[ stankeee @ 01.08.2012. 19:03 ] @
Radio je naj normalnije dok je bio ispravan . Sve dok ga jednom nismo ukljucili i shvatili da neradi pola dirki na klavijaturi i pola dugmica na kontrolnom panelu . Nema pravila za neispravnost dugmica tipa ne radi ceo red ili oktava vec jedno dugme radi pa tri ne rade pa cetri rade a jedno ne radi i tako .Po svakom ukljucivanju je isto stanje. Probali smo da ga disketama vratimo u fabricko stanje - softverski sa os disketom i onih pet za kompletno vracanje softvera na fabricko ali ne radi taster ENTER i ne radi FADE IN / FADE OUT. Da li je neko imao slicno iskustvo i dal mozda zna o cemu se radi ?
[ Kovacevic Vladimir @ 01.08.2012. 19:51 ] @
Moraš prvo isprazniti svu memoriju (nažalost gubiš sve zapise u User-ima i Perform. bankama).

- Isključi instrument (Power Out).
- Pritisni Fade In i drži dugme i uključi instrument na Power-u.
- ispisaće Ti na Display-u da traži OS disketu i one ostale (od 1-5).
- povratiš fabrički OS...i treba da rade svi dugmići.

Ima opcija i sa Intro 1, ali je je često rizična, pa se mora u Korg-ov Servis.

Pozdrav
[ stankeee @ 01.08.2012. 23:45 ] @
Nije uspelo , probao sam ali sa fade in fade out nisam uspeo .Mozda ce ovo sa intro 1 da resi problem ali ja za tu opciju nisam cuo. Ako biste mi rekli postupak za tu varijantu pa na kraju krajeva servis mu izgleda ne gine .
[ Kovacevic Vladimir @ 02.08.2012. 08:41 ] @
Pokušaj još jednom:

uključi (Power), pa izbriši/isprazni SVE sa Fade OUT dugmetom.
Isključi instrument.
Uključi Power, pa sa Fade IN (ne Enter dugmetom, što traži Utilites) popunjavaj dalje OS.

-----------------------------------------------
Generalno uputsvo za Korg-ove:
a) POWER+INTRO 1 = isprazni SVE iz memorije( ponovno uključivanje, učitavanje podataka, ponovno uključivanje).
b) POWER+INTRO 3 = puni format! ( ponovno uključivanje, učitavanje OS-a, ponovno uključivanje, učitavanje podataka sa Backup- (ako imaš šta sačuvano), ponovno uključivanje.

Sretno!

P.S.
Ako imaš na floppy-ju OS...neka bude floppy u Disk drive-ru prilikom uključivanja instrumenta (power).

Pozdrav

[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 02.08.2012. u 10:18 GMT+1]
[ stankeee @ 02.08.2012. 10:32 ] @
Na zalost ne reaguje . Pokusavao sam sve kako si rekao ali dzaba , nece i nece i nece ... Izgleda da je ovo hardverski kvar posto ovo nije dalo rezultate?
[ Kovacevic Vladimir @ 02.08.2012. 11:16 ] @
Meni se isto to dešavalo na Pa-60 (pola led dioda svetli, pola dugmića radi, bez nekog sistema...).

Na Korg forumima ima često objašnjeno: kako šta rešiti kad "zabuguje" sprava.
http://www.proaudiosupport.com...ialize-reset-preload-korg.html
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10900#axzz22Nm2QWXR ---> Post #5


Dešava se da sprava dobije neki virus iz nekog loše urađenog/sumnjivog MIDI File-a, koji si stavio u User.
Ako funkcioniše taj deo, pa da izbaciš/isprazniš sve User banke...isključiš spravu - uključiš spravu...možda "dođe k' sebi".

Citat:
" 3. Postoji i situacija kada koristite svih 6 disketa. Ova situacija je takozvano VIRUSNO STANJE, tj kada klavijatura blokira ili ne radi kako treba. Ovom procedurom cete pobrisati SVE podatke sa SSD (internal SSD memory).

