[ darthskywalker @ 09.08.2012. 12:26 ] @
pozdrav,
zelio bih da napravim table of contents u wordu 2010 ali na sljedeci nacin: da se sadrzaj nalazi u tabeli, tj. svaki naslov u jednom redu, drugo, da u prvoj koloni prvog reda se nalazi broj stranice a u drugoj koloni naslov. Da li je to moguce rijesiti? Hvala
[ Jpeca @ 09.08.2012. 15:53 ] @
Možeš da napraviš korišćenjem unakrsnih refereci (Cross-reference). To će ipak zahtevati dosta ručnog rada u odnosu na automatsko kreiranje tabele. Svaki naslov (stil npr. Heading1) pojavljue se kao moguća referenca u Cross reference izboru. Posebno postavljaš referncu na broj strane, a posebno na tekst. I tako bi trebalo za svaki naslov pojedinačno
[ 3okc @ 09.08.2012. 17:33 ] @
Ovo jeste posao koji može da oduzme puno vremena ali i ne mora. Sadržaj koji ti Word napravi je spisak svih naslova u redosledu i hijerarhiji koji poštuje hijerarhiju dodeljenih stilova.

Sadržaj je podložan izmenama ali se sve to poništava kada ga osvežiš jer je zapravo reč o hipervezama koje "čitaju" kako samu lokaciju u dokumentu tako i naslov koji je linkovan. (Da bi ovo sve radilo, Word je prethodno bukmarkovao svako mesto u dokumentu koje je tu izlistano.) To znači da će biti dovoljno raskinuti ovu vezu (Select, pa CTRL+SHIFT+F9) i onda dalje manipulisati spiskom/sadržajem kao sa običnim tekstom: Insert > Table > Convert to Table > Separate Text at: Tab > Ok

Naravno, ovaj sadržaj se više ne može osvežavati i nema više hiperlinkova pa bi ga trebalo "raskidati" kada je dokument završen. Linkovi, ako jako nedostaju, bi se mogli uz relativno malo programiranja uvezati sa bukmarcima koji su još uvek tu, zaostali posle raskidanja.
[ darthskywalker @ 15.08.2012. 15:16 ] @
Hvala na odgovoru, stvar funkcionise. Interesuje me jos, kako da neki stil označim kao Heading 1, 2 itd. Pobrisao sam sve stilove i kad kreiram neki novi stil, zelim da se on ponasa kao Heading 1, kako to rijesiti. Pokusavao sam izabrati tamo u stilovima based on heading1, ali ni to ne funkcionise. Jednostavno, table of contents ne moze da funkcionise, ne vidi te moje headinge.
[ Ivek33 @ 17.08.2012. 14:12 ] @
Citat:
darthskywalker: Pobrisao sam sve stilove i kad kreiram neki novi stil, zelim da se on ponasa kao Heading 1, kako to rijesiti.

Ne znam točno koji Word je u pitanju, no trebaš tom novom stilu odrediti parametre. Pogledaj ove linkove možda ti mogu pomoći (btw: prethopdno obriši sve stilove /ako nije problem/ pa ih kreiraj ponovno nakon završetka dokumenta.

- TOC i stilovi u Wordu 2007
- Stilovi u Wordu 2003 i kreiranje sadržaja
- Izmjena stila u Wordu 2003
- Stilovi i oblikovanje u Wordu
- Kreiranje novog stila u Wordu
- Styles in Word