[ Konstantin91 @ 03.08.2012. 21:21 ] @
Instalirao sam VirtualBox, skinuo Ubuntu (prva opcija mi je bila open Suse ali nekako svuda iskace Ubuntu na netu pa sam promenio misljenje), kada sam ekstraktovao nasao sam dva fajla, oba prepoznata od strane VirtualBoxa.
Ubuntu 12.04 VirtualBox machine definition i Ubuntu 12.04 Virtual Disk Image...

Prvi fajl valjda sam sve ispodesava, tj napravi novu masinu dodeli 1/4 rama, optimalnu velicinu virt harda, etc.... Sa drugim fajlom dizem OS, tj ja sam tako skapirao i sve odlicno i radi, pokrenem masinu dignem Ubuntu i onda mi trazi password da se logujem kao Ubuntu, to je pretpostavljam user sa root privilegijama a ima i guest session...

Kao guest sam veoma ogranicen, pogotovu jer se tek upoznajem sa sistemom pa mi treba nekako da zaobidjem ovu sifru. Jel to neka defaultna sifra ili sta, evo u prilogu cu da okacim print screen....... Btw host mi je Win XP, nekako i ako je stari OS meni deluje dosta stabilnije od novih Win......

[ sasa_vu @ 03.08.2012. 21:38 ] @
Nije mi poznat taj nacin instalacije o kome pricas.
Odakle si skinuo te fajlove?
Uglavnom se skine iso, kreira nova virtuelna masina i radi se standardna instalacija, gde ti podesavas user-e, passworde, particionises i radis sve ostalo sta treba.
Uglavnom, ovo bi trebalo da pomogne.
https://help.ubuntu.com/community/LostPassword
[ maksvel @ 03.08.2012. 21:48 ] @
Konstantin je očito skinuo gotovu virtualnu mašinu sa nekog sajta.
Bilo bi dobro da pogledaš na tom sajtu koji je password, a mogao bi da probaš sa nečim trivijalnim, npr... ubuntu :)

Taj nalog nije root, root se uglavnom ne koristi kod Ubuntua, već je reč o standardnom nalogu, ali sa njega možeš da izvršavaš sve što je potrebno uz pomoć sudo-a.
[ Konstantin91 @ 03.08.2012. 22:00 ] @
Maksvel verovatno je to to jer proslo je poprilicno vremena od kada sam skinuo... Sada skidam novi, lakse je tako nego da gubim vreme na popravku.......

evo linka odakle skidam nadam se da ovaj nije neka gotova verzija sa ubacenim passwordom

http://www.ubuntu.com/download/desktop
[ maksvel @ 03.08.2012. 22:21 ] @
Hehe, nije, zadaćeš ga sam :)
[ Konstantin91 @ 03.08.2012. 23:40 ] @
I ovo sto sam skinuo sada nema iso fajl da ubacim kada startujem novu masinu pa da butuje, u first run wizardu.... kako cu sada ?

[ Burgos @ 04.08.2012. 00:05 ] @
To što si skinuo je iso fajl, samo si ga verovatno raspakovao WinRARom.

Idi U My Computer - Tools - Folder Options - View - Isključi Hide extension for known file types i ponovo pogledaj fajl koji si skinuo.