[ 1OXB @ 31.07.2012. 17:54 ] @
Pozdrav svima! Koristim Fujitsu-Siemens laptop sa LINUX Ubuntu OS i sa ugradjenim WLAN modemom (ili kako se to vec zove). Mogu da koristim ADSL konekciju jednog bliskog prijatelja i komsije jer on ima Telekomovu "belu kutijicu sa antenom" (valjda je to ADSL ruter ili...?) i dao mi je password da to mogu koristiti. Dogovorili smo da ako ja mogu da uspostavim dobru konekciju, da ucestvujem sa njim po pola u mesecnim troskovima. E sad, ja se nalazim nekih 25-30m udaljen od tog rutera i moj laptop "vidi" tu konekciju ali pokazuje jacinu signala samo jednu "crticu" (od 5 mogucih kod najjaceg signala) i ne mogu da se konektujem. Ako pomerim laptop 3-5m u hodnik imam dve crtice i vec imam konekciju - istina ne bas super brzu i glatku ali radi! Ne postoji mogucnost da se postave bilo kakvi kablovi izmedju nas. Pitanje je: da li se i sta moze uraditi da ne moram sedeti u hodniku da bih koristio tu internet konekciju. Donosili su mi drugari neki mali USB uredjaj TPLINK sa nekom crnom 20-30cm stap antenom na njemu (kao na slici), ali taj uredjaj ne moze da radi pod Linuxom! Zna li neko od vas pravih majstora da li se to moze resiti i kako? ![]() |