[ maksvel @ 22.08.2012. 13:46 ] @
Početnici često prebrišu Windows particije, ali i oni iskusniji umeju da naprave glupost - nekad to bude smešno, a ume da bude i tužno. ![]() Iako Linuksaši najčešće slove za dobre poznavaoce IT-a generalno, a Linuksa svakako, sh!t happens. Hajde, otvorite dušu - izdvojte neki zanimljiv fail/facepalm, potencijalno smešan ![]() Evo, da ja krenem ![]() Situacija pre 10-ak dana. U terminalu imam par tabova (CentOS, nebitno u suštini) i treba da nešto namestim na MySQL serveru. U jednom tabu kuckam podešavanje, a u drugom proveravam da l' se prima (iz nekog razloga mi bilo to komotnije u 2 taba). I ne prima se. Pokušam 10×.. Jok. //čupanje kose Opet start-restart i to. Neće //psovke Onda skontam da mi je u drugom tabu otvoren sasvim drugi server preko ssh ![]() Situacija 2. Iskopiram sa jednog računara neke podatke, sve OK. Server lepo radi, podaci ok, super. Otvorim sajt - svi datumi fajlova resetovani na dan kopiranja o.O facepalm Nisam sačuvao timestamps ![]() Naravno, tu su i redovne epizode: - Sečenje sopstvene grane sa iptables - servis radi lepo, ali nije u startupu, pa posle restarta ostane neuključen - prebaciš server na drugu mašinu, prepraviš neki skript što ti treba, ali ne pređeš sve, nego "samo malo" ne radi itd. ![]() |