[ bojanamarko @ 27.08.2012. 18:22 ] @
@elmagico
Kako mozemo ja i moj muz otici u Svajcarsku sa malim detetom pod uslovom da naucimo nemacki ? Ja sam po struci med.sestra , imam zavrsenu i srednju i visoku skolu za med.sestra , a on srednju za med.sestru i za stom.tehnicara, ja radim u intenzivnoj nezi a on u operacionoj sali ?
Hvala unapred.
[ elmagico @ 28.08.2012. 08:32 ] @
prvo procitaj temu na forumu Emigracija u CH ako zelis da imas konkretan i tacan odgovor, a ako hoces da mi verujes na rec onda mozete da odete samo turisticki.
[ Arsenije.G @ 13.09.2012. 15:58 ] @
Elmagico imam i ja nekoliko pitanja u vezi svajcarske. Naime poslednje 3 godine idem u svajcarsku po 3 meseca i radim tamo. Ove godine zavrsio sam fakultet u Srbiji i upisao sam MBA-Banking and Finance na SBS u Cirihu. Predao sam papire u ambasadi 5. Septembra koliko jos moram da cekam? Kakve su mi sanse za zaposlajvanje dok studiram i imam li pravo da radim dok studiram? Posle studiranja na koji nacin mogu da ostanem u Svajcarskoj jer to je i cilj mog studiranja tamo?Znas li mozda neke kurseve Nemackog jezika pristupacnih cena, jer Engleski pricam odlicno ali nemacki jako lose nemam nikakvu gramaticku osnovu i zasniva mi se samo na takozvanom baustelskom nemackom?
[ elmagico @ 17.09.2012. 09:39 ] @
Znam da su ranije trazili od svih koji idu da studiraju u CH, da potpisu ugovor da ce napustiti zemlju po zavrsenim studijama, nacin za ostajanje posle toga je bio brak, produzetak studija ili posao.
[ Arsenije.G @ 17.09.2012. 10:55 ] @
Ostao bih posle toga da radim. Dekan mi je rekao da samo moram da naucim Nemacki da bi lako mogao da mi nadje posao. Kao mogu da ti nadjem posao i sa Engleskim ali je mnogo bolje da naucis Nemacki, jer bi imao mnogo bolji posao i lakse bi ga nasao.
[ elmagico @ 17.09.2012. 11:45 ] @
pa sto onda pitas, upisi studije i nauci jezik, pa nek ti on nadje posao i sredi vizu.