[ krahi @ 07.09.2012. 18:11 ] @
Zanima me kako najbrze i najbezbolnije da zamenim nasu vozacku dozvolu za hrvatsku.Dakle imam nasu vozacku dozvolu b,c,e kategorije.Posto sam dobio pre neki dan Madjarsko drzavljanstvo,planiram skoriji odlazak u neku zemlju EU,radi posla(po mogucstvu kao vozac).Nasa dozvola vazi samo 6 do 12 meseci,posle cega se mora polagati ponovo voznja i testov(pitanje je dal bi me neko zaposlio sa madjarskim papirima i nasom dozvolom).Posto zamena nase dozvole za madjarsku nije opcija(dosta lose znanje jezika mi je problem)palo mi je napamet da Hrvatska ulazi u evropsku uniju sledece godine te da se od sledece godine vozacke u EU standardizuju,te nebi bilo lose zapatiti hrv. dozvolu. Dakle,kako najlakse dobiti boraviste u Hrv(da li je to uopste potrebno za zamenu nase dozvole)? Dali da se predstavljam tamo kao srpski ili kao madjarski drzavljanin(koja je brza opcija)? Kolko treba da boravim u Hrv da bio imao pravo na zamenu nase za njihovu dozvolu? Da li po prijavi boravista u Hrv moram tamo biti ili mogu biti i van drzave. |