 18:05 ] @
Najjednostavnije: Koliko vidim na grafičkoj nemaš video ulaz. Dakle, najjednostavnije ti je da sa satelitskog prijemnika (RF out) povežeš kabl sa RF ulazom na komp. Prijemnici obično na 36 ili 38 kanalu. Skeniraj kanale i vidi da li si dobio signal sa satelitskog prijemnika. Da bi dobio i ostale kanale sa analogne (vanjske ili kablovske) antene tu istu antenu poveži sa satelitskim prijemnikom (RF in). Sada ponovo skeniraj kanale i između analognih kanala dobićeš i signal sa satelitskog prijemnika.

Napomena, ako si u prvom slučaju imao signal sa satelitskog prijemnika a kasnije, kada si povezao i običnu antenu , nemaš tog signala, znači da su ti se signali poklopili. Tada u meniju na satelitskom prijemniku promijeni izlaznu frekvanciju RF modulatora.

Srećno.
[ Burgos @ 30.07.2012. 19:12 ] @
Na ulazu TV kartice postoji S-VIDEO ulaz. Možeš da nađeš S-VIDEO-SCART ili S-VIDEO-činč adapter. Takođe, potrebno je da povežeš činčevima i levi i desni audio ulaz.
[ commando @ 30.07.2012. 23:21 ] @
Ova tema nema veze sa pcdvb kartice premestiti u balcan sat
[ asdffdsa32 @ 31.07.2012. 15:52 ] @
Hvala na odgovorima. Pokusao sam da povezem video (zuti) na risiveru i s-video na tv tuneru jer sam taj kabal naso ali nisam uspeo da pronadjem signal preko windows media centra.
Ne znam koji je tv tuner pa ne znam da li ima neki poseban program ali uglavnom kad povezem tv tuner sa obicnom antenom on nalazi kanale tako da radi.

Pokusacu sa skart kablom koji ima video-s izlaz ili skart sa rf-in pa ce se valjda pojaviti nesto.

Jel moze neko da mi preporuci neki univerzalni program koji radi sa vecinom tv tunera da se ne ogranicavam samo na windows media centar.

Hvala jos jednom svima.
[ Aleksandar Đokić @ 31.07.2012. 20:37 ] @
napravi prvo da gledas kanale sa obicne antene, posto vidim da ti je to oko tv kartice strano
[ asdffdsa32 @ 01.08.2012. 21:30 ] @
guslac gledam kanale sa obicne antene preko windows media centra bez problema
[ Aleksandar Đokić @ 02.08.2012. 03:07 ] @
onda vidi koje ulaze imas na tv kartici i vidi koje izlaze stb tj risiver ima, onda ih nekako povezi, ako su isti lako ti je, ako su razliciti nadji adapter itd