|
[ Ucenjivac @ 10.09.2012. 13:04 ] @
| Sad vec ne znam ni sam sta sam pisao i sta ne , uglavnom otvarao sam slicnu temu gde sam pitao ljude koje pojacalu uzeti sta drgovati koji lokal i tako dalje i tako blize , pokusacu to u sto kracim crtama da iskuckam da svi koji budu hteli da pomognu budu upuceni o cemu se tecno radi.
Mali lokal od 70kvadrata , gde su svirali neki mali zvucnici 150w i neko staro pojacalo koje se grejalo i crkavalo , onda je zbog svirke i nekih malih zurki uzet par zvucnika EV 15" i neke horne sve to tako 400w po kutiji , i to je onda bilo kaceno na onog jadnog sharpa 8800 gy koji je radio skroz ok , ali ste mi rekli da ga sto pre brze bolje zamenim , pa sam ja tako i uradio i u zamenu sam uzeo onog apex-a od 900w koji ste mi preporucili da je bilo najbolje pojacalo za tada ponudjeni budzet . E sada se tu nesto malo izmenjalo , mesto je promenjeno znaci sada je prostor mozda od 100 kvadrata +20kvadrata gorenji deo . Naravno kao i uvek da se ne ulaze mnogo novca posto je ovo ipak selendra pa i ne vredi ulagati mnogo , uspeo sam da kupim neku opremu po meni pristupacnim cenama ukratko cu da navedem sta i sta me muci ..
1. Eurolite kugla 35cm + Eurolite Strob 6p + Onaj tanjircic (ovo je sve ok skontao sam kako se montira)
2. Eurolite Derby 32-d
3. Eurolite Las-6 (imao sam problema , urejdaj se gasio svakih 40 50 s kada odradi od svake fele po jednu kombinaciju , posle sam nasao na ploci da je neko prepravljao nesto lemio pa sam uspeo da popravim)
4. Neko dj svetlo isto kao stroboskop samo u bojama 8 komada nisam siguran koje je fele radi ok
5. Eurolite PE-290 ili tako nesto , onaj ogroman efekat (on jedini u stvari i vredi ovde)
6. Neko kinesko svetlo u 3 boje nesto skroz bezveze (covek mi je nudio u kompletu kada sam uzimao sve ovo da mu doplatim 500dinara znaci toliko i vredi)
E sada mali je problem to sve montirati pa sam hteo da vidim jel ima neko mozda ovde na forumu da pravi stalke za rasvetu ili vec kako se to krsti , po nekoj pristupacnoj ceni?
Ili neko pak ima neku drugu ideju kako bi mogao ovo da postavim jednostavno a da posle toga jednostavno mogu i da sklopim (moram zbog drugih) , Ili mozda neko ima neku semu
kako napraviti neko uspustvo?! Uglavnom sta god sve je dobro doslo ..
I sada da se vratim na stvar , trebala bi da se radi neka techno zurka , i kaze taj tip sto treba da organizuje kaze da nije dovoljno zvucnika kao treba jos , basbinovi i jos 2 kutije .. I sada ajde reko da probam kako bi zvucalo sa jos 2 takve slicne kutije znaci uzeo sam od drugara isto EV 15" sa hornama otprilike su 400w i pustim znaci kidaju kada se pojaca na recimo 50% sve se trese , i sada ja imam par pitanja .. Da li je stvarno potrebno jos i neki binovi ? Mislim ako su vec kutije sa 15" i ako nadjem jos 2 kutije tako sa 15" nema potrebe za binovima? ili mi i dalje treba? POsto ako sam ja dobro razumeo za neke niske tonove.. Ali stvarno mislim da je ovo i vise nego dovoljno ali svakako zelim da cujem vase misljenje jer stvarno sve sto sam dosada radio sam se savetovao na ovom forumu i uvek sam bio i vise nego zadovoljan. (Hvala svima) !
Sledeca stvar kada sam isporbavao ove kutije za vikend znaci sve 4 na apex-sa (h900) primetio sam da se pojacalo greje , sto se pre nije desavalo kada sam vezao samo 2 kutije , pa me zanima da li je to normalno ili sam mozda ja negde pogresio .!? Evo sada cu da napisem kako je tacno izgledao setup :
Laptop je vezan sa 3.5 ide signal (standardno) na 2 cinca u malu mikseticu Soundstar semi-professional mx-850 Mixer (ovaj mikser sam ubacio jer se stvarno dobija mnogo bolji zvuk a mikser sam dobio za uslgu) , 2 dva cinca sam vezao Line 2--1 a iz miksete na Output AMP sam okacio sa 2 cinca na 2 xlr i od pojacala posto ima cudno vezano 3na jednu stranu spikona i 3 na drugu , ja sam vezao 2 kutije se leve strane (one moje) i 2 kutije sa druge strane (drugove) i pojacalo pojacano na 50% nakon sat vremena pocinje da se greje , moze da se drzi ruka na njemu ali onako vruce je .. E sada cu vam reci kako sam ja povezao kutije mozda i tu nesto nestima ..

Ukoliko nesto ne valja samo mi recite gde sam pogresio da to ispravim , verovatno sam ja nesto pogresio sa obzirom da sam cuo 100fela a nista nisam zapamtio , ali sam ovaj put odlucio da zapisem!
Jos jedna stvar koju sam hteo da napomenem , pre kada smo pricali o temi pojacala jedan od clanova je napisao sledece:
"Zdravo da ste junaci!!!
Licno mislim da je pitanje koincidencije sto na kutiji pise H900 i da uopste miletov H900.
Da je u pitanju H900 kao sto kaze natpis, bila bi jedna PCB odnosno, mono varijanta.
U ovom slucaju postoje 2 izlazna stepena cija je ukupna snaga cca. 900W.
Ovako s ledja, mrka kapa da ima veze sa miletovim H900 mozda gresim ali hm....?
Pojacala rade na minimum 4 ohm. odnosno 1 kut. od 4ohm. ili 2kut. od 8ohm. ili 3kut. od 16ohm.
Prepoznajem mustangov hladnjak
Sto se tice nedovoljno snage mislim da je nizak nivo na ulazu, ovde bi otprilike trebalo
bar 1.5 V, a to ne daju nit CD pl. niti mob.
Uz mogucnost da nesto gresim, pozdrav!"
Komentar je ostavio clan "alexlab51" Nzm da li je tacno ili ne ali je poprilicno uznemiravajuce.
E sada moze ako neko zna da mi postavi linkove ili slicno gde bi mogao da nadjem tako neke kutije da uparim recimo od 200e 250e za par ne bi isao vise (znaci polovno) , sto se tice binova imam neke u ponudi novi nzm sta da vam kazem nisam ni sam siguran da li vredi il ne vredi i dal mi treba ?! Ja cu vam reci o cemu je rec i da li bi ja to i mogao da koristim..
