[ h667984 @ 01.08.2012. 13:32 ] @
postoji li neki veoma jednostavni besplatni domaći knjigovodstveni program za mikro firme koje se bave uslugama?
[ miki069 @ 01.08.2012. 19:48 ] @
Jel postoji neka mikro firma koja besplatno pruža svoje usluge?
[ h667984 @ 02.08.2012. 08:26 ] @
postoji nesto sto se zove freeware, ne znam jesi li cuo za taj pojam, a takvi programi se prave da kada ga sviknes a budes se sirio kupis profesionalnu verziju.
tipican primjer toga ti je AVG anti virus, do juce niko nije znao za njih, a sad ih ima na svakom racunaru.
[ Shadowed @ 02.08.2012. 09:22 ] @
Citat:
miki069: Jel postoji neka mikro firma koja besplatno pruža svoje usluge?

Verovatno ne, ali postoje aplikacije koje su besplatne pa je sasvim ocekivano da ce neko pitati za neku takvu u domenu koji mu je potreban. Druga je stvar sto je mala sansa da ce naci tako nesto osim kao neki trial i sl.


Citat:
h667984: tipican primjer toga ti je AVG anti virus, do juce niko nije znao za njih, a sad ih ima na svakom racunaru.

Nema na mom :)
[ miki069 @ 02.08.2012. 22:20 ] @
Citat:
h667984:
postoji li neki veoma jednostavni besplatni domaći knjigovodstveni program za mikro firme koje se bave uslugama?


Besplatan postoji.
Jednostavan postoji.
Domaći postoji.
Jednostavan + domaći postoji.
Besplatan + jednostavan postoji.
Besplatan + domaći, e to ne postoji.
[ valjan @ 03.08.2012. 09:59 ] @
Postoji besplatan & domaći, ali ne za dvojno knjigovodstvo, a @h667984 nije naveo kakav mu tačno treba program za knjigovodstvo ("mikro firma koja pruža usluge" ne govori puno). Poslao sam mu još pre neki dan link na PP (da ne pravim reklamu), pa bi u svakom slučaju bilo lepo da javi zbog drugih da li to jeste to ili nije...
[ h667984 @ 03.08.2012. 11:15 ] @
Citat:
valjan:
Postoji besplatan & domaći, ali ne za dvojno knjigovodstvo, a @h667984 nije naveo kakav mu tačno treba program za knjigovodstvo ("mikro firma koja pruža usluge" ne govori puno). Poslao sam mu još pre neki dan link na PP (da ne pravim reklamu), pa bi u svakom slučaju bilo lepo da javi zbog drugih da li to jeste to ili nije...


ok su programi koje si mi poslao samo treba malo vremena vježbe dok se sviknu,
za ostale da znaju pošto je valjan bio skroman pa nije htio da reklamira evo linka http://dramin-ns.com/download/
treba ih pohvaliti na trudu
[ miki069 @ 06.08.2012. 15:27 ] @
I šta je tu besplatno?
[ Burgos @ 06.08.2012. 16:08 ] @
20E/godišnje je manje jednog valjanog ručka - za bilo kakvu firmu blisko besplatnom.
[ valjan @ 07.08.2012. 10:19 ] @
Citat:
miki069:
I šta je tu besplatno?


Programi za paušalce su besplatni, i ako sam dobro shvatio postavljača teme, njemu je baš to bilo potrebno.
[ miki069 @ 07.08.2012. 23:48 ] @
20E/godišnje je za jedan modul na jednom računaru.
Modula ima 12 i ako u firmi ima XX računara, to onda izađe puno ručkova i ne konvergira ka nuli.

U "besplatni" može da unese 10 artikala.
[ DaniloNikolic @ 27.11.2012. 11:40 ] @
Pozdrav svima ! :)

Nisam dosad primetio da se piše o našem programu, pa da ne bude zabune, sledi objašnjenje iz prve ruke. :)

