[ stameni @ 21.08.2012. 17:28 ] @
Imam izvestan broj zbirki iz matematičke analize, kako "papirnatih" tako i elektronskih, ali nisam potpuno siguran za koje da se opredelim. Oblasti koje me pre svega zanimaju su neodređeni i određeni integrali, i te dve oblasti bih hteo da usavršim. Početno znanje je višeškolsko, a "finale" bi trebalo da bude u rangu odgovarajućih oblasti na prirodno-matematičkim i tehničkim fakultetima.

Zbirke koje imam su:

• "Kaplan"
• "Ljaško" (1 i 2)
• "Demidovič"
• "Ušćumlić-Miličić" (1)
• "Vene" (4)
• "Mladenović-Ognjanović" (za četvrti razred gimnazije)
• "Mitrinović" (2)
• "Merkle"

(Nisam pisao prave naslove zbirki, nego sam manje-više pisao "narodska", tj. studentska imena, prema autorima.)

Dakle, izgleda da ima više nego što mogu postići, pa mi je potrebna preporuka kojih zbirke da korisim, bar u početku. Moja je ideja "Kaplan" (zato što je naglašeno dobra za umerene početnike), pa "Vene" i "Mladenović-Ognjanović", eventualno uz "Demidoviča" ili neku sličnu zbirku.

"Ljaško", a pogotovo "Mitrinović" mi trenutno deluju van mojih mogućnosti, ali bi trebalo da dostignem nivo da ih se ne bojim...
[ Nedeljko @ 22.08.2012. 01:15 ] @
Ne znam za sve kakve su, ali Venea preskoči obavezno.
[ miki069 @ 22.08.2012. 07:39 ] @
Dovoljna je samo Milicic-Uscumlic.
[ stameni @ 25.08.2012. 10:32 ] @
Citat:
miki069:
Dovoljna je samo Milicic-Uscumlic.

Pošteno, mislio sam da je npr. "Demidovič" na boljem glasu od "Miličića-Ušćumlića"; ali sam isti predlog poput tvog dobio od još jednog izvora, van ovog foruma.

Hvala