[ Perfonic @ 07.09.2012. 21:33 ] @
Dobro veče svima.
Nakon ~5 godina korišćenja Total TV odlučio sam da pređem na Telekomov IPTV (BOX Paket) zbog povoljnije cene.
Nakon prelaska ostala mi je kompletna oprema od Total TV-a (risiver,kartica,tanjir) što znači da sam i dalje bio u mogućnosti da gledam besplatne FTA kanale - bar do nedavno. Nedavno je risiver počeo da brljavi, stoga sam ga restartovao (držanjem četiri strelice na prednjoj strani uređaja) međutim nakon restarta nisam više u mogučnosti da uhvatim signal - pri početnoj konfiguraciji uvek dobijam da nema signala tj. 0% (slika dole). Naravno, sve je ispravno spojeno - zapravno ništa ni dirano jer je IPTV kod dece u sobi.
Da li može neko da mi pomogne da vratim besplatne FTA kanale? Naravno, pokušovao sam se konsultovati sa Googlom međutim nisam ništa korisno pronašao.

Hvala.

[ digisat @ 09.09.2012. 20:36 ] @
Moj predlog je ako nisi da kazem naucio ( drugcije receno postao zavisnik ) od stranih kanala kao sto su Discovery, History, i drugio strani kanali uzmes lepo jedan DVB-T2 prijemnik i gledas nasih 10 tv kanala besplatno preko standardne zemaljske antene. Naravno i nikom vise nista ne placas.

Ako ti to ne odgovara , mislim ni IP TV nije neko sretno resenje, ja sam cuo da ljudima to ne radi kako treba i da imaju raznoraznih problema ......
[ Fac Ut Vivas @ 09.09.2012. 21:28 ] @
Ako ti je receiver brljavio kao što kažeš, veoma je moguće da je tuner crkao i da zato nemaš signala. Nažalost ovo ne možeš tako lako proveriti a može da bude i milion drugih stvari. Proveri konektore ili vidi da li antena ne stoji možda drugačije.

Ako možeš odnesi svoj receiver kod nekoga ko ima Total ili sateltisku pa probaj da li će raditi na drugoj anteni ili pozajmi receiver od nekoga pa probaj na tvojoj. U suštini metodom eliminacije ćeš na kraju doći do togo što je problem.

Takođe pogledaj i u ovom delu foruma za moguće rešenje. BalkanSat
[ Perfonic @ 11.09.2012. 17:19 ] @
Uspeo sam rešiti problem, ni sam ne znam kako. Nakon 100. restarta risivet je napokon uhvatio signal, međutim sad ne znam kako da vratim besplatne kanale tj. neki kanali rade dok na nekima piše da proverim podršavanje LBN-a. Googlao sam i našao upustvo ali iz nekog razloga ne radi - nestane gore pomenuta poruka ali se slika ne pojavljuje tj. ekran bude crn.

Može neko detaljnije upustvo?
Hvala.