Uh, ni ja isprva nisam razumeo sta je zeleo da kaze. No, mislim da sam skontao
Pretpostavljam da poseduje servere (software) na nekoj dedi masini i sad:
- Zeli da izbaci igrace ukoliko neko ima veci ping od 50ms.
Ovo moze u vecini igrica. Ukoliko ne u default podesavanjima onda preko pluginova koji se dodaju servisu. Ne ogranicavas posebno igracima, vec svima odjednom. Cim neko predje limit popije kick, ban ili sta vec definises.
- Zeli da igraci
vide ping kao stalan koji ne varira mnogo.
Ovo je mnogo glupo, ali verovali il' ne i to ljudi rade. Instaliraju pluginove koji na score tabli prikazu neki idealni fake ping u rangu od 10-15ms. Na taj nacin igrashitci misle da su na nekom opasnom dedi serveru koji nije preopterecen, nalazi se u Srbiji i extra je jak. Gameplay je i dalje nje5ra uz svo seckanje itd..
U realnosti dedicated se nalazi u Nemackoj (~33ms) i ima tonu game servisa na njemu a po potrebi i webserver, teamspeak itd..
- Igra na tudjem/svom serveru i varira mu ping
Zavisi od same masine tamo. Koliko je preopterecen i gde se nalazi, tj koliko je daleka ruta od njega do servera.
Zavisi i od linka koji koristis i njegove rute. Mozda preko drugog provajdera koji je u SOXu izvuces bolji ping, posto je EuNet u SOXu a tamo obicno rade colo za premium game servere.
Zavisi i od tvoj kompa i da li vuces jos nesto ili ne. Uostalom, mozda je na drugim game serverima fakeovan ping na score tabli pa vidis neke idealne brojke
ps, nisam u game hosting vodama