[ anon157690 @ 28.08.2012. 21:22 ] @
Pozdrav, dakle, kao što naslov kaže imam ručni usisivač Zepter LMG-310 (izgleda ovako) na kojem je riknula elektronika! Nisam neki elektroničar ali ako neko može da predpostavi koje komponente treba da zamenim (koje vrednosti) neće mi biti problem da ih zamenim ![]() Usisivač je radio na baterije (slika 4) koje su sada 0.00V tj. mogu da se bace ali je motor ispravan tako da postoje dve opcije: - izbaciti komplet elektroniku, ostaviti samo prekidač i napraviti kabl kako bi mogao da ga povežem direktno na napajanje iz auto upaljača. (Ovde je pitanje da li bi motor izdržao direktno povezivanje na akumulator-sku struju) - ili popraviti elektroniku i staviti neke slične baterije? Punjač za ovaj usisivač, koji ja inače nemam, je imao izlaz: 14V 300mA a ja sam isprobao motor direktno sa nekim ispravljačima/punjačima koje imam i primetio da manjom voltažom a većom amperažom, recimo na 4,5V - 600mA radi primetno bolje nego na 9V - 200mA, ali ni to nije dovoljno. Moja predpostavka je da je elektronika na pločici imala ulogu nabijanja amperaže pošto na originalnoj bateriji piše 10,8V - 1300mAh??? Možda sam i lupio nešto, ko zna, kao što rekoh, nisam nešto posebno stručan u elektronici ![]() Evo slika: ![]() ![]() ![]() ![]() Hvala unapred P.S. Cilj je da to bude usisivač za auto i da stoji stalno u autu! |