Sto se tice binova tip mi nudi 2 bina nova za 200e (sto je meni odma bilo sumljivo , u smisli da je neko kinesko s###e pa zato da proverim odma ovde )
Karakteristike Binova:
Proizvodjač: Graund Zero
Product code GZTW 38T
Power: 500W RMS
Diameter: 38 cm
Impedance: 3.8 ohm
Resonance frequency: 20 Hz
SPL: 91.4 dB
E sad posto se ne razumem , stvarno nisam pametan oko ovakve opreme , ovde pise 3.8ohm? Znaci ja ovo ni ne mogu da kacim na pojacalo? Kada ono radi na 4 i 8 i 16? Ili ima neki fazon da se i to odradi?
|
[ Ucenjivac @ 10.09.2012. 16:51 ] @
I imam u ponudi 2 bina rucno pravljena sa zvucnicima : Celestion TRUVOX-1530 Bass Speaker Driver 15" 8 Ohm 400w RMS 105010 trazi 250e ..
[ Euronymous @ 10.09.2012. 17:13 ] @
Au prijatelju napisa ti, ne znam ni sta da citam
Aj od nazad, ta dva bina sa truvox 1530,batali.. zvucnik nije za bin,za satelite pije vodu. a i skupo je 250e.(jedino ako je kutija ekstra,pa da opciono ubacis nesto bolje nekad) obzirom da su polovni,truvox (konkretno taj) je pre koju god kostao 45-50e nov. sad je 70-80 kako gde.
A na pitanje dal ti uopste trebaju binovi,sam proceni. Sta se slusa od muzike,hoce biti live svirka i to. Vecina voli malo kick basa kojeg ne cujes nego osetis,koji se izdize iz celokupne "galame",sateliti tesko to izbacuju,pogotovo ako stoje na visini. Izmedju 4 satelita i 2 satelita + 2 bina, ja bih izabrao drugu opciju ipak.Ali tad mozda da razmislis i o posebnom snagasu za njih. Ali opet kazem zavisi i od muzike.
Ovo si dobro povezao,koliko vidim,normalno je da se vise greje jer radi nominalno na 4ohma (ako su ti kutije 
[ Stefan117 @ 10.09.2012. 17:51 ] @
Ako ti je techo muzika kao sto kazes trebali bi ti binovi, a samim tim i jos jedan snagas za njih...
[ Ucenjivac @ 10.09.2012. 19:05 ] @
Da ali mi nije jasno jel moguce da je toliko velika razlika imzedju kutije koja ima 15"ku od 500w i basbina koji je sam u kutiji i isti taj zvucnik 15" od500w?
[ Euronymous @ 10.09.2012. 20:26 ] @
Pa ako je isti zvucnik u pitanju i zavisi kakva je konstrukcija same bass bin kutije,razlike ce biti, minorne ali ce biti. Ali najveca razlika uzimajuci sve u obzir je subjektivna, pogotovo ako je bass bin odsecen da svira samo bass freq. Hocu da kazem,situacija isto 4 15"ice,kao i kod 4 kutije,ali bez 2 HF drivera. Nek basa ima i manje,ali zbog manjka 2 visokotonca i visokih freq,subjektivno deluje da ima vise basa
Jos nesto,pogotovo za taj prostor,i slusanje muzike, dva satelita su sasvim OK, dve horne ce da pokriju dobro taj prostor,dok je sa basom malo veci problem. Racunaj na odlicnu satelit kutiju,u basu da bude bar jedan do dva bass bina. Nije stvar toliko do decibela koliko do cistije zvucne slike.
Ako ce ti uzivo tandrkati muzika narodnjaci i slicno, 4 satelita komotno bez basova i nek gori.
Ne znam za druge,ali kod ozvucenja i reprodukcije muzike,ja volim da cujem isto onako kako slusam kuci recimo,samo dosta glasnije. Odnos bass/mid/high da ostaje isti bez da nesto gubis pojacavanjem,a tu ti trebaju bass binovi,da bi to dobio,pogotovo u vecem prostoru.
[ Ucenjivac @ 10.09.2012. 22:09 ] @
Niste mi rekli sta je sa ovim binovima?
Proizvodjač: Graund Zero
Product code GZTW 38T
Power: 500W RMS
Diameter: 38 cm
Impedance: 3.8 ohm
Resonance frequency: 20 Hz
SPL: 91.4 dB
Dajte mi neke predloge koje binove koje kutije 200 250e polovne..
[ michabass @ 10.09.2012. 22:12 ] @
Kao prvo u bas binove ne bi trebalo da ide isti bas zvučnik kao što bi išao u trosistemke. U bas binove idu zvučnici sa sufiksima LF i slično koji su napravljeni samo za niske tonove. npr: http://www.google.com/search?u...2.2.0...0.0...1c.1.paw6gT-C4nM
Poželjno je da u bas bin ide što veći zvučnik npr 18" ili 2x15" zbog ekstremno velikih ekskurzija koje se zahtevaju od takvih zvučnika. Popularno rešenje je RCF L18P300 - preporučujem samogradnju jer se dosta uštedi a rezultat je vrhunski ako se iole normalno gradi:
http://www.google.com/search?q...amp;sei=tFZOUIqgCsvEswb78ICACg
Kao drugo kutije za strogo bas opseg su ipak nešto drugačije konstruisane nego standardni trosistemci....
pozdrav!
[ Euronymous @ 10.09.2012. 22:44 ] @
Bilo koja pro 18ica ce da odradi posao, dal to bio RCF, 18sound, B&C i sl. p300 je super zvucnik, ali obzirom da mu je sad cena skocila,mozda nesto od novije serije RCF-a ili 18soundovi modeli pandani p300 koji se mogu jos naci i do 20% jeftinije nego p300.
I da..sto veca ekskurzija - bolji rad u hibrid i horn kutijama,pogotovo rear.
A ove zvucnike..iskerno nisam nikad cuo za njih.. Ground Zero naziv mi lici na neki auto zvucnik  a i SPL nije iz te branse za koji ti treba. Razglasni idu od preko 96 pa navise db.
Edit.. Sad proguglah,pa to i jesu auto zvucnici. Batali to sto pre, ja i u auto stavljam razglasne,a ne da auto u razglas mecem 
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 09:27 ] @
Znaci definitivno mi trebaju jos 2 bina da ne gledam kutije ili da puknem jos kesha i na kutije? Ove kutije sto imam nisu 3sistemci , a unutra su neki EV e sad jedino sto pise na njima je 400 800w max i nesto L i jos neko slovo ali ne mogu da vidim sve obrisalo.. Dobro ajde recimo da ocu da pljunem jos 450e max , stvarno vise od toga ne smem jel moguce da nadjem negde polovno , da ne moram da satavljam kutije sada da pravim i slicno tome? I koliko mogu da ustedim kolko me izadju te 2 18" sto pricate? i jel mi treba jos nesto od elektronike zato ili samo zvucnici i kutije? Onaj sharp ne moze da potera nista a? Bar 2 kutije? Da ne moram da kupujem jos jedno pojacalo propascu skroz.. Da li znate mozda da neko da oglasima prodaje nesto slicno pa da mi okacite linkove da pogledam da se dog sa nekim da se vidi cuje pa da kupim nesto ..