Program Dramin RMP system je besplatan.
Kao besplatan ima ograničenja u smislu mogućnosti vremena korišćenja u jednom logovanju u zavisnosti od broja dokumenata. Ne registrovan program ako ima do 30 dokumenata prilikom startovanja kaže da je neregistrovan ali može se neograničeno koristiti. Nakon tridesetog dokumenta, nakon pola sata, podseti da nije registrovan i gasi se. Ponovnim startovanjem korisnik programa ima novih pola sata mogućnost nesmetanog korišćenja. Nakon 60og dokumenta vreme neprekidnog korišćenja programa ograničeno je na 15 minuta, nakon 90og na 7, ...
Licenca za jedan modul na jednom računaru je 20€ godišnje. Moduli koji trenutno postoje su : maloprodaja, veleprodaja, ugostitelj, kasa, konobar, plate. Moduli su kompletni za odredjenju delatnost, npr. za veleprodaju. Nije neophodno imati ostale module da bi se nesmetano radio kompletan posao vezan za veleprodaju. Ista priča je i sa ostalim modulima. Program nema ograničenja u broju firmi koji možete raditi sa jednim modulom, tako da ako npr. knjigovodstvena agencija želi raditi samo plate za svoje klijente, dovoljna je jedna licenca za jedan računar. Naravno ako žele na više računara raditi isti posao, potrebne su im pojedinačne licence po računaru. Licence se mogu kombinovati. Na jednom računaru radite plate i npr. finansijsko, na drugim fakturisanje (veleprodaja, maloprodaja), na trećem je kasa, ... sve nad istom bazom, sa istim podacima, prilagodjeno radnom mestu operatera.
Program koji ima ograničenje do 10 artikala je Kasikom i on nije besplatan sem demo verzije koja omogućava testiranje sa do 10 artikala. Taj program je neovistan od Dramin RMP system-a. Može se povezivati s RMPom, ali namena mu je da radi kao samostalni program sa minimalnim izveštajima. Npr. u njemu nigde ne unosite nabavnu cenu, pa samim tim nemate ni kalkulaciju, ... ali kartice kupca, robe, popis ... ima. Sveden je na osnovne zahteve trgovca u cilju što jednostavnijeg korišćenja.
Bolja varijanta od Kasikoma (po meni) je web aplikacija koja čak ne zahteva ni računar na prodajnom mestu već kasu koristi kao terminal za unos izlaza robe. Kasa nije svo vreme on-line već prilikom slanja dnevnog izveštaja razmenjuje podatke sa serverom ili "cimanjem" kase (definišu se brojevi sa kojih kasa može primiti poziv da bi poslala izveštaj, uradila nivelaciju, ...). No, nije tema ove priče o besplatnim programima. Ako nekog baš zanima ta priča može na našem sajtu pogledati više ili da pita nekog od učesnika Fiscal Show-a na Kopaoniku 2010. :)
Dramin RMP system nije besplatan jedino ako želite da ga mi instaliramo, odradimo obuku par sati, dobijete pisana upustva, ... Onda je cena 200€ za prvi modul, a svaki dodatni modul je 100€. Uputstva se nalaze na sajtu kao i sve potrebno za instalaciju te nismo potrebni da bi program radio, ali ako baš neko ima želju da nas lično upozna van termina određenog za besplatne prezentacije (četvrtkom u 12), nije problem, ali onda to košta. :)

pozdrav,
danilo

www.dramin-ns.com
[ Predrag Supurovic @ 27.11.2012. 11:52 ] @
Danas se svašta naziva bespaltnim :)

A i svašta se naziva programom. :)


[ DaniloNikolic @ 27.11.2012. 14:01 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Danas se svašta naziva bespaltnim

A i svašta se naziva programom.


da, da ... svašta se naziva besPALtnim, a i programom.

sve u svemu, za mikro firmu (ponekad poneka faktura), Dramin RMP system je besplatan i nije potrebna registracija pa ni 20€ godišnje. firmama sa više od 3 fakture mesečno 20€ ne bi trebao da predstavlja nikakav poseban izdatak. mali broj registrovanih korisnika Dramin RMP systema, oko 50ak, siguran sam, složi će se s tim. da im ne valja, ne vidim što bi ga koristili i obnavljali licence svake godine. ima dana. biće nas i 50K !

pozdrav,
danilo
[ Predrag Supurovic @ 28.11.2012. 05:38 ] @
Citat:
DaniloNikolic: :) da, da ... svašta se naziva besPALtnim, a i programom. :)


Svaka čast! Ala si mi spustio našavši grešku u kucanju :)

Citat:

sve u svemu, za mikro firmu (ponekad poneka faktura), Dramin RMP system je besplatan i nije potrebna registracija pa ni 20€ godišnje. firmama sa više od 3 fakture mesečno 20€ ne bi trebao da predstavlja nikakav poseban izdatak. mali broj registrovanih korisnika Dramin RMP systema, oko 50ak, siguran sam, složi će se s tim. da im ne valja, ne vidim što bi ga koristili i obnavljali licence svake godine. ima dana. biće nas i 50K !


Ne znam kakav vam je taj komercijalni program ali ovaj nazovi besplatni u današnje vreme ne može da prođe ni kao srednjoškolski seminarski rad.

Konkurencija je velika. Ne možeš se danas takmičiti lošim proizvodom i pilićarskim metodama. Ako radiš, radi kako treba. Ako nešto daješ besplatno, onda i to uradi kako treba. Kulovski fazoni odavno ne prolaze.
[ DaniloNikolic @ 28.11.2012. 07:46 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Ne znam kakav vam je taj komercijalni program ...

