Pre izvesnog vremena sam primetio da šablone pojedinog sadržaja nije moguće niti kreirati biti editovati, pojavi se neka greška. Prijavio sam to kroz zvaničnu formu, i pre par dana videh ovo:

E sad, ne znam da li sam ja imao uticaj na ovu novu instrukciju ili je prosto spontano doslo na dnevni red :) Sada se valjda čeka programer (da se vrati iz Grčke, pretpostavljam) da isključi suvišne provere u vezi edit polja.
Hint: "NE UNOSITE POZIV NA BROJ" Kada se unese, šablon odbija da bude sačuvan.
Elem, za ovih godinu dana korišćenja elektronskog plaćanja, dosta toga bih promenio s funkcionalne (interaktivne) strane u softveru.
* Liste za prikaz su isuviše restriktivne po broju stavki koje se prikazuju.
Potrebno je previše skrolova i klikova da se nešto prosto odabere ili vidi. Mislim da se server ne bi onesvestio ako dozvoli prikaz recimo 20 stavki odjednom s imenima šablona ili plaćenih računa, umesto 10 stavki.
* Izbor datuma preko kalendara treba dotegnuti
Ako se izabere samo mesec i izadje iz kalendara - ništa se ne dešava, kao da ništa nije izabrano. Mislim da je bolje da se na OnChange za mesec pokupi mesec i trenutni datum kao podrazumevani. Nije neophodno insistirati i na danu u mesecu. Sada se očigledno kompletan datum formira iz OnChange izbora dana u mesecu.
* Pregled plaćanja po defaultu treba da je u opadajućem redosledu
Ovde su u igri dva problema:
- već opisani problem s veličinom liste, kada prikazuje po 10-tak stavki
- hronološki raspored
Više bih voleo da odmah plaćenu stavku vidim na vrhu uplata. Ovako je UOPŠTE i ne vidim u listim, dok ne krenem da klikćem, klikćem i klikćem radi povećavanja liste
* Ukupni iznosi na računima bi trebali da budu više skriveni, makar na osnovnoj formi.
Možda ovo jeste malo kontradiktorno sa stanovišta portala za e-banking, ali mislim da su sada previše upadljivi i uočljivi. Možda bi se dalo nešto smisliti da se prikazuju selektivno, po potrebi.
[Ovu poruku je menjao X Files dana 17.08.2013. u 19:56 GMT+1]