[ Euronymous @ 11.09.2012. 10:00 ] @
Polovno se moze naci.
Pazi,ako bi pazario recimo 2 18", to su ozbiljni zvucnici,i to treba poterati momacki da bi to radilo kako treba.
Ja ti mogu izaci u susret, imam 2 prazne kutije,bas refleks, za 18 inca zvucnik (ima unutra jos jedna ploca prednja kao adapter i za 15 inca, neko pravio) to sam dobio u trange frange kombinaciji, i ne trebaju mi,samo zapinjem,pa sam voljan da ti darujem  Samo nadji neki prevoz,doji po njih i slicno,popijemo pivo i vozi,posto se ne isplati slati nikako. Crna farba, ima coskove, solje za satelite,drske,sve. (bez zvucnika naravno)  Ne znam koji je materijal,MDF, Sper ili iver,ali ne prde nigde, dobro su ocuvane,nege malo zagrebane,mogu ti slike tutnem. TI samo obezbedi 2 drivera,i ubaci i vozi.
Ne znam kakav ti je taj sharp,ali uglavnom, jacim teraj binove,a slabije upragni na satelite.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 10:21 ] @
Pa nzm ni ja vise , rekli su mi tu na forumu da ima 2x320w ili tako nesto uglavnom radio je posao jedno vreme , ok .. Znas kako kazu sve sto je dzabe i bogu je drago sa obzirom da sam u skripcu sa novcima a da trebam da pozajmim novce i ovo da trgujem svaka pomoc je dobro dosla , ali ako mi kazes da si iz beograda ili jos negde dole , sanse nema da dodjem , mozda mogu da vidim sa drugarom da mi dobaci on se bavi kurirskim poslom :) da ga pitam mozda bi i otisao po njih .. Hvala
[ Euronymous @ 11.09.2012. 10:28 ] @
Nisam dole, gore levo sam  Iz Sida sam. Ako je to tebi gore,a ne dole 
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 10:32 ] @
190km daleko si mi :) Ae videcu sa drugarom da li moze da mi resi prevoz .. Uostalom ja to svakako ne bi mogao da stavim u kola? Jel znas ovako otprilike koje su dimenzije?
[ Euronymous @ 11.09.2012. 10:42 ] @
Precizno 750x550x650mm. pa sve to puta 2 jer ih ima dve  U karavana mozda nekako,ali sumnjam. Hbga,skoro ko sporet je jedna  Resi,vidi sta i kako, ako ti znaci,a verujem da da, nosi,poklanjam.  Samo javi kad sta i kako.
[ Euronymous @ 11.09.2012. 10:56 ] @
Evo slika... nije nesto,ali radi  .. Treba malo obrisati,mozda prefarbati. Ima i metalne mrezice sto idu preko zvucnika. Od nazad 2x 6.3mm.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 10:57 ] @
Znaci mi kako ne .. Hvala ti puno (Svaki put kada dodjem na ovaj forum se obradujem , ali stvarno) , ako mozes da mi das podatke tipa , ime prezime , adresa broj , da vidim sa drugarom oce moci da mi resi to i kada pa ti se javim i broj moba ili nesto , ako ne zelis da ostavljas podatke ovde na forumu mozes mi i pustiti mail na [email protected]
[ 44250 @ 11.09.2012. 10:58 ] @
Citat: Ucenjivac: Znaci mi kako ne .. Hvala ti puno (Svaki put kada dodjem na ovaj forum se obradujem , ali stvarno) , ako mozes da mi das podatke tipa , ime prezime , adresa broj , da vidim sa drugarom oce moci da mi resi to i kada pa ti se javim i broj moba ili nesto , ako ne zelis da ostavljas podatke ovde na forumu mozes mi i pustiti mail na kesegi 024@gmail.com
Ime,ipak si "dole"! :)
[ Euronymous @ 11.09.2012. 11:03 ] @
Ah ime..zbog rokera i morave pomislih da sam gore a on dole
Ajde,ucenio si me  sad cu ti pustim podatke putem emajla.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 11:08 ] @
Ajde jos jedno pitanje .. Jel mogu ja na ovu jadnu mikseticu da prikljucim dva snagasa? i kako ? I da li neko moze da mi kaze kako ja mogu da napravim prekidac za paljenje ovog sharpa 8800 gy da ne moram da nosim onaj gornji deo od po metra sa sobom?
[ Euronymous @ 11.09.2012. 11:22 ] @
Tu su cincevi u outu? Ima AMP out i neki REC ako se ne varam? Ne znam koliki je nivo REC out-a,i imas li siber za njega,ili je vezan za master. Probaj kako radi tu,ako radi isto kao na AMP,to je to.ako ne, bez nekog mudrovanja uzmi Y kabl ili napravi pa iz tog jednog spoji na oba snagasa. Ili pogledaj mozda pojacalo ima liknovan ulaz/izl.u tom slucaju samo iz miksete vuces u jedno pojacalo,a iz tog imas izlaz za drugo pojacalo.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 11:32 ] @
Evo sad cu da pokusam to sa rec opciom dal radi .. samo moram da dovucem onog snagasa ima 30kg a komp mi na spratu :( , pa cu da javim .. a sta da radim sa sharpom jel ima sanse da namestim nekako da se pali na dugme? da ne moram da nosim onaj njegov eq?
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 12:02 ] @
Probao sam tako kao sto si mi rekao znaci jedan na rec jedan na amp , i nisam siguran ali kao da se jace cuje ovaj na rec , mada nisam siguran posto verovatno nisam nesto dobro uradio .. Nego sta ja sada kada vezem ovog snagasa apex-a na taj recimo amp a sharpa vezem na rec i sada , ja kod sharpa nemam onaj poteciometar za pojacavanje i to a kod ovog apexa imam , jel ja smem to da odvrnem do kraja? to kod apexa? posto odvrnuo sam ali samo na 5sekundi da vidim i onda se bolje cuje .. pa reko da pitam da ne sjebem nesto ..
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 14:01 ] @
Evo kako to izgleda i gde taj kabel tacno ide , e sada ako postoji sansa da se od toga nekako napravi neki prekidac ili tome slcno , da ne moram da vukljam taj veliki eq , bas mi zauzima mesto ..
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/717/dscf0465b.jpg/[/img]
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/838/dscf0466p.jpg/[/img]
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/713/dscf0467y.jpg/[/img]
[img]http://imageshack.us/photo/my-images/713/dscf0468l.jpg/
[/img]
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 14:06 ] @
[ Euronymous @ 11.09.2012. 15:59 ] @
Prika, cekaj, odakle ti ide naponski kabl? jel ide u pojacalo? Sta stekas u zid?  Ovde vidim pise for pow.amp. a 18V i 60mA, sto mi je smesno malo za pojacalo. da to nije za taj ekvilajzer,da on dobija napon od pojacala sa tim 4pinskim?