O tome ti, Predraže i pričam. Ne znaš, a komentarišeš. Jednako tako sumljam da ne znaš da se većina komercijalnih programa pod određenim uslovima može koristiti besplatno. Ja sam naveo pod kojim uslovima je program besplatan a pod kojim se plaća. Budi kolegijalan pa mi kaži šta tu nije OK. Program, osim nas, kao što spomenuh, koriste mnogi kompetentni da kažu svoj sud o programu i program se godinama razvija konstantno u skladu sa sugestijama koje dobijamo. Zasad od tebe ne dobih išta konstruktivno i dobronamerno. Malo su mi čudne tvoje kvalifikacije programa a da ne znaš kakav nam je taj komercijani program.

pozdrav,
danilo
[ Ilic Igor @ 28.11.2012. 12:32 ] @
Bila je slična tema:
http://www.elitesecurity.org/t198497-1#2865122
[ Predrag Supurovic @ 28.11.2012. 13:15 ] @
Citat:
DaniloNikolic: O tome ti, Predraže i pričam. Ne znaš, a komentarišeš. Jednako tako sumljam da ne znaš da se većina komercijalnih programa pod određenim uslovima može koristiti besplatno. Ja sam naveo pod kojim uslovima je program besplatan a pod kojim se plaća. Budi kolegijalan pa mi kaži šta tu nije OK. Program, osim nas, kao što spomenuh, koriste mnogi kompetentni da kažu svoj sud o programu i program se godinama razvija konstantno u skladu sa sugestijama koje dobijamo. Zasad od tebe ne dobih išta konstruktivno i dobronamerno. Malo su mi čudne tvoje kvalifikacije programa a da ne znaš kakav nam je taj komercijani program.


Ja komercijalni program nisam ni pominjao. Sve vreme komentarišem onaj nazovi besplatni koji jesam probao. Ako je taj komercijalni kao ovaj nazovi besplatni, nije ni čudo da imaš samo 50 korisnika.
[ DaniloNikolic @ 29.11.2012. 12:56 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: Ja komercijalni program nisam ni pominjao. Sve vreme komentarišem onaj nazovi besplatni koji jesam probao. Ako je taj komercijalni kao ovaj nazovi besplatni, nije ni čudo da imaš samo 50 korisnika.

ako nisi komercijalni program spominjao, onda stvarno je razumem od čemu pričaš. programi naše PC edicije su 100% besplatni. ima ih 11 (PC-DPU, PC-KL, PC-KR, PC-KR1, PC-PK1, PC-PK2, PC-KPR, PC-KIR, PC-KPO, PC-TK, PC-KEPU) i svaki je besplatan. Ne zahtevaju registraciju, ne postoje nikakva ograničenja, ... baš, baš besplatni. :) Ne rade ne_znam_šta kao npr. ni Nemerator što ne radi ne:znam_šta, ali možda nekom valja ...
Što se tiče RMPa, spomenuh već u kojoj kombinaciji je 100% besplatan, a i kad ga treba platiti nije mi jasno kome je manje od 2€ mesečno nešto što ne bi nazvao besplatnim, ali OK. Nije besplatan. Kad želite da ga platite, odvojte basnosnovnih 20€ godišnje ili mi posaljite potvrdu da vam je prosečan mesečni promet firme ispod 20k (dvadesethiljada) dinara pa ću Vam poslati besplatnu licencu. Jel to OK ?
Da nešto programu fali, ja ne znam. Radi kalkulacije, fakture, popise, bilanse, interne otpremnice, OD, OP, KEPU, kartice robe, poslovnih partnera, IOSe, ...sva obrazac za štampu možete urediti po svom nahodjenju, svaki obrazac možete exportovati u excel, word, PDF, ... samostalno otvarate godinu, prenosite podatke iz drugih programa, prenosite bazu na druge računare, ... sva uputstva su na netu, ... dajemo besplatne prezentacije, obuke, konsultacije, ... itd. Bar pola sam preskočio, ali i ovo što navedoh : malo li je !? :)

pozdrav,
danilo
[ Ilic Igor @ 19.12.2012. 12:37 ] @
Evo besplatno on line resenje.
http://srbija.e-racuni.com/hrs...Package+BASIC&lang=Serbian
[ dejanrdr @ 05.02.2013. 12:14 ] @
imas besplatan program demo verzija ima neka ogranicenja, kao sto su 300 faktura godisnje i samo 10 firmi koje mozes da vodis za razliku od licenciranog programa koji moze da vodi oko 300 firmi. Opširnije o ovome možeš videto a sajtu http://www.lidder.nd.rs/

bolji program nećeš naci plaćao ga ili ne


a ako je to previse komplikovan program imaš i ovde nešto pa pogledaj http://www.stepsoftware.net/pozdrav


[ Nazzgul @ 14.11.2013. 01:08 ] @
Pozdrav,

razvijam modul za finansijsko poslovanje. Koriscenje je potpuno besplatno. Dovoljno je samo pristupiti stanici http://popbojan.jelastic.dogado.eu/ i ulogovati se sa test / test.
Aplikacija se razvija koriscenjem 'enterprajz' tehnologija. Java 7, Google Web Toolkit 2.5.1, Spring Dao 3.2.3 i MySQL 5.6.
Ako imate nekih sugestija ili primedbi budite slobodni da me kontaktrirate.
P.S. Izvestaji za sada rade u Firefox-u.
[ Dario1030 @ 02.06.2015. 12:40 ] @
Jel radi sve to i u linuxu? Da ne uzmem u obizr ovaj zadnji psot, online app ???
[ ppklik @ 05.09.2015. 15:32 ] @
Citat:
h667984:
postoji li neki veoma jednostavni besplatni domaći knjigovodstveni program za mikro firme koje se bave uslugama?


Ima besplatan program na www.soft.smart-srbija.net prilično je jednostavan i funkcionalan.