[ strš @ 06.09.2012. 21:16 ] @
Pozdrav svima. Za pocetak se nadam da nisam omašio forum. Imao sam jedan računar i jedan hard disk na kome sam instalirao XP i programe koje koristim. Pošto mi je računar nepouzdano radio mislio sam da mi je problem u hard disku (logično?) pa sam njega sklonio (stavio u fjoku) i nabavio drugi hard disk gde sam opet instalirao XP i neke osnovne programe. E sad, pošto mi je palo na pamet da koristim oba hard diska, jer i prvi hard disk je uredu (provereno), želeo sam da imam dva hard diska u računaru i da po potrebi dižem operativni sistem ili sa jednog ili sa drugog u zavisnosti koji mi programi trebaju, spojio sam oba hard diska na ist PATA kabl jer samo jedan priključak imam, ali bilo koju kombinaciju izaberem sa džamperima (slave,master) ili mi pokaže grešku ili mi odmah diže master. Pitanje je, da li je moguće birati koji ću operativni sistem da podignem, pri dizanju sistema, ako su instalirani na dva različita hard diska? Ako je moguće da li imam neka podešavanje u okviru biosa? Vrteo sam se po net-u ali većinom je to jedan hard disk, pa deljenje na dve particije itd. ili neki virtuelni programi. Unapred hvala na odgovorima. |