Jel to laminat orah? 
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 16:09 ] @
Ma ne nisam dobro formulisao tekst .. Desava se :) , ovako otprilike sam ja skontao , zaci i pojacalo i eq imaju strujni kabel , direkt u struju , a iz snagasa ima jedan kabel taj koji sam ja slikao , a drugi je 2 cinca koji ide u eq inace sam ja taj kabel stekao u miksetu a ovaj za struju sam ostavio (taj mali molvex ili kako se vec zove ) pa snagas palim preko eq a signal ide sa miksete .. E sad imao sam ja ideje da spojim te zice da vidim , ali malo me prpa da me nesevne :)
[ Euronymous @ 11.09.2012. 16:23 ] @
Ahaa..  Znaci poj.nema prekidac,nego se pali preko eq.
Mislim da to tako nece moci (tako lako). On za paljenje verovatno koristi tih 18V,kao remote, predpostavljam za relej unutar samog pojacala. Treba otvoriti,naci gde mu je relej, i zaobici ga (recimo izvaditi,staviti prekidac) Relej bi trebao biti pre transformatora. Ne znam da li sam u pravu,mislim da to tako nekako ide. Ako imas vremena,srafciger i otvaraj 
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 16:29 ] @
Ja to mogu otvoriti najmanji problem ali dal cu ja znati to da opravim? Nzm kako da ti objasnim isao sam u Gimnaziju i na ekonmski fax , gde su mene ucili tako nesto , znaci jedino sto me youtube i razni forumi naucili :)
[ Euronymous @ 11.09.2012. 16:38 ] @
Ma tako se najbolje i uci
Otvaraj,slikaj deo kod trafoa i kaci,ja odoh da jedem,pa cu da izbunarim semu,da vidim jel sam u pravu za relej  U principu,mozes ostaviti relej pa mu dovesti 18v preko prekidaca,ili izvaditi relej i samo staviti prekidac.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 16:49 ] @
Idem i ja da jedem pa cu da zasucem rukave :)
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 17:08 ] @
Slikaj plocicu sa leve strane kod levog trafoa (gledamo sa prednje strane  )., i okaci slike sa obe strane ploce...!!
Pozdrav...!!
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 17:22 ] @
Citat: Ucenjivac: Ma ne nisam dobro formulisao tekst .. Desava se  , ovako otprilike sam ja skontao , zaci i pojacalo i eq imaju strujni kabel , direkt u struju , a iz snagasa ima jedan kabel taj koji sam ja slikao , a drugi je 2 cinca koji ide u eq inace sam ja taj kabel stekao u miksetu a ovaj za struju sam ostavio ( taj mali molvex ili kako se vec zove ) pa snagas palim preko eq a signal ide sa miksete .. E sad imao sam ja ideje da spojim te zice da vidim , ali malo me prpa da me nesevne 
Zove se Moleks... 
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 17:27 ] @
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 17:29 ] @
e da da ne zaboravim , ako mozete recite mi gde mogu da privezem ova 2 ventilatora , sto sam stavljao za hladjenje .. jel moze to negde da se nakaci da dobija struju ?!
[ Euronymous @ 11.09.2012. 17:40 ] @
To
E pazi sad, braon zica,na plocici, ide do jednog pina releja i tu staje. "preko puta" nje nastavlja do osiguraca (prati vodove) i do one druge gde pise brown i red sto ide do dtugog trafoa.. e tu gde je relej i taj prekid u vodu,to treb a da ti bude prekidac
napajanje za relej,onih 18v je preko onog malog belog konektora rekao bih.
Crveno relej, crno osigurac,a ljubicasto ti treba prespoj da bi ti to radilo bez releja
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 17:40 ] @
I sad vec kad njakam sve to , i kad sam otvorio , ako budem mogao da spojim kulere negde , onda mi recite i gde je najbolje da ih stavim , ja sam ih montirao sa spoljnje strane da uduvavaju hladan vazduh unutra (to mi je nekako bilo logicno , posto vruc vazduh ide gore) a on ima te rupe na gornjem delu kucista.. E sad fora je sto on duva u taj radijator njegov , e sad dal je to dobro ili lose stvarno nzm , ali znam da je hladniji kad stoje kuleri tamo ..
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 17:43 ] @
Ja mislim da bi trebao ovako da samo kratko spojis i trebalo bi da radi bez tih ostalih delova linije samo bi trebao da ubacis i prekidac da ga nebi stalno vadio iz struje da ga gasis...
Al sacekaj odg malo strucnijih da cujes sta oni kazu...!!
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 17:46 ] @
Oces da kazes da ja sada trebam da uzmem dve zice jednu da nalemim na jednu stranu te ljubicaste linije koju si nacrtao , drugu zicu na drugu stranu i da te dve zice odvedem na prekidac , recimo onaj kao za napajanje od racunara? (to mi palo na pamet jel mislim da i nemam neki drugi prekidac :P ) i onda kada okinem prekidac on bi trebao da se upali?
Edit: i da jel mogu ja sada da ako to sve radi i ako je to tako jednostavno kao sto ja mislim da sam skontao , da uzmem i da iscupam taj kabel beli i da izvucem drugi kabel sa tim prekidacom?Ili?
[ Euronymous @ 11.09.2012. 17:48 ] @
Tako,ili da tu braon odlemis i nju do prekidaca,a drugu od prekidaca na tamo onaj drugi kraj te ljubicaste ili stefanove crvene  kako hoces,radice u svakom slucaju.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 17:51 ] @
E bas cu sada da pokusam da nalemim jedan prekidac tamo .. Onako kako sam napisao , znaci smao da spojim te dve .. Recite mi samo za hladnje i dal mogu kulere negde da okacim?
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 17:53 ] @
Ma mozes za prekidac i po principu onih stonih lampi, samo raseces jedan od ta dva kabla sto napaja iz mreze i tu ubacis prekidac.., al gledaj da ne ides ispod 5A...!!
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 18:02 ] @
Znaci ja sam to skontao ovako seljacki , uzecu i nalemicu jednu plavu zicu na jednu stranu drugu plavu zicu na drugu stranu i samo cu da kliknem na prekidac i to ce da radi? jel? a na ovom malom prekidacu pise
9a 125vac
6a 250vac
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 18:09 ] @
Ma moze i tako, samo bi ja ubacio neki od ovakvih prekidaca http://www.elementa.rs/katalog...IPP%20prekida%C4%8Di%20okrugli ne bih ja taj od racunara.., ovi su ti pravi, hehe.... 
