[ andre2000 @ 05.09.2012. 10:50 ] @
Imam već nekoliko godina centralu Panasonic TDA100. Ok radi, profesionalac ju je instalirao i programirao. S vremena na vreme, kao što je i trenutno slučaj, pokarabasi se preuzimanje poziva unutar grupe (Call Pickup). Manifestuje se tako što lokal iz iste grupe hoće da preuzme vezu koja zvoni na lokalu u toj grupi, a umesto da preuzme vezu pozove lokal iz druge grupe. Ako nešto znači, taj drugi lokal koji poziva je sistemski telefon. U podešavanjima centrale ništa nije čačkano. Ima li neko ideju zašto se ovakve stvari dešavaju? Da li je moguće da je neko nešto "isprogramirao" sa samog telefona krljajući u regularnoj upotrebi?
[ dinok @ 09.12.2012. 08:47 ] @
Preuzimanje poziva na Panasonic TDA može da se podesi na više načina. Ako imaš pristup svojoj centrali preko PC stvar je prilično jednostavna.

Moj predlog je:

- konektuješ se sa PC na TDA
- odeš na opciju:
3. Group
3.5 Incoming Call Distribution Group
3.5.1 Group Settings i ovdje izabereš opciju Member List

U Member List izabereš neku Group npr. 601 , u grupi 601 dodaš lokale sa kojih želiš da preuzimaš pozive uklučujući da u grupi treba da bude i tvoj lokal. Nakon toga ukoliko koristiš digitalne ili sistemske Panasonic telefone memorišeš na tasterima lokale iz grupe, i svaki put kad na neki od lokala bude dolazio poziv tebi će taster da blinka, jednostavnim podizanjem slušalice i pritiskanjem tastera preuzmeš poziv sa željenog lokala.

Ako nemaš mogućnost da preko PC pristupiš Panasonic TDA100 komanda za preuzimanje poziva sa nekog drugog lokala je:

1. Podigneš slušalicu
2. otkucaš *41 broj lokala sa kojeg preuzimaš poziv, npr. *41 102

Pozdrav,
Dino