[ Cyrus_M @ 13.08.2012. 13:58 ] @
Postovanje,
Naisao sam na jedan problem prije par dana. Na gore navedenoj navigaciji (Becker 7977) bio je instaliran MioPocket, Garminove mape itd. međutim vlasnik navigacije zeli originalni osftver koji je bio na istoj. Tu dolazi do problema, na oficijalnim Beckerovim stranicama nigdje ne mogu da nađem software, njihov download server je offline (https://dl.becker.de/) a Content Manager 2 neće, iz nekog razloga, da očita navigaciju. Ono što meni treba, jeste, ako neko ima originalni software\firmware za ovaj model navigacije postavi ovdje link za download ili ako neko zna gdje ima da se skine isti. Čak sam pokušao da direktno kontaktiram Becker zastupništvo, međutim njihova kontakt forma nije OK. Molim vas, ako neko može pomoći, da se javi...

Zahvaljujem!
[ Cyrus_M @ 13.08.2012. 22:01 ] @
Rješenje!!

Napokon, evo za one koji imaju iste ili slične prohtjeve kao i ja. Pošto originalni download serveri od Beckera u datumu pisanja ovog članka ne rade, vrlo teško je bilo doći do bilo kakvih podataka. Na forumu (njemačkog govornog područja) "www.digital-eliteboard.com" pronašao sam sve potrebne fajlove. Morate se registrovati i lajkati post na forumu da bi vidjeli dotične linkove. To ćemo da olakšamo isto.

LINK FORUMA!

Uputstvo:

Ukoliko imate 7977 verziju navigacije, na gore navedenom forumu i linku možete naći originalne linkove za istu. Međutim, radi se o jednoj od prvih verzija softvera tako da, najbolje bi bilo, da je zaobiđete. Pošto je verzija Z200 slična verziji 7977 (u detalje neću da ulazim) bitno je da imaju istu dijagonalu ekrana, skinite nju.

Raspakujte arhivu i čitav sadržaj iste stavite na karticu od navigacije.

Da nebi došlo do provjere verzije navigacije prilikom instaliranja iste, potrebno je uraditi jedan mali trik. Pronađite među kopiranim fajlovima "autorun.ini". Otvorite ga i zamjenite dio "versioncheck=1" sa "versioncheck=0". Vaš autorun.ini treba da izgleda ovako:

[setupinfo]
language = 1
versioncheck=1
update = 0
writelog = 1
silent =0
logo = 1

Nakon toga, ponovo pokrenite navigaciju i imate vaš originalni software na istoj.

LINKOVI ZA DOWNLOAD (da ne idete na www.digital-eliteboard.com)

Traffic Assist Z101 -------------> LINK
Traffic Assist Z200 -------------> LINK


Traffic Assist 7827 -------------> LINK
Traffic Assist 7977 -------------> LINK
Traffic Assist 7988 -------------> LINK1 LINK2
Traffic Assist 7916 -------------> LINK

Nadam se da ce pomoci nekom, LP!!