Postupak je sledeci:
Ugasite klavijaturu > Ubacite disketu sa OS-om > Upalite klavijaturu > Kada vas pita da li zelite da ucita novi OS, P R I T I S N I T E d u g m e "FADE IN/OUT". !!! Ovo je jedina razlika u odnosu na prethodnu proceduru >Sada se formatira (brise) kompletana SSD memorija i ucitava OS. > Kada je to gotovo pritisnite bilo koje dugme na klavijaturi i izvadite disketu iz klavijature > Sada uradite postupak pod brojem 2 tj ucitavanje Musical resource >
Pritisnite dugme DISK > Utilities 1 page, izaberite opciju "Restore data" > Izaberite sa ENTER da je izvor flopy disk > Potvrdite opet sa ENTER > Kada trazi da ubacite disk1, ubacite disketu broj 1 i pritisnite ENTER > Sacekajte da se operacija zavrsi > Ovo sve ponovite i za diskete 2, 3, 4 i 5 > Kada se sve zavrsi ugasite klavijaturu > Ponovo upalite klavijaturu.
NAPOMENA! Ovim postupkom svi user podaci (ono sto smo mi ucitali ili napravili), style, performance i program BICE POBRISANI."

Pozdrav

[ stankeee @ 02.08.2012. 12:34 ] @
Ne uspeva . Probao sam da drzim FADE IN/FADE OUT i da tako drzeci ukljucim POWER i nista osim oko zelite da ucitate os pritisnite enter . Probao sam i da ukljucim klavijaturu na Power pa kada kaze za os pritisnite enter ja pritisnem FADE IN/FADE OUT (pokusao sam i samo kratkim pritiskom i da ga drzim pritisnuto) i nisam uspeo da dobijem osim ponude za novim os kad pritisnem enter .Ovo izgleda zaribalo skroz?
[ Kovacevic Vladimir @ 02.08.2012. 14:59 ] @
Sad ne razumem!

Citat:
stankeee: Probali smo da ga disketama vratimo u fabricko stanje - softverski sa os disketom i onih pet za kompletno vracanje softvera na fabricko ali ne radi taster ENTER i ne radi FADE IN / FADE OUT.

Citat:
Probao sam da drzim FADE IN/FADE OUT i da tako drzeci ukljucim POWER i nista osim ako zelite da ucitate os pritisnite enter . Probao sam i da ukljucim klavijaturu na Power pa kada kaze za os pritisnite enter ja pritisnem FADE IN/FADE OUT (pokusao sam i samo kratkim pritiskom i da ga drzim pritisnuto) i nisam uspeo da dobijem osim ponude za novim os kad pritisnem enter .


Pa što ne učitaš OS?
1. OSPa80.LZX
2. BPa80.SYS
3.NBPa80.SYS.LZX

i ostale podatke sa 5 disketa?

Pozdrav
[ stankeee @ 03.08.2012. 01:32 ] @
Nece da krene . Ostane na tome da ako zelim da instaliram os pritisnem enter ali ne reaguje ni enter ni fade in/fade out , nece ni sa intro .Stane i nece dalje ...
Zvao sam servis i kazu 99% procesor . Ovde smo mu proverili mrezni modul i on je OK . Instalacija nece da krene a skinuo sam je sa : www.korg.de i os i ostale diskete ali kad nece da krene prva ...
[ Kovacevic Vladimir @ 03.08.2012. 06:08 ] @
'Ajde ponovo.

Nemoj dirati ENTER!

- uključi
- pritisni Fade OUT...sačekaj nekoliko sekundi
- isključi
- uključi i pritisni Fade IN ....drži nekoliko secundi (ako traži učitavanje OS-a, ubaci floppy disk)
- kada se učita OS, tražiće sledeći (#1) Disk i onda koristi ENTER.

Srećno!

Pozdrav

Kad završiš resetovanje, pritisni bilo koju dirku na klavijaturi.