[ Euronymous @ 11.09.2012. 18:09 ] @
Citat: Ucenjivac:... i samo cu da kliknem na prekidac i to ce da radi? jel?
ako se ne zadimi nesto,hoce :P
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 18:13 ] @
Ne strecaj coveka braco...!!  
[ Euronymous @ 11.09.2012. 18:20 ] @
A sta cu kad volEm
samo prka,nemo lemis dok je pod naponom, hoce kill 
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 18:24 ] @
Citat: Euronymous: A sta cu kad volEm
samo prka,nemo lemis dok je pod naponom, hoce kill 
Lud sto posto....  
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 18:29 ] @
Dont tuch prekidac oce struja to kill !!
Nego salu na stranu dajte ideje za hladjenje? I di mogu da okacim to da se napaja i di da ih metnem? Ja lemim sada bar se trudim , pokusavam 
[ Euronymous @ 11.09.2012. 18:33 ] @
EE too
Pa kako su sada hladili? odakle si im napajanje obezbedio? I kakvi su ventilatori? Da,slobodno neka duvaju u rebra.
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 18:38 ] @
Ma nosao sa pojacalom jednu napojnu od kompa starog i tako :) sta da ti kazem :P , a hladi kako hladi , u svakom slucaju je bolje nego inace a ventilatori su iz kompa oni klasicni..
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 18:43 ] @
Pa spoji na neki adapter od 12V (ako rade na 12) ili vidi gde daje u pojacalu pa vidi dal tu moze ili kako god..... 
[ Euronymous @ 11.09.2012. 18:48 ] @
Pa sad ne znam koliko je pametno negde naci +12V i izvuci za ventilatore. Imas tu kod drugog trafoa,posle greca, trandzu 2sd2601 mislim,ako dobro vidim, posle njega treba da ti je 12V, ne mogu da propratim za cega on salje taj napon, za LED IC,i osvetljenje i moguce za relej speakera i zastite. Nisam siguran,prati malo. Mozda bi mogao odatle uzeti.
Neko drugi neku ideju?
U krajnjem slucaju mali trafo,grec,i sve skarabudzi unutra, i eto ti napajanje za vent 
[ Stefan117 @ 11.09.2012. 18:55 ] @
[ aleksandara 93 @ 11.09.2012. 19:13 ] @
Samo pazi da ne spali tranzistor prevelikom potrosnjom...
Ako su 2 ventilatora a slab tranzistor bice dima.
Pozdrav!
[ 44250 @ 11.09.2012. 19:26 ] @
Imaš i ventilatore na 220V-lako ih ugraditi paralelno trafou...
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 19:45 ] @
Odustao sam od ventilatora ice ko i do sada , sad cu da probam kako radi snagas na zvucnike pa cu da okacim ako je sve ok ...
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 19:54 ] @
e Upalio se ali nece da svira .. probao sam na mikser i posle sam vratio na ono njegovo stim da sam ono moje ugasio i nece ni tako ... sta sam sad sjebao?
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 20:07 ] @
poco je da svira ali prekida na svake dve tri sekunde i ne radi drugi kanal
[ Euronymous @ 11.09.2012. 20:34 ] @
Citat: aleksandara 93: Samo pazi da ne spali tranzistor prevelikom potrosnjom... !
Ne bi trebalo,120V/7A je. a koilko vidim po semi,nisu to neki potrosaci, mada ovo je isto dobra ideja sto je Mikulic napisao
Ajd druze sad polako,detaljno opisi kako si sve radio. Znaci pojacalo je radilo neposredno pre otvaranja.
Kako prekida na svake 2-3sec? jel se cuje skljoc unutra? zastita?
[ Ucenjivac @ 11.09.2012. 22:06 ] @
Kada sam otvorio pojacalo uradio sam tacno ono sto ste vi rekli. Jednostavno sam uzeo i zalemio dva lema koji ste mi pokazali na prekidac, pojacalo sam probao da povezem na stari fazon eq i pokusavao sam na miksetu ali ista stvar pocne da svira muzika tek nakon dva minuta cekanja (posle paljenja).
Svakih sekund sekund ipo se prekine zvuk i cuje se kao da se relej gasi i pali(skocka), takodje ima jos nesto interesantno recimo kad stisnem dugme koje ima na pojacalu low high meter pojacalo prestaje da prekida ali cim malo jace pojacam desava se ista stvar, pokusavao sam A i B kanal a i onu trecu opciju i uvek isto se desava.
POMAGAJTE AKO BOGA ZNATE !!
[ Euronymous @ 11.09.2012. 22:28 ] @
To ne bi smelo da se desava, jer ako si sve uradio kao sto predlozismo, nema sta da zeza.. Sve sto je trebalo raditi je pre trafoa,i nema nikakve veze sa samim ampom.
Znaci sve je identicno,sve si isto spojio kao i ranije,samo od kad si prelemio to,zeza? Tebi se pali zastita,a zasto to treba videti sad. Proveri koji relej stekce.(mada kad ovaj na ulazu ne spajas,nema koji drugio osim zvucnikog da stekce) hmm. Jos jednom proveri da ti nije negde zapalo lema,napravilo kratak spoj, nesto nisi otkacio,proveri kablove od zvucnika. Drzi ga otvorenog i onda probaj. Daj sliku lema i prekidaca.
Sumnjam da je nesto krepalo,garant je neka glupost.
[ Euronymous @ 11.09.2012. 22:44 ] @
Pogledaj kod tog drugog releja, izeri mi napone na DTC114 (verovatno ti pise samo c114 a ispod YS) mali tranzistor. Treba da imas 0V 0V i na pinu od 2sc2910 (2 komada,kod svakog STK-a) na tom pinu 2.5V. Mozes i na 2sc2910 da premeris,oni su overload detektori. Sve meri bez ulaza i izlaza.
Da,ne pitah te,kako se ponasa sprava bez izlaza i ulaza? jel sve isto?
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 07:21 ] @
Citat: Euronymous:
To ne bi smelo da se desava, jer ako si sve uradio kao sto predlozismo, nema sta da zeza.. Sve sto je trebalo raditi je pre trafoa,i nema nikakve veze sa samim ampom.
Znaci sve je identicno,sve si isto spojio kao i ranije,samo od kad si prelemio to,zeza? Tebi se pali zastita,a zasto to treba videti sad. Proveri koji relej stekce.(mada kad ovaj na ulazu ne spajas,nema koji drugio osim zvucnikog da stekce) hmm. Jos jednom proveri da ti nije negde zapalo lema,napravilo kratak spoj, nesto nisi otkacio,proveri kablove od zvucnika. Drzi ga otvorenog i onda probaj. Daj sliku lema i prekidaca.
Sumnjam da je nesto krepalo,garant je neka glupost.
