[ stameni @ 21.08.2012. 17:28 ] @
Imam izvestan broj zbirki iz matematičke analize, kako "papirnatih" tako i elektronskih, ali nisam potpuno siguran za koje da se opredelim. Oblasti koje me pre svega zanimaju su neodređeni i određeni integrali, i te dve oblasti bih hteo da usavršim. Početno znanje je višeškolsko, a "finale" bi trebalo da bude u rangu odgovarajućih oblasti na prirodno-matematičkim i tehničkim fakultetima. Zbirke koje imam su: • "Kaplan" • "Ljaško" (1 i 2) • "Demidovič" • "Ušćumlić-Miličić" (1) • "Vene" (4) • "Mladenović-Ognjanović" (za četvrti razred gimnazije) • "Mitrinović" (2) • "Merkle" (Nisam pisao prave naslove zbirki, nego sam manje-više pisao "narodska", tj. studentska imena, prema autorima.) Dakle, izgleda da ima više nego što mogu postići, pa mi je potrebna preporuka kojih zbirke da korisim, bar u početku. Moja je ideja "Kaplan" (zato što je naglašeno dobra za umerene početnike), pa "Vene" i "Mladenović-Ognjanović", eventualno uz "Demidoviča" ili neku sličnu zbirku. "Ljaško", a pogotovo "Mitrinović" mi trenutno deluju van mojih mogućnosti, ali bi trebalo da dostignem nivo da ih se ne bojim... ![]() |