[Ovu poruku je menjao Kovacevic Vladimir dana 03.08.2012. u 10:17 GMT+1]
[ newtesla @ 03.08.2012. 07:19 ] @
Neće ti nikada ni uspeti da povratiš ispravnost reinstalacijom softvera: nažalost, kvar je hardverski. Pažljivo probaj dirke, i ako postoji pattern (ako se dobro sećam, ne radi svaka šesta - ali nemoj me držati za broj) crklo je kolo koje je digitajzer za dugmiće. Ustvari, to kolo ima (beše???) šest ulaza, šest nogica na koje se vezuju sve dirke: kad mu se spali jedan od ulaznih priključaka, kolo radi osim što ne vidi sve dirke koje dolaze baš na tu nogicu.

Dešavalo se sto puta, kod mene na stolu: dosta onih koji su ugradili dugmiće kao kod harmonikaške dugmetare; par njih koji su svirali tokom veoma nestabilnog napona, par njih koji jednostavno nisu imali sreće.

Jednom čoveku/nesrećniku su crkla dva za dva dana - rekao sam mu da garanciju mogu da mu dam samo ako klavijaturu vratim u fabričko stanje, tojest ako skinemo dugmetaru i vratimo dirke nazad. Posle drugog zamenjenog kola, i vraćenih dirki, nisam ga više video.

PA60 ima istu ploču unutra, koja je uskraćena za jedan D/A konvertor (PA80 ima dva BurrBrown-a, koji su isto voleli da crknu samo tako), i beše nema kontroler za harddisk. Digitajzer kolo je isto.
=====

Ne zameri ako ima pokoja greška, ipak sam u Sky Music servisu radio 2005-2006 - davno je to bilo ;)

Pozz

p.s. od loših farbi u klavijaturi je znalo da se desi svašta: da dirke gube dinamiku, a gumice ispravne; da mulja i meša zvukove, itd - ali nikada mi se nije desilo da ne radi dugme, bar u test modu. PA80 je jedan veoma, VEOMA osetljiv aranžer, i moj savet je uvek bio da se fura preko APC UPS-a. I sa obavezno vezanim zvezdastim uzemljenjem cele opreme!!!!

p.s.2. Mada, ako ti ne rade i dugmići oko ekrana - dakle, sve ono gore; ako se dobro sećam, oni nisu spojeni na to kolo... No, u svakom slučaju, ako ti ne radi svaka (beše??) šesta dirka, računajući naravno i crne :) to je 99.999 posto crklo to gore opisano kolo.
[ stankeee @ 03.08.2012. 08:44 ] @
Ne radi vise od pola dirki na klavijaturi , po cela oktava pa radi par komada 2-3 . A ne radi vise od pola upravljackih dugmica ... Mada pre nego ode u servis poslusacu svaki vas savet za softversko otklanjanje greske pa ako uspe - uspe ,nema sta da se izgubi.
[ Kovacevic Vladimir @ 03.08.2012. 09:12 ] @
Citat:
 'Ajde ponovo.

Nemoj dirati ENTER!

- uključi
- pritisni Fade OUT...sačekaj nekoliko sekundi
- isključi
- uključi i pritisni Fade IN ...drži nekoliko secundi (ako traži učitavanje OS-a, ubaci floppy disk)
- kada se učita OS, tražiće sledeći (#1) Disk i onda koristi ENTER.

Srećno!

Pozdrav

Kad završiš resetovanje, pritisni bilo koju dirku na klavijaturi.Kad uradiš po ovom iskustvenom uputstvu - JAVI rezultat!

Pozdrav

[ stankeee @ 03.08.2012. 11:45 ] @
Kod mene na PA80 je jedno te isto dugme fade in/ out ali probacu
[ stankeee @ 03.08.2012. 11:53 ] @
Probao sam ali na zalost nista ...
[ Kovacevic Vladimir @ 03.08.2012. 12:10 ] @
Onda je @newtesla u pravu, ali nije ni to "smak sveta"...
Pokušali smo i žao mi je što nisi mogao sam da otkloniš problem.

Pozdrav
[ stankeee @ 03.08.2012. 13:36 ] @
Hvala svima na trudu i saradnji ipak ce klavijatura morati u servis .


[ ivma @ 21.05.2018. 15:43 ] @
pozz kolega. oprostite na smetnji. ali imam isti problem sa pa80. vidim da ste davno postavili temu. pa me zanima kako ste rijesili problem, i sta je bilo u pitanju. hvala unaprijed
[ Kovacevic Vladimir @ 23.05.2018. 04:41 ] @
Član @ stankeee je imao taj problem.