Ae polako , lepo sam ti rekao da sam "duduk" dzabe si ti meni napisao sve ovo .. Odma da ti kazem imam neku kinesku lemilicu od 120dinara (50w) znacio lemio sam ta 4 lema nekih sat sat ipo , znaci i to mi jezivo tesko ide , nekada sam pre radio neki servis grafickih kartica i slicno ali tamo smo imali duvaljke pa je to lako islo , ovo sada znaci popizdeo sam koliko lemilica nevalja i majke mi na kraju mi je skoro doslo da zalijem plastikom . (Sad cu ti slikati da vidis kako sam to zalemio) , nije moglo da kapne nigde kada sam ja okrenu pojacalo da stoji sa te strane .. i stvarno sam pazio posto znam da ne znam ! Sad cu da vidim da li i dalje stekce nesto , sada sto sam primetio kad sam ustao od novih simptoma je da se cuje sustanje zvucnika kada je pojacalo smanjeno do kraja , to pre nikada nisam imao , bar ne sa onim njegovim orginalnim zvucnicima.
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 07:26 ] @
Citat: Euronymous:
Pogledaj kod tog drugog releja, izeri mi napone na DTC114 (verovatno ti pise samo c114 a ispod YS) mali tranzistor. Treba da imas 0V 0V i na pinu od 2sc2910 (2 komada,kod svakog STK-a) na tom pinu 2.5V. Mozes i na 2sc2910 da premeris,oni su overload detektori. Sve meri bez ulaza i izlaza.
Jel ti kontas mene da ja kucam po netu ove stvari sto ti meni govoris i onda trazim slike (naravno 200 razlicitih slika mi izbaci za jednu stvar) i onda ja to pokusavam da nadjem u pojacalu , i sta je jos veca fora posle sam skontao da ja ni nemam cime to da izmerim i kad bih hteo .. znaci moram da uzmem uredjaj ili da pozajmim od nekoga..
Ovo moras da mi pojasnis? Znaci da ugasim sta ? Sve samo da ga ostavim uplanjenog u struju? Evo on radi sada , tacnije radio je celu noc nisam ga ni gasio .. i nestekce sada , sad cu pokusati da odvrnem opet i da otvorim pa ti napisem ako skontam da se nesto desava!
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:07 ] @
Otvorio sam pojacalo (opet :P) uglavnom stekce taj relej drugi (svakih 1 1,5 sec pali gasi ) na njemu pise VB 12MBU 12VDC e sad valjda je to relej (izgleda poprilicno kao i onaj drugi :) ) Uglavnom nedaj boze da pojacam malo odma ugasi , mada mi nije jasno zasto mogu da pojacam mnogo vise kad skljocnem ono dugme "low high meter" ? Znaci bar 3 4 puta vise mogu da pojacam pojacalo i ne gasi se ?! Ali primetio sam jos jednu stvar ova dva trafo se greju vise nego obicno , znaci onako topao je ali moze se drzati ruka na njemu ali nije prijatno!
[ Euronymous @ 12.09.2012. 08:20 ] @
Evo me,ustadoh
Ajmo redom,korak po korak. Otvori pojacalo, ne spajaj zvucnike,a ni ulazne cinceve. Samo ga u struju  i kazi sta se desava. On ima jos jedan relay,jel termalna zastita ili nesto tako, ne znam sad koji ti stekce.
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:28 ] @
Brate popizdeo sam xD , Evo sad cu da radim sta mi pricas pa ti kazem sta se desava.. Znaci upalio sam ga samo u struju , i ne desava se nista! Znaci upali se i to je to .. Normalno sve..
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:32 ] @
Evo ja mislim da ovaj stekce , ali nisam siguran , napravim ja kao onaj levak od papira pa slusam ali kao da je on ..

[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:33 ] @
Mislio sam ja da je mozda kratak spoj negde , lupam na zici ili na zvucnicima , ali sam zameni i zvucnike i zicu znaci nije ni to.
[ Euronymous @ 12.09.2012. 08:33 ] @
Too  napredak braco.
Ubodi cinceve pusti muziku.. ako radi sve normlano, onda uzmi neki drugi zvucnik i ubodi njega. Samo jedan, i nemoj ove sto si sad ubadao. Imas negde kratak spoj sigurno. Prvo prbobaj levi pa desni,ili kako hoces, nije bitan redosled.
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:35 ] @
E jbg-a on stekce i bez zvucnika?!
[ Euronymous @ 12.09.2012. 08:35 ] @
Da..to ti je taj relej od zastite.Znaci menjao si zvucnike i isto?
Kad ubodes cinc stekce?
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:37 ] @
Da znaci samo sam mu dao signal i pojacao malo na mikseti i opet pocinje da stekce znaci bez zvucnika.. t.t
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:39 ] @
Znaci krepalo pojacalo?
[ Euronymous @ 12.09.2012. 08:40 ] @
A kad prekidac iskljucis, i spojis onaj EQ i sve po starom kako si ranije spajao,isto stekce?
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:42 ] @
Bogami stekce i onda .. I ja sam to odma probao , reko da nije do toga .. Znaci isto radi i sa eq..
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 08:56 ] @
Imenjace si tu ili si odustao? Da znam dal da se pokupim i nosim kod majstora ili da se igram jos malo?
[ Euronymous @ 12.09.2012. 09:08 ] @
Tu sam,buljim u sematiku.
Nemoj kod majstora,oderace te. Ne znam koliko ti je hitno to sve (ne znam jel stefan imao takvo pojacalo) sta on ima da kaze. Jel imas nekog frenda ko se malo vise razume u to od tebe,da pogledate zajedno,da proveri te tranzistore sto sam ti rekao oko releja? Sumnjam na njih ili na negde kratak spoj. Od onog prespajanja,nema sanse da se izjalovi nesto.
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 09:30 ] @
Imao je stefan takvo pojacalo ali nzm da li ga jos uvek koristi .. Seca se pre na forumu da sam citao da se on raspitivao za tog sharpa jel nesto nije radio pa ga je on popravljao ali pre 2 godine mozda .. ko zna dal ga jos uvek ima .. Pa ono otkud znam .. nije mi toliko hitno .. Ae mi samo odgovori na ovih nekoliko pitanja ako znas ...Imam 3 drugara ali su svi zapalili preko da rade ..
1.) Jel ja smem sad njega da koristim ovako kuci da mi svira u tihoj varijanti ili ne? (ako smem onda mi nije bas toliko hitno , inace mi treba za sledeci vikend)
2.) Jeli a kakvu savrhu ima to dugme low high meter na pojacalu? I kako to da kada ga kliknem da moze 4 5 puta jace da svira? U cemu je stos sta to radi?
3.) Ono drugo pojacalo Apex h900 kada prikljucim na miksetu jel ja smem njega da pojacam do kraja? Mislim na pojacalu da okrenem do kraja a na mikseti da pojacavam? Posto ako nije pojacano do nekih 80% jako se slabo cuje kada pojacavam na mikseti..
4.)Realno koliko kesha moze da mi uzme majstor za ovo?
