[ isushrist2 @ 15.08.2012. 23:47 ] @
Ima neko iskustva sa ovim ruterom? Planiram da uzmem ovaj ruter i zamenim mu antenu za tplinkovu od 8dbi. Da li bi mogao komsija da hvata moj wireless? |
[ isushrist2 @ 15.08.2012. 23:47 ] @
[ Goran Mijailovic @ 18.08.2012. 18:10 ] @
Igrom slucaja znam nekoliko ljudi sa ovog foruma (mislim poznajem ih virtuelno) koji imaju Tendu i vrlo su zadovoljni njome. Medjutim kod mene konkretno od sobe do sobe stize vrlo slab signal (losa konfiguracija stana i zidovi po pola metra debljine) ipak bez obzira na slab nivo signala, drugi racunar ide na net bez ikakvih problema. To budzenje sa jacom antenom je i meni palo na pamet, samo ne znam koliko je to i da li je efikasno?!
Edit: ovi sa luz luz sajta kažu da jeste :) [Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 19.08.2012. u 12:23 GMT+1] [ calexx @ 19.08.2012. 14:20 ] @
Ja sam zimus pustio malo interneta novim komšijama dok ne uvedu stalnu vezu i par nedelja je radilo pristojno. Jeste da sam morao da stavim ruter blizu prozora ali je ipak u pitanju drugi kraj zgrade i tri sprata razlike. Bez dodatne antene.
[ Goran Mijailovic @ 19.08.2012. 14:37 ] @
Ta Tplinkova antena ima u izvedbi da se zameni postojeća antena prostim šrafljenjem a ima i sa kablom na svom posebnom postolju. Ja planiram da uzmem ovu i samo je našrafim na ruter umesto postojeće od 5db. Takođe mislio sam da na karticu koja se nalazi u drugom računaru zašrafim ovu od 5db jer je na njoj neka koja ima dobitak od 2db. Da li je to sigurno za internu wifi karticu?
[ isushrist2 @ 19.08.2012. 20:51 ] @
Niko ne zna da kaze koliko pomaze to menjanje antene, nasao sam neku sada i od 12dBi, ne znam dal ovaj ruter moze da podrzi toliku "snagu"..?
Tenda mi dosta neozbiljno deluje, na njihovom sajtu u jednoj deklaraciji stoji da je njegova antena 3dBi na drugoj 5dBi... [ Goran Mijailovic @ 19.08.2012. 22:50 ] @
Kako god, ja sam prezadovoljan. Na žalost ja imam W311R koji nema odvojivu antenu.
Antenna Non-detachable external antenna (5dBi) Transmit Power 20dbm I zaista za model W311R+ piše Antenna One detachable external antenna (3dBi) valjda je zato i detachable ![]() [ bakara @ 20.08.2012. 00:19 ] @
Citat: isushrist2: Niko ne zna da kaze koliko pomaze to menjanje antene, nasao sam neku sada i od 12dBi, ne znam dal ovaj ruter moze da podrzi toliku "snagu"..? Tenda mi dosta neozbiljno deluje, na njihovom sajtu u jednoj deklaraciji stoji da je njegova antena 3dBi na drugoj 5dBi... Ako cemo pravo za te pare i nema ozbiljnih rutera...ta tenda je u odnosu na ostale sasvim solidna. [ isushrist2 @ 19.09.2012. 23:54 ] @
Samo da kazem da je kombinacija uspela, jeftina tenda i 8dBi antena dobacili signal u kucu preko puta bez problema. Najjeftinija varijanta!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|