Vidim u njegovom profilu da je još uvek aktivan na Forumu, pa savetujem da mu se javiš putem PP.
Za rešavanje problema korisno je navesti što više detalja u vezi kvara, a ne navodiš ni jedan (npr. pokušaj resetovanja OS-a).

Pozdrav
[ ivma @ 23.05.2018. 05:28 ] @
hvala kolega. ali ja mu nemogu poslat jos pp posto sam novi clan. jel moze netko da mu posalje pp. hvala
[ Kovacevic Vladimir @ 25.05.2018. 07:01 ] @
Poslata poruka!

Pozdrav
[ ivma @ 25.05.2018. 18:04 ] @
hvala kolega
[ stankeee @ 28.05.2018. 01:02 ] @
Problem je vezan za procesorsku plocu .Resenje je bila zamena ploce a ako se dobro secam nekih 300 pa i vise evra
[ ivma @ 28.05.2018. 06:08 ] @
hvala kolega. posto je isti problem i kod mene, znaci moram je zamijenit. imas li mozda sliku, da znam kako izgleda
[ gilopile @ 28.05.2018. 12:09 ] @
Ne mora da znaci da je problem sa tom plocom. Nekoliko Korgova sam radio, od problema sa jednostavnim blokiranjem SW-a do otkazivanja tipki i problem je bio popucali vodovi, flet kablovi, tj. konektori na tastaturi ( tastatura podeljena na 3 PCB i izmedju svake flet kabel i konektor ). Neki znaju da oksidiraju jer nisu pozlaceni, a na nekima popucala lemna mesta o udaranja. Cak je problem blokade SW-a vezan za gubitak nekog od kontakta tastature.

Da napomenem da je jedna klavijatura bila kod 3 majstora, jedan bas poznat koji se bavi opravkama i rekli da je najverovatnije glavna ploca i trazili brdo para. Igrom slucaja je dosla kod mene i sredim je coveku za 1000 dinara + me je castio jos sa dve :)

Najbolje, pre zamene te preskupe ploce, konsultujes nekog majstora da je raskopa i vidi u kakvom je stanju ovo sto napisah. Na nekim modelima je bas lako prici i nije potrebno nista osim poklopca skinuti. Neke znaju da budu zeznute, ali mahom starije jer su pretrpane raznim modulima, dok nove imaju maltene samo jednu plocu :)

Ili ako si spretan, skini poklopac i pregledaj/ ispitaj te konektore i slikaj da vidimo kako izgleda unutra.

Koji je tacan model tog Korga?

[Ovu poruku je menjao gilopile dana 28.05.2018. u 13:20 GMT+1]
[ stankeee @ 28.05.2018. 23:30 ] @
NA zalost nemem sliku ploce ...
[ gilopile @ 28.05.2018. 23:38 ] @
Mnogo zavisi o tome koje tipke su otkazale, obicno je to na niskom otporu, kao i tastatura za komp. Neki, stariji korgovi imaju 3 PCB podeljeno i moze da se javi da ne radi jedna trecina tipaka. Vrlo tesko da je problem do MB. Obicno je to oksidacija, puknuti vodovi, los kontakt...kao sto rekoh, nemaju pozlacene kontakte.

Jer sve one imaju jedan kontroler, i ona prica, ili radi ili ne, moze da rikne 5 tipaka ili ni jedna...

Da je covek blize pa da mi dobaci da pogledam...ovako, jbmlga, neka se nada u postenje servisra. Ne bih da imenujem sevisere koji se bave ovim, ali, ja se uverih da hoce da prevare..iz licnog iskustva pricam.
Mogu da e kladim u ne znam sta da je MB OK, jer ne postoji kvar na MB da se manifestuje otkazanjem samo nekih tipaka..ajd, molim te.. Samo nekoliko mi ih je proslo kroz ruku, ali znam o cemu pricam :)[Ovu poruku je menjao gilopile dana 29.05.2018. u 00:54 GMT+1]