5.)Imao sam jos neka pitanja ali sam zaboravio jbg-a :P
[ Euronymous @ 12.09.2012. 09:44 ] @
Ne bih ti preporucio da svira,makar i tiho,da ne bude gecrkt jos nesto posle. 
Taj meter range selector,nemam blage sta je. Jel se to odrazavalo ranije na zvuk ili sta? ili mozda na VU metar?
To za h900 mozda je stvar do pota,da je stavljen neodgovarajuci. U svakom slucaju,nemoj do panja da pojacas,ostavi sebi fore malo. tipa 80-90% (kad ti je tiho vec) namesti sebi,kad ti je na mixeru pojacano do kraja, regulisi pot na pojacalu do koje granice najvise da ide i da ti se cuje. onda posle utisaj na mixeru,i tu pojacavaj/utisavaj, a pojacalo da ne diras.
Ako si dobar sa majstorom,a glupost je neka u pitanju (kao sto mislim) moze ti uzme tipa 500 dindzi.mozda i nista,a mozda i vise  A oni sto uzmu 10e cim otvore pojacalo,pa posle dolazi opravka na red, ko zna 
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 09:49 ] @
Pa koliko sam ja kontao do sada , to puce bas nikako nije uticalo na rad zvuka .. Ja skoro da nikada nisam ni koristio to dugme .. Lupam dok mi je sviralo kuci , znaci non stop je stojalo na low i kao ona onaj VU metar skakuce manje (lupam to je jedina razlika koju sam ja primetio) i onda dok je stajao u kaficu , posto uvece kad se pojaca recimo pojacalo na 70% i signal na 70% onda je onako skoro do kraja bio taj VU metar i onda to bas nervira i onda ja kliknem to dugme i lupam VU metar ide samo do pola .. Ali ja sam to radio zbog estetike nisam ni mislio da to moze da ima neku drugu namenu sve do sada..
[ Stefan117 @ 12.09.2012. 16:24 ] @
Imao sam nekada to pojacalo ali vise ne, davno bese...  ne secam se bas najbolje svega vezano za to pojacalo....
Pazi taj low high meter i ja mislim da mu je neka uloga za VU metar., jer koliko se ja secam kad ga ukljucis-iskljucis on tako smanji-pojaca te diodice na VU metru...!!
Ne znam stvarno sta bi moglo da zeza, sve nekako ukazuje na kratak spoj...  Probaj samo onako da kratko spojis ona dva lema kao sto smo ti ja i Euro nacrtali, bez prekidaca pa vidi kako se onda ponasa...!?
Sad cu ja da vidim da ako nadjem neke slike od starog sharpa pa da vidis kako je spojeno bilo sve, ako uspem da nadjem....
Pozdrav...!!
[ aleksandara 93 @ 12.09.2012. 16:51 ] @
Koliko sam shvatio kad se upali bez ulaza i zvucnika sve ok a kada se prikljuci ulaz zastita pali/gasi izlazni relej?
Kakve veze ima izlazni relej sa ulazom, ako je kratak spoj, dc ili nesto slicno zastita treba u svakom slucaju da iskljuci i bez ulaza...
Ovo za prekidac je ok ali ja bih proverio zasto su stavljene 3 zice od eq do amp-a, za relej je potrebno samo 2...
Pozdrav!
[ Stefan117 @ 12.09.2012. 16:58 ] @
Evo nesto...
Razlika samo sto je spojeno na osigurac a ne na onaj prvi lem....
[ Euronymous @ 12.09.2012. 17:07 ] @
Dobro zapazanje imenjace.
Gledam semu, na tom 4pinskom konektoru, 3 pina su u funkciji. Pazi sad, 2 su za relej ulazni (pin 1 i pin 2) to smo resili,prekidacem umesto releja. to je OK.
Pin 4 je NC verovatno (bar po semi) a 3-ci ide na sekundar prvog trafoa!!,na R ulaz konektor, i sve to vodi to drivera za treci relej (853). Sad da mu tu fali napon,sumnjam jer ide do sekundara pre greca jos,i sve do inputa i baze tranzistora. Jesi siguran da ti klepece 851 relej? onaj sto si slikao,a ne ovaj?
Evo i sema,nemam bolju.  odoh do doktora da ondesem rezultate neke,pa kad zavrsim,da mudrujem 
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 20:39 ] @
Slusaj 100% skoljcka nesto odatle ako moze da skljocka nesto osim releja ok ako ne moze onda je 100% on posto ja ne vidim nista drugo da moze da skljocka.. Ajmo ljudi mozda je nesto vrisnulo od starosti ?! Ne mora da znaci da sam ja sjebo nesto , ipak to pojacalo ima 25godina ..
[ Ucenjivac @ 12.09.2012. 23:17 ] @
E jel ovo pojacalo "VX700 jb system" bolje od ovog sharpa? Imam neku kombinaciju da menjam? Inace nasao sam majstora koji ce da pogleda pojacalo , pa cu vam odma javiti sta je bilo ..
[ Stefan117 @ 13.09.2012. 16:55 ] @
Menjaj ga.., mislim bar bi ga ja menjao...!!  Nije taj sharp za to sto ti hoces....
Pozdrav...!!
[ Ucenjivac @ 13.09.2012. 17:04 ] @
A ovaj jeste? zato pitam ako je neko g**** stace mi?
[ Stefan117 @ 13.09.2012. 17:35 ] @
Pa sad marka ne znam dal je neka, al je snagas za pa sisteme sto tebi i treba a ovaj sharp mi je nekako vise za HiFi....
A snage su iste, samo sto ovaj VX700moze da radi i na 4 oma a i u brigu koliko sam video...!!
Pozdrav...!!
[ Ucenjivac @ 14.09.2012. 11:04 ] @
IMa li neko jos neko misljenje o ovome? Jel vredi ? Sta da radim?
[ Euronymous @ 14.09.2012. 13:37 ] @
Naravno druze. Tebi treba snagas,bilo kakav,a ne hi fi pojacalo.
Inace,SMS-ovao sam ti sinoc, i danas na drugi broj,ne znam jel dobijas poruke,posto pitas istu stvar nekoliko puta 
[ Ucenjivac @ 14.09.2012. 15:40 ] @
Ocigledno se nisi dopisivao samnom  posto ja sam samo jednu poruku primio od tebe a moj broj je +3816553***14 da znas  , inace resio sam doce neko danas ili sutra po paketice 
[ Ucenjivac @ 14.09.2012. 16:57 ] @
WoW , bas gledam sta bi mogao da ubacim u tvoje kutije i evo cunjam malo po netu od novog sam odma odusta :D nasao sam nesto ali ono 15000 najjeftinije .. i to 18ps76 za njega trazi 135e znaci i to je skoro 16000 x2 32000 BAS je skupo .. tj. meni je skupo mozda drugima nije .. A polovno je isto mrak .. Ali ajde reko da pitam :
http://www.kupujemprodajem.com...97-oglas.htm?filter_id=6856074
http://www.kupujemprodajem.com...59-oglas.htm?filter_id=8096753
I TO JE MANJe vise to sto sam nasao .. Hmm jel ima mozda neki drugi sajt gde bi mozda mogao da pogledam prodaju polovne opreme? Ako neko zna neka ponudi pa da i tamo bacim pogled..
[ Euronymous @ 14.09.2012. 17:32 ] @
Uf.ne znam,ja bih polovno izbegavao. Jedino ako je od nekog proverenog pa da kupis. Recimo ovaj p200, to nije los zvucnik (kud i kamo bolji od tog behringera recimo) 16 komada.. predpostavimo da lik menja sve ubacuje nesto drugo,i da su ovi svi ispravni. Neka logika 
[ Ucenjivac @ 14.09.2012. 17:42 ] @
Ima logike Suljo nije doso !
Xexe ma salim se , ok ae videcu sa tipom sta i kako kada posto  in meanwhile ako neko moze da mi kaze neki drugi sajt gde bi mogao da nabavim nesto .
[ Ucenjivac @ 19.09.2012. 22:59 ] @
Sta kazete na 554k eliminator? Jel moze za binove? jes da su 15" ali ono .. Sta kazete? Vredi?
[ Ucenjivac @ 19.09.2012. 23:06 ] @
E i da jos jednom da pitam za ovo vezivanje jel sam se juce opet raspravljao sa nekim pa da vidim da li sam u pravu , da li sam ja to dobro shvatio ..
Znaci ja sam povezivao ovo u jednu kutiju plus minus standardno a iz te kutije sam isao obrnuto kao na slici , i to je onda povezivanje redno gde mi oba zvucnika rade na 8oma , a recimo da sam ih povezao na istu liniju to bi bilo paralelno i onda bi mi omaza bila 4oma? Ili sam opet sve izmesao?
[ Euronymous @ 20.09.2012. 10:44 ] @
Cek cek cek..zasto si obrnuo polove na drugoj kutiji? Vrci to kako treba  + na + bez mudrovanja  Ili nisi razumeo,ili te neko slagao.U svakom slucaju ti je 4 ohma.
L15-554k je odlicna 15ica. Super radi u dvosistemskim kao i u binovima.
[ Ucenjivac @ 20.09.2012. 10:55 ] @
Znaci moze 554k? To sam nasao skoro novo od pouzdanog prodavca.. Ocu moci da strpam u te kutije? Bdw zaboravih ti reci valjda je otisao prijatelj da pokupi to bar tako mi je rekao .. I mislio sam da je + na + ma ja sam totalno izgubljen u svemu ovome 
[ Euronymous @ 20.09.2012. 11:11 ] @
Hoce danas doci onda? Ja sam na poslu do 16h,ali ima nekog kuci uvek,nije problem nikakav. 
[ Ucenjivac @ 26.09.2012. 11:23 ] @
Stigle kutije prva liga , uz pola sata posla sam ih doveo na 10tku  Stvarno odlicne kutije , resio si me muka bar sa te strane. Hvala
E sada , nesto sam ja to poceo da testiram u principu kada okacim sve povezem , posto vidim da je terminal sa 6.3 bananicom , znaci kontao sam da je okolo minus a da je vrh plus? Jel? Uglavnom povezem gruva ladi ko blesavo , e sada ja sam okacio jednu kutiju ev 400-500w da probam posebno , i nesto pojacavam malo polse onog roja 3dB kako stoji na pojacalu mozda 70% pojacalo i 70% izlazni signal (apexh900) pocinje da svetli lampica kod kanala jedan clip , tacnije ona trepce kad je neki malo jaci udarac (bass - niski top) , koliko je to opasno? Predpostavljam da nije dobro kad to svetli , verujem da je to neki signal za preopterecenje?!
[ Euronymous @ 26.09.2012. 12:13 ] @
Zaboravio sam ti spakovati prednje mrezice
Da,okolo minus
Nije opasno kad zasvetli.. drzi ga na toj granici,da povremeno zasvetli kad grune bass i to je to. Jel to na one 554 zvucnike?
[ Ucenjivac @ 26.09.2012. 12:32 ] @
Hmm , ma resio sam to otisao i kupio nove izaslo me 1200dinara.
Pa i mislio sam da je tako al ajde reko da proverim za svaki slucaj :)
Ma ne to sam stavio samo ovaj jedan moj ev od 500w .. Kada rade sva 4 znaci stavim 2 554k i 2 ev500w onda radi ok ono na 4oma , ali ovako samo sa jednim zvucnikom zna da trepce :) Pa reko da vidim sta to znaci .. ali sto je jos jace i na mikseti onaj db merac skace u crveno .. Zato sam se i uplasio..
[ Stefan117 @ 26.09.2012. 18:37 ] @
Citat: Ucenjivac: Hmm , ma resio sam to otisao i kupio nove izaslo me 1200dinara.
Pa i mislio sam da je tako al ajde reko da proverim za svaki slucaj
Ma ne to sam stavio samo ovaj jedan moj ev od 500w .. Kada rade sva 4 znaci stavim 2 554k i 2 ev500w onda radi ok ono na 4oma , ali ovako samo sa jednim zvucnikom zna da trepce  Pa reko da vidim sta to znaci .. ali sto je jos jace i na mikseti onaj db merac skace u crveno .. Zato sam se i uplasio..
Pa smanji signal i nece da skace  , a onda pojacas malo master ili na pojacalu...
[ Ucenjivac @ 26.09.2012. 19:47 ] @
Koliko da smanjim signal ? Ako mislis to na kompu jel? Pa ja sam gledao neku temu ovde na forumu gde su ljudi pricali da je 70% taman , i od tada ja uvek drzim izlaz na 70% ali opet i sa 70% imam takve stvari .. Ali ok cek kad kazete da nije strasno , mislim da mi ne crkne pojacalo i tome slicno...
[ Stefan117 @ 26.09.2012. 20:12 ] @
Tamo na mikseti gde dovedes taj signal iz kompa, tu smanji tj spusti siber ili pot. (ne znam koju mixetu koristis)., i primetices kako ti se smanjuje-opada signal na tim "lampicama".., a ako ti se utisava zvuk onda pojacavas master ili na pojacalu i primetices da ti se signal uopste ne povecava, a zvuk raste...!! 
A u kompu i ja takodje drzim signal na 70%...
[ Ucenjivac @ 26.09.2012. 20:18 ] @
Aha fala , jeli i tamo da drzim siber na 70% ili jos manje? koliko ? recimo na pojacalu odvrnem 80% na siber metim?! i onda na master samo pojacavam?
[ Stefan117 @ 26.09.2012. 20:55 ] @
Koju miksetu koristis...??
Pa tu vidis sam kako ti svetle tj ulaze u crveno ili zuto onda smanjujes, u zavisnosti kakav signal dobijas... To ces vec sam da vidis kako ti najbolje odgovara....
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|